Varmepumpepuljen – Søg tilskud til varmepumpe

Indholdsfortegnelse

Varmepumpepuljen er åben for ansøgninger

Varmepumpepuljen åbnede den 27. maj kl. 10.00, og det betyder, at du nu har mulighed for at søge tilskud til varmepumpe. 

Vi anbefaler, at du sørger for at undersøge, hvorvidt du overholder de gældende krav, før du søger tilskud. Du kan se de gældende krav længere nede på siden.

Varmepumpepuljen åbner for ansøgninger i foråret 2024

Energistyrelsen har meldt ud, at Varmepumpepuljen forventes at åbne igen i foråret 2024. Den officielle åbningsdato er dog stadig uvist.

Vi holder løbende øje med nye udmeldinger fra Energistyrelsen, og vi opdaterer siden, når der er ny information tilgængelig.

Hvad er Varmepumpepuljen?

I 2023 blev Bygningspuljen opdelt i to puljer, og Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen fik dermed sin egen pulje.

Varmepumpepuljen giver dig mulighed for at søge om tilskud, hvis du ønsker at skifte fra enten gasfyr, oliefyr, elvarme eller biokedel til en varmepumpe

I 2020 indgik regeringen nemlig en klimaaftale, som blandt andet gik ud på at nedbringe CO2-udslippet i Danmark ved at fremme udskiftningen af gas- og oliefyr – og derfor har du mulighed for at søge om energitilskud til energiforbedring af din bolig gennem en varmepumpe. 

hvad-er-varmepumpepuljen

Kan man søge tilskud til varmepumpe?

Ja, det kan man godt. Gennem Varmepumpepuljen kan du nemlig søge om tilskud til varmepumpe, hvis du opfylder de opstillede betingelser.

Varmepumpepuljen giver tilskud, hvis du ønsker at skifte til nedenstående varmekilder:

Hvem kan få tilskud til varmepumpe?

For at være berettiget til tilskuddet, er der 5 betingelser, som du skal opfylde. Hvis du ikke opfylder disse betingelser, kan du ikke søge om tilskuddet. 

Det drejer sig om følgende 5 krav:

 • Dit hus skal være en helårsbolig, og du skal selv eje huset
 • Dit hus bliver opvarmet med enten oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel
 • Dit hus ligger ikke i et område med fjernvarme eller planer om at indføre fjernvarme
 • Du må ikke være i gang med at skifte til varmepumpe, før du søger
 • Du ønsker at skifte til enten en luft til vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg
soeg_tilskud_til_varmepumpe

Hvor mange penge er der i Varmepumpepuljen?

I 2023 var der afsat 236,1 millioner kr. til Varmepumpepuljen. Det er dog stadig uvist, hvor stort et beløb, der afsættes til puljen i 2024.

Hvor meget kan man få i tilskud til varmepumpe?

I Varmepumpepuljen er tilskudsordningen blevet mere forenklet, så det er lettere at danne sig et overblik over, hvor meget man egentlig kan få i tilskud.

Før i tiden afhang beløbet af boligens størrelse og energiklasse, men det er ikke længere tilfældet. 

Energistyrelsen har meldt ud, at tilskuddets størrelse vil afhænge af, hvilken type af varmepumpe, som du ønsker at skifte til. 

Varmepumpepuljen giver følgende tilskud:

 • Ved skift til luft til vand varmepumpe: 17.000 kr.
 • Ved skift til jordvarmepumpe: 27.000 kr.
hvor-meget-kan-man-faa-i-tilskud-til-varmepumpe

Sådan søger man tilskud til varmepumpe

 1. Indhent tilbud på varmepumpe. I dag findes der mange forskellige udbydere af varmepumper, og det kan derfor være en god idé at starte med at indhente tilbud, før du træffer den endelige beslutning. Du kan dermed sammenligne de forskellige tilbud, så du ender med den bedste pris. Husk at du ikke må indgå en aftale, før du har fået tilsagn fra Varmepumpepuljen.

 2. Vær’ klar med din dokumentation. Når du skal søge om tilskud til varmepumpe, kræver Energistyrelsen nogle specifikke dokumentationskrav. Det drejer sig om nedenstående. Det er dog ikke sikkert, at du skal bruge dem alle. Så undersøg på forhånd, hvilke dokumenter, der er gældende for dig.
  • Nem-ID
  • Dokumentation for at du ejer den pågældende bolig
  • Hvis du søger på vegne af en anden, kræves der en ansøgererklæring
  • Hvis du søger på vegne af en virksomhed, kræves der en minimis-erklæring

 3. Udfyld din ansøgning. Ansøgningen  finder sted på Energistyrelsens ansøgningsportal. Portalen guider dig gennem hele ansøgningsprocessen, og fortæller dig klart og tydeligt, hvad du skal gøre. Derefter skal du vente på, at Energistyrelsen har behandlet din ansøgning. Du skal vente med at installere din varmepumpe indtil du har fået svar på din ansøgning.

 4. Søg om udbetaling af tilskud. Når du har fået din varmepumpe installeret, skal du derefter ansøge om at få tilskuddet udbetalt. Her skal du indsende dokumentation for, at du har installeret din varmepumpe, og det kan derfor være en god idé at gemme eventuelle fakturaer. Behandlingsprocessen kan dog være forholdsvis lang, og du skal derfor regne med, at der kan gå op til 6 måneder, før du får din udbetaling. 
hvordan-soeger-man-tilskud-til-varmepumpe

Hvornår åbner Varmepumpepuljen 2024?

Det er stadig uvist, hvornår Varmepumpepuljen officielt åbner for ansøgninger i 2024. Energistyrelsen har dog meldt ud, at de forventer, at puljen åbner igen til foråret 2024.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår åbner puljen til varmepumpe?

Varmepumpepuljen åbner igen til foråret 2024. Den officielle åbningsdato er stadig uvist, men vi opdaterer siden, når der er ny information tilgængelig. 

 

Hvem kan søge om tilskud til varmepumpe?

Der er nogle betingelser, som du skal opfylde, før du er berettiget til at søge om tilskud til varmepumpe. Først og fremmest kræver det, at du enten har olie, gas eller biobrændsel, som din primære varmekilde i boligen. Derudover kræver det, at du bor i et boligområde, som ikke har fjernvarme eller planer om at indføre det.

Vil du have besked, når Varmepumpepuljen åbner i 2024?

Tilmeld dig vores liste herunder og få besked, når vi har mere information om den nye Varmepumpepulje.

varmepumpepuljen
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.