Forside > Isolering
Isolering
Overvejer du at isolere din bolig? Få 3 uforpligtende tilbud på isoleringspriser herunder.
Er din bolig isoleret korrekt, kan det spare dig for mange tusinde kroner hvert eneste år på el- og varmeregningen. Samtidig er den korrekte isolering også med til at mindske din CO2-udledning, hvilket er godt for klimaet og den grønne omstilling.
Der findes forskellige typer af isolering og materialer, og det kan være svært at blive klog på hvilken løsning, du skal vælge til netop din bolig. Her på siden kan du læse om de forskellige typer af isolering, og du kan blive klogere på dine muligheder for energitilskud til isolering.
Hvor overvejer du at isolere?
Hvorfor isolere sit hus?
Isolering handler om at holde på varmen i dit hus. Det betyder også, at isolering af dit hus er en af de letteste og billigste måder at mindske varmeregningen. Korrekt isolering kan betyde store besparelser hvert eneste år.
Men isolering er også vigtig for at sikre et godt indeklima i din bolig, samtidig med at det kan være med til at mindske støjgener udefra eller fra naboer, særligt hvis du bor i en etageejendom.
Der er flere gode fordele ved at isolere sin bolig, og det ser vi nærmere på herunder.
Få et bedre energimærke
Isolering af ens bolig kan ikke kun reducere varmeregningen, men også give en unik mulighed for at øge boligens værdi. Ved at energirenovere sin bolig kan man opnå et bedre energimærke og dermed gøre den mere attraktiv på boligmarkedet.
Energimærkning viser, hvor godt ens bolig er isoleret og hvor energieffektiv den er. Ønsker man at opgradere sin bolig til en højere energiklasse, kan man få rådgivning ved at indhente et uforpligtende tilbud på isolering herunder.
Isolering forbedre indeklimaet og støjgener
En velisoleret bolig har stor betydning for et godt indeklima. Ved at isolere alle dele af huset, der påvirkes af vejret, kan man undgå træk og kulde, hvilket skaber en mere behagelig komfort i boligen.
Isolering hjælper også med at forhindre kondensering af varm og fugtig indeluft, hvilket kan føre til skimmelsvamp og mug. For at skabe et sundt indeklima er det vigtigt at sørge for tilstrækkelig ventilation og luftning.
En anden positiv gevinst ved isolering er, at visse isoleringsmaterialer også kan reducere støjgener markant. Dette forbedrer trivslen i boligen og skaber et mere behageligt miljø.
Vær opmærksom på Randon når du skal isolere
Når man foretager isolering af huse, er det vigtigt at være opmærksom på radonniveauet i boligen. Radon er en naturlig gasart, der kan trænge op i huset fra jordens undergrund. Når man tætner huset, kan tilførslen af radon øges, da mængden af luft udefra, der trænger ind og fortynder luften indenfor, begrænses.
Radon kan være skadeligt for helbredet, da gasserne nedbrydes til andre radioaktive stoffer. Det er muligt at finde ud af, hvor meget radon der er til stede i boligen, ved at foretage en radonmåling. Det er ikke muligt at undgå radon helt, men man kan reducere mængden af radon i indeluften.
Når man skal have foretaget hulmursisolering eller planlægger at gøre sit tag mere tæt, kan man med fordel også gøre klar til et randonsug. Det anbefales at søge rådgivning fra en professionel fagmand, inden du fastlægger dig på en løsning for at sikre den bedst mulige ventilation i huset. God ventilation er med til at sænke radonniveauet.
Fordele ved isolering
Der er flere fordele ved at isolere sin bolig:
- Energibesparelser: Ved at isolere sin bolig kan man reducere varmetabet og dermed bruge mindre energi til opvarmning. Dette kan resultere i lavere varmeregninger og bidrage til at reducere ens CO2-aftryk.
- Øget komfort: Isolering kan forbedre temperaturen og luftkvaliteten i boligen, hvilket kan gøre det mere behageligt at bo der året rundt.
- Reduktion af støj: Isolering kan også hjælpe med at reducere støj fra omgivelserne, hvilket kan gøre boligen mere behagelig at opholde sig i.
- Beskyttelse mod fugt: Isolering kan hjælpe med at forhindre kondens og fugtproblemer, hvilket kan være en stor fordel for boligens holdbarhed og indeklima.
- Øget værdi: En velisoleret bolig kan have en højere værdi på markedet, da den er mere attraktiv for potentielle købere eller lejere på grund af dens energieffektivitet og komfort.
Hvor kan man isolere?
Det er mest oplagt at starte sin isolering dér, hvor varmen lettest kan slippe ud af ens bolig. Typisk er det en fordel at starte med isolering steder som i hulmuren, lofter, etageadskillelser, døre og vinduer.
Hvilket isoleringsmateriale skal man bruge?
Flere faktorer spiller ind på valget af isoleringsmateriale, herunder klima, bygningskonstruktion, budget og personlige præferencer. Derudover er det også vigtigt at overveje, hvor i boligen der skal isoleres, da visse isoleringsmaterialer er mere velegnede til bestemte områder end andre.
