Energirenoveringspuljen – Søg tilskud til energirenovering

Indholdsfortegnelse

Energistyrelsen har meldt ud, at Bygningspuljen i 2023 bliver erstattet af to separate puljer: Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen. På nuværende tidspunkt er det ikke fastlagt, hvornår Energirenoveringspuljen officielt åbner, men ifølge Energistyrelsen forventes det, at puljen åbner senere i 2023 grundet forsinkelser. 

Vi holder øje med Energistyrelsens udmeldinger vedrørende Energirenoveringspuljen. Når der er nye informationer tilgængelige, bliver denne side opdateret.

Hvad er Energirenoveringspuljen?

Energirenoveringspuljen giver dig mulighed for at søge om et energi tilskud i forbindelse med en energirenovering. Det kan eksempelvis være et tilskud til nye vinduer, et tilskud til isolering eller et tilskud til nyt tag. 

Energistyrelsen har besluttet sig for at oprette en selvstændig pulje, som udelukkende tager hånd om energirenoveringer. Det skyldes, at Energistyrelsen ønsker at lette den administrative byrde for både ansøgerne og for Energistyrelsen. Forhåbentligt vil dette medføre en væsentligt kortere behandlingstid for energirenoveringer, når puljen åbner.

hvad-er-energirenoveringspuljen

Hvilke energiforbedringer kan man få tilskud til?

Der kommer ikke til at ske nogle ændringer i forhold til, hvad du kan søge energitilskud til. Energirenoveringspuljen kommer nemlig til at fungere på samme præmisser som Bygningspuljen. Den eneste forskel er, at Energirenoveringspuljen udelukkende tager hånd om energiforbedringer, hvor Bygningspuljen også omhandlede varmepumper

Igennem Energirenoveringspuljen kan du søge tilskud til nedenstående optimeringsprojekter.

Isolering

Vinduer

  • Udskiftning af ovenlys- og facadevinduer
  • Montering af forsatsramme eller koblet ramme
  • Tilskud ydes ikke til terrassedøre, foldedøre, skydedøre mm.

Hvor mange penge er tildelt Energirenoveringspuljen?

I 2023 er der afsat 320 millioner kr., som både skal fordeles på Varmepumpe- og Energirenoveringspuljen. Efter sigende skal 70% af beløbet gå til Varmepumpepuljen, og de resterende 30% skal gå til Energirenoveringspuljen.

Det betyder, at omkring 96 millioner kr., bliver afsat til Energirenoveringspuljen i 2023.

Hvem kan få tilskud til energirenovering?

Der er nogle betingelser, som din husstand skal opfylde, før du er berettiget til at ansøge om energitilskud. I 2021 blev betingelserne ændret, således det kun var boliger med et gyldigt energimærke E, F eller G, som var berettiget til tilskud. 

Energistyrelsen har fastlagt, at det kun er boliger med disse energimærker, som kan søge om tilskud til energiforbedring. Det skyldes, at der er tale om relativt ringe energimærker, som medfører et højt energiforbrug. 

Betingelser for ansøgning om energitilskud:

  • Boligens energimærke må maks. være 10 år
  • Boligen må ikke være renoveret siden energimærket er bestemt
  • Energiforbedring af boligen må først igangsættes efter tilsagn
  • Der må ikke være andre former for tilskud eller fradrag forbundet til projektet
  • Der skal være tale om en helårsbolig

Hvor meget kan man få i tilskud til energirenovering?

  • Ved energiforbedringsprojekter på 5.000 – 9.999 kr. gives et tilskud på 3.000 kr.
  • Ved energiforbedringsprojekter på 10.000 – 14.999 kr. gives et tilskud på 2.000 kr.
  • Ved energiforbedringsprojekter på 15.000 – 19.000 kr. gives et tilskud på 1.000 kr.

Hvor meget kan man få i tilskud til energirenovering?

