varmepumpe-priser

Varmepumpe priser - Hvad koster en varmepumpe?

Der er stor forskel på varmepumpe priser, og denne afhænger både af varmepumpe typen og om varmepumpeprisen er inkl. montering. Ved at indhente tre uforpligtende tilbud, kan du nemt sammenligne varmepumpe priser. 

Indholdsfortegnelse

Når du søger efter priser på varmepumper, er du formentlig også klar over at der findes tre forskellige varmepumpe-typer. Nemlig luft til -luft varmepumper, luft til vand-varmepumper og jordvarmeanlæg. Disse tre forskellige varmepumpe-typer, har alle forskellige prisintervaller, som vi vil gøre dig klogere på her. 

Hvad koster en varmepumpe?

En varmepumpe kan koste alt fra 12.000 – 160.000 kr. Det afhænger nemlig af, hvilken varmepumpe der er tale om. Luft til luft-varmepumper er typisk de billigste, hvor jordvarme typisk er de dyreste og mest omfattende at få installeret. 

  • Luft til luft-varmepumpe priser er typisk mellem 12.000 – 25.000 kr.
  • Luft til vand-varmepumpe priser er typisk mellem 80.000 – 100.000 kr.  
  • Jordvarmepumpe priser er typisk mellem 110.000 – 160.000 kr. 

Sammenlign varmepumpe priser 

Vil du blive klogere på varmepumpe priser, anbefaler vi, at du kontakter flere forskellige udbyder for at indhente flere tilbud, som du sidenhen kan sammenligne. Det giver således de bedste forudsætninger for at finde et tilbud, der matcher dine personlige ønsker og ikke mindst budget til en varmepumpe.

Derfor er det altid en god idé at sammenligne priser på varmepumper. Foruden prisen på selve varmepumpen, kommer der desuden montering og installering oveni prisen. Derudover afhænger prisen på varmepumpen også altid af din bolig samt bopæl. Vi skal nedenfor se nærmere på priser på de respektive varmepumper, der findes på markedet.

Hvad koster en luft-til-vand-varmepumpe?

Som regel kan du forvente et prisleje et sted mellem 80.000 – 100.000 kr. Den endelige varmepumpe pris afhænger dog af flere ting, bl.a. 

  • Størrelsen på dit hus 
  • Om varmepumpe prisen er inkl. montering 

Har du et hus på mellem 80-140 kvadratmeter, kan du forvente, at overstående pris er for en luft til vand-varmepumpe inkl. montering. Er din bolig derimod et sted mellem 200-300 m2, skal du forvente et prisleje mellem 110.000 – 120.000 kr. inkl. montering.  

Arealet på boligen har nemlig indflydelse på varmepumpe prisen. Læs mere om hvilken varmepumpe du bør vælge ud fra størrelsen på din bolig her: 

Der kan være stor forskel på luft til vand-varmepumpe priser

En luft-til-vand varmepumpe har generelt mange fordele, og derfor bør du også anse modellen som en god investering, der på længere sigt kan give dig en række gode besparelser. Dog vil du formentlig synes, at priserne på luft til vand varmepumpen er relativt høje. Særligt hvis du kigger på luft til vand varmepumpe priser inkl. montering. Derfor er det som nævnt altid vigtigt at sammenligne flere end bare et enkelt tilbud på varmepumpe priser, så du får mere indflydelse på valget. Det er nemlig som bekendt forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad en luft-til-vand-varmepumpe koster. 

Dog er ovenstående også priser på luft til vand varmepumper, der afspejler en utroligt høj kvalitet samt ydeevne. En tommelfingerregel er nemlig, at desto bedre kvalitet og ydeevne, du har brug for, desto højere varmepumpe priser kan du også forvente. 

En varmepumpe pris luft-til-vand vil i den forbindelse afhænge af flere parametre. Her bliver nemlig både taget udgangspunkt i din husstand, boligstørrelse samt omfanget af installationen, som alt sammen afslører, hvilken effekt du har brug for i en varmepumpe.