Et forkert valg af isoleringsmateriale kan give store problemer med fugt og skimmelsvamp i ejendommen, derfor er det en god idé at få en professionel rådgiver med ombord.
For at få vejledning omkring valg af isolering, kan du indhente tre uforpligtende tilbud her.
Hvad koster isolering?
Når det kommer til isoleringsprojekter, er det vigtigt at have en god forståelse af, hvad der er inkluderet i prisen. Det kan nemlig variere meget, hvad der er inkluderet i prisen, afhængigt af hvilken isoleringsvirksomhed man vælger. Derfor er det en god idé at undersøge markedet, før man vælger en virksomhed til at udføre isoleringsarbejdet. Ofte kan det betale sig, at indhente flere tilbud, så man kan sammenligne priser og få en fornemmelse af, hvad isoleringsarbejdet vil koste.
Priser på isolering
Priserne på isolering kan variere afhængigt af forskellige faktorer som fx valg af isoleringsmateriale, omfanget af arbejdet og størrelsen på boligen. Det kan derfor være en god idé at have en forventning til prisen på forhånd. Typisk ligger priserne på isoleringsopgaver på et niveau, hvor de fleste kan være med, og det kan være en god investering i både boligens værdi og din egen komfort.
Disse 3 ting har indflydelse på hvad isoleringen koster:
- Hvor skal der isoleres? Eksempelvis loftisolering, hulmursisolering eller facadeisolering
- Tykkelsen på isoleringen – skal der eksempelvis isoleres med 150 mm isolering eller 300 mm isolering
- Hvor stort et m2-areal som skal isoleres – du vil typisk få en pris på isoleringen pr. m2
Vil du have beregnet din pris på isolering, kan du indhente 3 tilbud lige her.
Isolerings pris pr m2
Priserne på isolering vil typisk starte fra 99 kr. pr. m2. Prisen er dog alt afhængig af isoleringsmaterialet samt ovenstående faktorer.
En isolerings pris m2 vil desuden også afhænge af, hvem du får til at udføre opgaven.
Indhent tilbud på isolering
Vores samarbejdspartner tilbyder gratis og uforpligtende opmåling og tilbud på isolering, så du ved nøjagtigt, hvad det koster, når arbejdet er færdigt. Vores samarbejdspartner laver ligeledes beregninger på, hvor meget du sparer pr. år, og kan se, hvor hurtigt din investering i isolering er tjent hjem igen.
Få billig isolering ved at sammenligne priser
Ved at indhente flere tilbud kan du sammenligne priser og vilkår og få den bedste løsning til din bolig. Vores samarbejdspartner har et bredt udvalg af isoleringsmaterialer, der passer til forskellige behov og budgetter.
De har stor erfaring inden for isoleringsbranchen og kan rådgive dig om den bedste isoleringsløsning til din bolig.
Kan man få tilskud til isolering?
Det er heldigvis muligt at få tilskud til mange typer af isolering i hjemmet. Tilskuddet søges hos den såkaldte Bygningspulje, som administreres af Energistyrelsen. Du kan kun få tilskud til isolering, hvis du får en håndværker til at udføre arbejdet for dig.
Størrelsen på tilskuddet afhænger af, hvor stor en energibesparelse som du har mulighed for at opnå med isoleringen. Derudover er det vigtigt, at din bolig har et gyldigt energimærke for at være berettiget.
Hvis ikke du har et energimærke til din bolig, så kan du få det lige her.
Du kan få tilskud til isolering af følgende projekter:
- Udvendig isolering af massive og lette ydervægge. Dette gælder ikke hulmursisolering og isolering af kældervægge.
- Efterisolering af tag og loft. Det inkluderer også skunkvægge, flade tage og skråvægge imod taget.
- Isolering af terrændæk.
Bygningspuljen åbner to gange årligt – typisk i foråret og efteråret. Datoen for næste runde er endnu ukendt.
Kan man have for meget isolering?
Det er muligt at isolere for meget. Hvis der er for meget isolering i en bygning, kan det føre til dårlig ventilation, hvilket kan forårsage fugtproblemer og skimmelsvamp.
Det er derfor vigtigt at vælge den rette mængde isolering, der passer til den specifikke bygningskonstruktion og ventilationsbehov. Det anbefales at søge rådgivning fra en fagmand, når man vælger isolering til sin bolig, for at sikre at man får den mest optimale løsning.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvad er isolering?
Isolering er en proces, hvor man tilføjer et isoleringsmateriale til en bygning for at reducere varmetab og holde temperaturen inde i bygningen mere konstant. Isolering kan gøres på forskellige måder, herunder ved at tilføje materiale til loft, vægge eller gulve. Formålet med isolering er at reducere energiforbruget og opretholde en behagelig temperatur i bygningen.
Hvad er den billigste isolering?
Det afhænger af flere faktorer såsom størrelsen på isoleringsopgaven, bygningskonstruktion, klima og personlige præferencer. Der er dog nogle isoleringsmaterialer, der generelt er billigere end andre, såsom mineraluld og papirisolering. Det er dog vigtigt at huske på, at den billigste isolering ikke nødvendigvis er den bedste løsning på lang sigt.