  • Ved energiforbedringsprojekter på 5.000 – 9.999 kr. gives et tilskud på 3.000 kr.
  • Ved energiforbedringsprojekter på 10.000 – 14.999 kr. gives et tilskud på 2.000 kr.
  • Ved energiforbedringsprojekter på 15.000 – 19.000 kr. gives et tilskud på 1.000 kr.

Hvornår åbner Energirenoveringspuljen i 2023?

Det er stadig uvist, hvornår Energirenoveringspuljen officielt åbner. Ifølge Energistyrelsen er puljen blevet en smule forsinket, og det forventes derfor, at puljen først åbner senere i 2023.

Vi holder dog løbende øje med udmeldinger fra Energistyrelsen, og denne side bliver opdateret, når der er nye informationer vedrørende puljen.

Indhent uforpligtende tilbud på energioptimering

Før du går i gang med at energioptimere din bolig, anbefaler vi, at du indhenter uforpligtende tilbud på de projekter, du ønsker at energioptimere. Ved at indhente tilbud, får du mulighed for at sammenligne de forskellige tilbud med hinanden – og dermed har du lettere ved at udpege den bedste pris.

Hvordan søger man tilskud til energiforbedring?

Energistyrelsen har endnu ikke offentliggjort, hvordan ansøgningsprocessen kommer til at foregå. Noget tyder dog på, at den kommer til at forløbe sig på samme måde som førhen. 

  1. Beregn dine tilskudsmuligheder. Energistyrelsen har oprettet en tilskudsberegner, hvor du på forhånd kan beregne dine muligheder for tilskud.

  2. Få energimærket din bolig. Hvis du ikke på forhånd har fået energimærket din bolig, så skal du gøre dette før du begynder ansøgningen. Husk at dit energimærke maks. må være 10 år.

  3. Indhent tilbud på dit energioptimeringsprojekt. Det kan være en god idé at indhente uforpligtende tilbud på forhånd. Dermed får du nogle konkrete priser, som du kan sammenligne. Det sikrer også, at du nemmere kan udpege den bedste pris.

  4. Find dokumenterne frem. Når du skal ansøge om tilskud, kræver Energistyrelsen nogle specifikke dokumenter. Det drejer sig om følgende dokumenter:
    • Dokumentation for ejerskab af boligen
    • Energimærkningsnummer
    • En liste over de forbedringer, du har planer om at udføre

  5. Ansøg om tilskud. Når ansøgningsportalen åbner, kan du ansøge om tilskud til dine energiforbedringer. Ansøgningen finder sted på Energistyrelsens ansøgningsportal, som guider dig gennem hele ansøgningsprocessen.

  6. Vent på svar. Når du har indsendt din ansøgning, skal du vente på, at Energistyrelsen besvarer din ansøgning. Det er vigtigt, at du ikke begynder på dine optimeringsprojekter, før du har fået tilsagn fra Energistyrelsen.

  7. Indgå en aftale med en professionel. Når du har fået tilsagn fra Energistyrelsen, kan du starte dit optimeringsprojekt. Her kan du med fordel sammenligne de uforpligtende tilbud, som du indhentede tidligere. Du har 2 år til at gennemføre projektet. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er der tilskud til udskiftning af vinduer?

Ja, det er der. Energirenoveringspuljen dækker de samme præmisser, som Bygningspuljen – og du kan derfor godt søge om tilskud til udskiftning af vinduer.

 

Hvornår bliver energitilskuddet udbetalt?

På nuværende tidspunkt er det stadig uvist, hvornår Energistyrelsen udbetaler tilskuddet til energioptimering. Det skyldes, at der endnu ikke er offentliggjort oplysninger vedrørende den nye pulje.

Vil du have besked, når Energirenoveringspuljen åbner?

Tilmeld dig vores liste herunder og få besked, når vi har mere information om den nye Energirenoveringspulje.

energirenoveringspulje

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.