Hvad koster en luft-til-luft-varmepumpe

Varmepumper luft-til-luft ligger prismæssigt mellem 12.000-25.000 kroner inklusiv en installation. Ligesom ovenstående afhænger priserne slevfølgelig altid af den model, du vælger. Derudover spiler effektivitet og kvalitet også en stor rolle for den endelige pris.

Generelt findes der et utal af forskellige luft-til-luft-varmepumper, som altså adskiller sig ved forskellige ydeevner, kapaciteter samt funktioner. Derudover er det klart, at jo større en bolig, der skal varmes op, desto større anlæg har du også brug for, hvormed prisen automatisk vil stige.

For at opnå så god en besparelse som muligt, er det en god idé at tjekke selve isoleringen i din bolig

Indhent flere tilbud på luft til luft varmepumpe priser

Er isoleringen ikke korrekt, risikerer du nemlig, at varmen siver ud, hvilket betyder, at varmepumpens ønskede effekt er mislykket. Det er derfor altid en god idé at indhente mere end bare et enkelt tilbud, så du får mulighed for at skabe et overblik over markedet og dermed finde den løsning, der giver bedst mening for dig og din økonomi. Indhent 3 uforpligtende tilbud på luft til luft-varmepumpe priser her

Alternativt kan du undersøge priserne for luft til luft-varmepumper ekskl. montering nedenfor.

luft-til-luft-varmepumpe

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Har du længe overvejet at investere i et jordvarmeanlæg, er det naturligvis ideelt at blive klogere på, hvad jordvarmeanlægget koster. Her kan du som udgangspunkt forvente et prisleje på mellem 110.000-160.000 kroner alt afhængig af din bolig samt bopæl. 

Jordvarmepumpens pris vil derfor afhænge af, hvor mange kvadratmeter jordslange, der skal graves ned. Derudover afhænger prisen også af jeres husstands varmebehov, samt hvorvidt boligen er isoleret, og hvor god denne isolering er.

En typisk varmepumpe bruger omtrent 5.800 kWh i en almindelig husstand med en kilowattimepris på 1,5 kroner, hvilket samlet set giver varmeudgifter på 8.700 kr. om året. Vælger du i den forbindelse at få etableret et helt nyt varmeanlæg, vil dine udgifter være endnu lavere. 

Overblik over varmepumpe priser

Nu har vi været igennem de forskellige typer og priserne på varmepumperne. For at opsumere og skabe overblik over hvad varmepumper koster, kan du i tabellen nedenfor, få et samlet overblik over priser på varmepumper. 

Husk at det er estimerede priser på varmepumperne. Vil du have den præcise varmepumpe pris skal du indhente tilbud her.

Varmepumpe priser:

Varmepumpe type Estimeret varmepumpe pris
Varmepumpe pris - Luft-til-vand
80.000 - 120.000 kr.
Varmepumpe pris - Luft-til-luft
12.000 - 25.000 kr.
Varmepumpe pris - Jordvarme
110.000 - 160.000 kr.

Få en lavere varmepumpe pris når du søger tilskud

Når du overvejer at investere i en varmepumpe, kan det være en fordel at undersøge mulighederne for at få tilskud. Ved at søge om varmepumpetilskud gennem Varmepumpepuljen kan du få en lavere pris på din varmepumpe, hvilket kan gøre det mere overkommeligt at investere i en energibesparende og miljøvenlig varmeløsning.

Det er en god idé at undersøge de forskellige tilskudsmuligheder og kravene til dem, før du vælger din varmepumpe. Som udgangspunkt er varmepumpepuljen målrettet luft-til-vand-varmepumper og jordvarmeanlæg. Du kan læs mere om de forskellige krav herunder. 

Hvor meget kan du spare med en varmepumpe?

Som du har set hidtil, er der stor forskel på, hvad en varmepumpe koster afhængigt af mode, varmebehov, bolig og bopæl. Derfor vil der selvfølgelig også være stor forskel på, hvor meget du sparer, alt efter hvilken model du vælger.

