ladestander_erhverv

Ladestander til erhverv

Indholdsfortegnelse

Der kommer efterhånden flere og flere elbiler på de danske veje, hvilket stiller større krav til mulighederne for opladning af elbiler – og det gælder naturligvis også for de mange virksomheder rundt omkring i landet.

Er I også på udkig efter den bedste ladestander til virksomheder? Så er I ankommet til det helt rette sted. Her på siden kan I nemlig læse meget mere om, hvordan I finder den bedste ladestander til erhverv. Derudover kan I også indhente uforpligtende tilbud på ladestandere til erhverv gennem nedenstående formular.

Bliv kontaktet vedrørende en ladestander til erhverv

Få en fremtidssikret løsning med ladestander til erhverv

Der kommer formentlig flere og flere elbiler på vejene, og det kan derfor være en god idé at investere i ladestandere til virksomheden. Dermed sikrer man, at man investerer i en fremtidssikret løsning, som giver flere og flere elbilsejere mulighed for at oplade deres bil på arbejdspladsen. 

 

Hvilken ladestander til erhverv skal man vælge?

Når I skal på udkig efter en ladestander til virksomheden, så kan I frit vælge mellem flere ladeløsninger. Nedenfor kan I læse mere om, hvad man skal være opmærksom på, når man skal på udkig efter en ladestander til erhverv.

Brændstof og rækkevidde

Først og fremmest bør I undersøge, hvor mange kilometer I kører på nuværende tidspunkt, og hvor meget brændstof I bruger. Det kan give jer et godt overblik over, hvor stort et kørselsbehov, I skal have dækket gennem jeres ladestandere.

I kan med fordel tage stilling til følgende spørgsmål:

  • Hvad er bilens daglige kilometertal?
  • Hvad er bilens årlige tilbagelagte kørsel?
  • Hvad er bilens årlige brændstofforbrug?
ladestander_virksomhed

Leje eller eje ladestanderen?

Når man vælger leje-løsningen, er både ladestanderen, drift og service med i aftalen. Det betyder, at det er begrænset, hvor meget virksomheden selv er ansvarlig for i forbindelse med ladestanderen. 

Når man vælger eje-løsningen, køber virksomheden selve ladestanderen. Det betyder, at virksomheden har fuld ejerskab over ladestanderen, og dermed er virksomheden selv ansvarlig for alt, hvad der vedrører ladestanderen. 

 

Ladestanderens ampere

Dernæst er det vigtigt, at I sikrer, at du køber en ladestander til virksomheden med tilstrækkeligt ampere. Som udgangspunkt vil en ladestander med 11 kW være tilstrækkelig i de fleste tilfælde. Denne ladestander kræver ca. 32 ampere.

 

Nuværende og fremtidige opladnings-pladser

Til sidst bør I overveje, hvor mange parkeringspladser, der skal være udstyret med en ladestander – og her kan det være en god idé at overveje en fremtidssikret løsning.

Når man skal etablere en ladestander på arbejdspladsen, kræver det nemlig en del gravearbejde og kabelføring, hvilket kan skabe gener for hele arbejdspladsen. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvorvidt man skal tilføje flere ladestandere på én gang, således man også sikrer det fremtidige ladebehov uden at skulle gennemgå hele graveprocessen endnu engang på et senere tidspunkt.

 

Hvad koster en ladestander til virksomheder?

Men hvad koster en ladestander til erhverv? Prisen på en ladestander til erhverv kan variere en del, da prisen afhænger af flere faktorer. Dels vil prisen afhænge af, hvor mange ladestandere, der skal etableres, hvorvidt ladestanderen skal ejes eller lejes mm. 

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvad det vil koste at etablere 4 ladestandere til erhverv.

Leje af ladestander til erhverv Køb af ladestander til erhverv
Jordarbejde
40.000 kr.
40.000 kr.
Installation
20.000 kr.
20.000 kr.
Leveringsomfang, 63 A
31.500 kr.
31.500 kr.
Ladestandere, 4 stk. med 8 ladepunkter
20.000 kr.
60.000 kr.
Samlet pris
111.500 kr.
151.500 kr.

Kan man få tilskud til en ladestander til erhverv?

Ja, man kan få tilskud til en ladestander til erhverv. Vi anbefaler derfor, at I undersøger jeres muligheder for tilskud før I igangsætter projektet. Der er dog en regel for, at man maksimalt kan få et tilskud, som dækker 25% af de samlede udgifter i forbindelse med etableringen af ladestandere på arbejdspladsen.

ladestandere_erhverv

Hvordan opsætter man en ladestander til erhverv?

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er lovligt at installere en ladestander på egen hånd – og det gælder heller ikke, når det drejer sig om en ladestander til erhverv. Det er nemlig kun en autoriseret tekniker, som må opsætte ladestanderen.

Hvis du indhenter et tilbud på ladestander til erhverv gennem vores formular øverst på siden, så vil I automatisk få vejledning om selve opsætningen af jeres ladestandere, så det bliver gjort korrekt.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er opsætning af ladestander fradragsberettiget?

Ja, det er den. Det skyldes, at ladestandere bliver betragtet som et driftsmiddel, og derfor er opsætningen fradragsberettiget. 

 

Kan en virksomhed få elafgiftsrefusion?

Ifølge Skat har man som virksomhed mulighed for at få el-refusion af elafgiften på den strøm, som bruges, når der oplades elbiler på virksomhedens egne ladestandere.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.