Energitilskud – Sådan søger du energitilskud i 2022

Indholdsfortegnelse

Bygningspuljen erstattes af to nye puljer i 2023

Det har siden 2020, været muligt at søge om Energitilskud via Bygningspuljen. Nu har man valgt at erstatte puljen, med to mere målrettede puljer. 

Til foråret 2023: 

Efter sommeren 2023: 

Det er endnu uvist, hvornår de nye tilskudsordninger præcist åbner. Du kan holde dig opdateret her, når vi har mere information om det nye Energitilskud i 2023. Husk du stadig kan få tilskud til varmepumper på abonnement

Overvejer du at energioptimere din bolig? Så glem ikke muligheden for at søge energitilskud. Din boligs forbrug af energi kan ikke kun betyde store regninger og store faste udgifter – det har også betydning for klimaet. Især ældre boliger kan med fordel energioptimeres, så de holder bedre på varmen, forbruger mindre energi og på den måde er en mindre belastning for klimaet. Samtidig kan rigtig mange mærke en energioptimering på pengepungen.

For at tilskynde flere til at energioptimere deres helårshuse, har Energistyrelsen oprettet et såkaldt energitilskud, som giver økonomisk støtte til renoveringsprojekter med fokus på energioptimering. Læs meget mere om det herunder.

Hvad er et energitilskud?

Energitilskuddet kaldes også for Bygningspuljen, og det er en pulje penge oprettet af Energistyrelsen, som kan tildeles energioptimerende bygningsprojekter. Du kan for eksempel modtage energitilskud til udvendig isolering af ydervægge eller sokkel, efterisolering af dit tag eller loft eller udskiftning af vinduer. Der kan også tildeles energitilskud til montering af varmepumper eller udskiftning af elradiatorer.

Det er nødvendigt at søge om at modtage penge fra puljen, og for at komme i betragtning til at modtage et energitilskud skal dit energiprojekt leve op til en række krav. Kravene for at modtage tilskuddet kan variere, og derfor er det vigtigt, at du læser grundigt op på de aktuelle regler og deadlines, inden du søger om energitilskuddet.

Hvem kan få energitilskud i 2022?

Hvis du gerne vil optimere din boligs energiudslip eller reducere dine udgifter til opvarmning af boligen, kan du søge om energitilskud. For at komme i betragtning til et energitilskud skal der være tale om et helårshus, og du kan altså ikke få energitilskud til energioptimeringer i sommerhuset. Det er både privatpersoner, andelsboligforeninger og virksomheder, som kan søge om at få tildelt energitilskud.

Du kan desuden kun få energitilskud, hvis du får en autoriseret håndværker til at udføre arbejdet for dig. For at få energitilskuddet stilles der med andre ord krav om, at du kan fremvise en faktura for udførelsen af arbejdet. Det er tilladt selv at indkøbe materialer til energirenoveringen, men for at sikre kvaliteten af det udførte arbejde skal det være udført af en håndværkervirksomhed. Det er dog vigtigt at du ikke indkøber materialer, eller indgår en aftale med en håndværker før du har fået tilsagn fra Bygningspuljen. Du er derimod i din gode ret til at indhente tilbud på en pris for dit projekt. Overvejer du en luft-til-vand varmepumpe, kan du indhente tilbud lige her

Hvis du vil søge om tilskud til andre energirenoveringer end udskiftning til varmepumpe, er det desuden nødvendigt, at din helårsbolig har et gyldigt energimærke. Med et gyldigt energimærke menes, at boligen skal være energimærket efter d. 1. oktober 2012.

Hvor meget kan jeg få i energitilskud? Beregn energitilskud

Det energitilskud, du kan modtage, afhænger blandt andet af, hvilken type energiprojekt der skal laves samt projektets omfang og energimæssige betydning. I 2021 kom der nye satser, som er en smule mindre end i 2020.

Hvis du vil beregne energitilskuddets omtrentlige størrelse, kan du tage udgangspunkt i nogle af de satser, Energistyrelsen har oplyst. Her udløser en A+++-varmepumpe for eksempel et energitilskud på 19.000 kroner, mens vinduer på 25 kvadratmeter kan udløse op til 27.500 kroner i tilskud afhængigt af vinduets energiklasse. Du kan også beregne energitilskuddet ved at bruge Energistyrelsen egen online energitilskudsberegner.

 

Søg energitilskud – sådan gør du

Hvis du opfylder alle de gældende krav for at modtage energitilskuddet, kan du søge om energitilskud, så snart den næste pulje åbner. Orientér dig på Energistyrelsens hjemmeside, hvor de oplyser, hvornår puljen åbner, og hvornår du senest skal sende din ansøgning afsted.

Du skal ansøge om energitilskud online ved hjælp af en særlig ansøgningsportal, som Energistyrelsen har udarbejdet. Når ansøgningen skal udfyldes, skal du have flere dokumenter klar. Blandt andet dokumentation for ejerskab over boligen, boligens energimærkningsnummer og en beskrivelse af de forbedringer, du søger energitilskud til.

 

Energitilskud 2021 vs. energitilskud 2022

Kravene for at modtage energitilskud kan ændre sig fra gang til gang. Hvis du for eksempel har søgt om energitilskud i 2021, er det altså ikke nødvendigvis de samme krav, der gælder de følgende år.

For eksempel gav energitilskuddet 2021 mulighed for tilskud til udskiftning af vinduer uanset husets energimærkning, mens energitilskud 2022 kun kan tildeles ved udskiftning af vinduer, hvis huset har energimærkning E, F eller G. Typisk har du mulighed for at søge energitilskud flere gange årligt, og derfor er det vigtigt, at du inden hver ansøgningsrunde orienterer dig i de gældende krav og muligheder for at få energitilskud.

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg energitilskud?

Dit renoveringsprojekt og din bolig skal leve op til en række krav for at modtage støtte til energirenovering. Selve ansøgningen sendes via Energistyrelsens hjemmeside.

 

Hvor mange penge kan jeg modtage i energitilskud?

Beløbets størrelse afhænger af, hvilken type energirenovering du vil lave samt projektets omfang. For eksempel gav de nyeste satser fra 2021 tilskud på op til 27.500 kroner ved udskiftning af vinduer.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.