Tager vi for eksempel udgangspunkt i et jordvarmeanlæg, får du et anlæg, der kører på passiv solvarme, men også el. Dine udgifter går derfor til elforbruget, når du vælger at få installeret et jordvarmeanlæg. Dog er der penge at spare med denne løsning, uanset hvilken varmeløsning du har etableret på nuværende tidspunkt.

Der, hvor du kan spare mest med et jordvarmeanlæg, er primært, hvis du i dag har et olie- eller gasfyr, som generelt er en dyr varmeløsning. Sammenligner vi priserne på et jordvarmeanlæg og et olie- eller gasfyr, vil du faktisk kunne spare op til halvdelen af de varmeomkostninger, du betaler i dag.

 

Fjernvarme giver mindre besparelser på dine varmepumpe priser

Har du fjernvarme, vil besparelsen dog være væsentligt mindre, da fjernvarme generelt også er en billig varmeløsning. Dog vil du stadig kunne se besparelser på dine regninger.

Kigger vi på en luft-til-vand-varmepumpe, vil du også opleve markant lavere varmeregninger sammenlignet med din nuværende varmekilde. Et eksempel er, at hvis bor du i et hus på 130 m2, som bruger 2.400 liter olie om året, vil du ifølge Energistyrelsen opnå en besparelse på hele 18.320 kr. om året.

Ønsker du flere eksempler på gode besparelser med en varmepumpe, bør du kontakte flere forskellige udbydere og derigennem indhente forskellige tilbud på varmepumpe priser, så du kan sammenligne med din nuværende varmekilde. Du kan også finde forskellige spareberegnere på nettet, så du kan udregne, hvor meget du sparer årligt med en ny og moderne varmepumpe. 

Håndværkerfradrag til montering af varmepumpe

Beslutter du dig for at få installeret en varmepumpe, er der mulighed for at få håndværkerfradrag til montering af varmepumpen. Faktisk kan du få et fradrag på op til 12.500 kroner per person over 18 år i husstanden.

Fradraget kan opnås, uanset om det er en luft-til-luft- eller luft-til-vand-varmepumpe. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er regningen, du kan trække fra, men fradraget af arbejdslønnen inkl. moms. Således får du et fradrag på 26 %.

Når du får arrangeret montering og installering af en varmepumpe, er det vigtigt, at du gemmer dokumentationen, til du senere i processen skal ansøge om et håndværkerfradrag. Således har du et bevis på arbejdet. Derudover er det vigtigt, at du betaler elektronisk, da du ikke har mulighed for at modtage fradraget, hvis du betaler kontant.

Når du skal ansøge om et håndværkerfradrag, er det desuden vigtigt, at du læser op på de generelle betingelser, du skal kende til. For udover at være 18 år, er der desuden en regel om, at det maksimale håndværkerfradrag er per person. Du kan læse meget mere om betingelserne på SKATS hjemmeside.

Kan man selv montere en varmepumpe?

Vil du gerne spare penge på monteringen af en varmepumpe, har du selv mulighed for at montere pumpen i et vist omfang. Dog er der forskel på, hvorvidt det kan lade sig gøre alt efter den pågældende varmepumpemodel.

Det er derfor vigtigt, at du læser op på det forinden, så du er sikker på, at du har mulighed for at udføre monteringen korrekt. Ved en luft-til-luft-varmepumpe kan du selv indstille indedelen samt sætte udedelen på et gulvstativ via et vægbeslag på husets væg. Det kan dog ikke lade sig gøre med andre modeller end denne.

 

Montering af varmepumpe pris – få hjælp af en autoriseret installatør

Er du i tvivl om, hvordan du gør, anbefaler vi ikke, at du selv kaster dig ud i monteringen, men derimod får den rette hjælp fra en autoriseret installatør. Det er desuden generelt nødvendigt, hvis du vælger at investere i en luft-til-vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Det skyldes, at monteringen af de to varmepumper er mere kompliceret og kræver derfor en professionel udførelse. Der er generelt flere retningslinjer for, hvad du må og ikke må i forbindelse med en selvmontering af varmepumper.

Vi anbefaler, at du sørger for at læse op på de respektive retningslinjer, inden du tager beslutningen om, hvorvidt du selv monterer din varmepumpe eller får hjælp af en autoriseret installatør.

Få et samlet tilbud på varmepumpe priser og montering

Det er en god idé at indhente flere forskellige tilbud fra en række installatører og producenter. Desto flere tilbud, du indhenter, desto bedre forudsætninger er der for at få det bedste tilbud til din situation.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, hvis du ønsker et jordvarmeanlæg eller luft-til-vand-varmepumpe, kan du først modtage det endelige tilbud på varmepumpe prisen, når installatøren har været forbi og set din bolig. Det skyldes som tidligere nævnt, at prisen på varmepumpe samt selve monteringen også afhænger af din bolig. 

Læs mere om varmepumpe montering i vores guide her

 

Få 3 tilbud på priser på varmepumper

Som du med garanti allerede har bemærket, findes der et utal af forskellige udbydere at vælge mellem. Det kan gøre beslutningen mere besværlig, hvis du ikke har det store kendskab til specifikke leverandører og derfor ikke umiddelbart ved, hvor du skal starte når du skal undersøge varmepumpe priser.

I den forbindelse vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej, ved at give dig et bedre overblik over forskellige varmepumpe priser. I langt de fleste tilfælde, vil den bedste løsning være, at indhente tilbud på forskellige varmepumpe priser. Det er nemlig en fordel for dig, som ønsker at sammenligne priser på forskellige typer af varmepumpe og på den måde gøre processen mere overskuelig. 

Udbydere, du kan kontakte for et samlet tilbud på varmepumpe og montering:

  • Kinnan
  • Panasonic
  • Toshiba
  • Daikin
  • Fujit
  • Bosch
  • Samsung
  • Sanyo
  • Haiser
  • Danfoss
  • Mitsubishi

Få din varmepumpe pris delt op

For de fleste er en investering i en varmepumpe stor post i budgettet. Derfor kan du kigge ind i mulighederne for at få en varmepumpe på abonnement eller andre alternativer for afbetaling på varmepumpen. Inden du gør dette, bør du tænke over at disse betalingsløsninger, vil have indflydelse på din varmepumpes endelige pris. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en varmepumpe til parcelhus?

Som vi har været omkring, er det forskelligt fra leverandør til leverandør og model til model, hvilken pris du kan forvente. Vil du gerne have en luft-til-vand-varmepumpe installeret, ligger priserne typisk på mellem 80.000-100.000 kroner for et hus på mellem 80 og 140 m2.

 

Hvad koster montering af varmepumpe?

Priserne på en montering af varmepumpe vil også være forskellige, alt efter hvilken leverandør du henvender dig til, samt hvor i landet du skal have din varmepumpe monteret. Dog kan du forvente en pris, der ligger på cirka 3.595 kroner for en montering.

 

Kan man få tilskud til varmepumpe?

Et varmepumpe tilskud er muligt i tilfælde af boligforbedringer, der sparer energi. Bygningspuljen giver således tilskud til varmepumper i helårsboliger, men kun i tilfælde af, at du ikke kan få fjernvarme.

 

Kan man selv installere en varmepumpe?

Det er muligt selv at installere en varmepumpe, hvis der er tale om luft-til-luft-varmepumpe. Dog er der en del retningslinjer, du bør sætte dig grundigt ind i. Derudover bør du heller ikke selv foretage monteringen, hvis du er i tvivl om, hvordan du gør. I det tilfælde er det bedste at få en autoriseret installatør til at installere din varmepumpe, så du ved, det bliver gjort rigtigt og professionelt.

 

Hvad koster en varmepumpe til sommerhus?

Varmepumper til sommerhus er generelt en forholdsvis billig investering. Vælger du for eksempel en luft-til-luft-varmepumpe til dit sommerhus, kan du forvente en pris på mellem 10.000-25.000 kroner inklusive moms og montering. Dog vil prisen afhænge af faktorer som, hvor stort dit sommerhus er, og hvad varmebehovet er.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.