ladestander-i-boligforening

Ladestander i boligforening

Indholdsfortegnelse

Antallet af elbiler på vejene stiger år efter år, og det stiller større krav til opladning af elbiler. Det gælder selvfølgelig også for de mange bolig- og ejerforeninger rundt omkring i landet. Men hvordan fungerer det med en ladestander til en boligforening eller ejerforening?

På denne side får du en introduktion til de regler, der gør sig gældende, når det kommer til ladestandere i ejerforening og boligforening. Vi ser også nærmere på, hvilke priser der kan være gældende, hvordan man kan søge om en ladestander i sin boligforening, og hvor meget det koster at oplade sin bil.

Bliv kontaktet om en ladestander til din bolig- eller ejerforening herunder

Fordele ved en ladestander i ejerforening

At anskaffe en ladestander til ejerforeningen og boligforeningen kan give adgang til mange fordele. Det gør det for det første meget nemmere og mere bekvemmeligt for alle elbilejere i foreningen at få ladet deres biler op. Derudover kan det gøre boligforeningen mere attraktiv for potentielle nye beboere, da der er flere og flere, der i dag kører i elbil og derfor har brug for en mulighed for at lade den op tæt på boligen.

Når I installerer en ladestander i ejerforeningen, vil der heller ikke være behov for, at foreningens beboere skal ud at benytte offentlige ladestandere, hver gang de skal lade. Det kan både give en billigere opladning af bilen, mens man ikke skal bekymre sig på samme måde, om der nu er ledigt ved den nærmeste offentlige ladestander. Endelig er det selvfølgelig også en fordel, at I som forening bidrager til den grønne omstilling.

laderstander-i-ejerforening

Hvad koster en ladestander i boligforening eller ejerforening?

Prisen på en ladestander til boligforeninger varierer en del, og det er derfor svært at komme med et konkret svar på, hvad en ladestander til ejer- eller boligforeningen vil koste. Prisen for etablering af ladestander i boligforening vil nemlig variere ganske meget fra forening til forening. Den endelige pris afhænger af en række forhold, herunder:

  • Antallet af ladestandere, der skal etableres – Jo flere ladestandere i boligforeningen, jo højere vil den samlede pris naturligvis også være.
  • Køb eller leje – Når der anskaffes en ladestander i ejerforeningen, kan man både vælge at købe eller leje. Her vil prisen i forhold til både installation, service og opladning variere ved henholdsvis køb og leje.
  • Installation – I nogle boligforeninger vil der være større omkostninger til installation i forhold til andre.
  • Mulighed for tilskud – I nogle tilfælde vil der være mulighed for at søge om statsligt tilskud til ladestander i boligforeningen. 

Vil du have en præcis pris på en ladestander i boligforeninger eller ejerforeninger, kan du kontakte en af de mange udbydere, som tilbyder salg og installation af ladestandere, og som gerne vil være behjælpelige med at finde en løsning, der kan imødekomme din boligforenings situation. De kan se nærmere på de specifikke forhold i jeres boligforening og komme med et specifikt tilbud.

 

Hvordan får man en ladestander i boligforeninger?

Uanset om du bor i en bolig-, ejer- eller andelsforening, så har du mulighed for at få opsat en ladestander i foreningen. Hvis du ønsker dette, så skal du henvende dig til din forening. Det er nemlig foreningen, som skal tage stilling til, hvorvidt de ønsker at etablere en ladestander i din boligforening og alt det praktiske, der medfører. 

Sådan får I ladestander til boligforeningen

Hvis du som beboer i en boligforening har et ønske om at få en ladestander opført i boligforeningen eller ejerforeningen, så skal du kontakte din forening. Det er nemlig ejer- eller boligforeningen, der skal tage stilling til, hvorvidt der skal investeres i en ladestander til boligforeningen – og i så fald under hvilke vilkår opsætningen skal foregå. Ofte vil investeringen være kollektiv, så alle medlemmer af boligforeningen bidrager til at dække omkostningerne.

Når der er truffet en beslutning om, at der skal anskaffes en ladestander til ejerforeningen, skal foreningen kontakte en udbyder. De vil ofte komme ud for at besøge boligforeningen, så de kan vurdere, hvilke muligheder der er for at opføre en ladestanderløsning til glæde for alle elbilejere i boligforeningen. Derefter modtager I et tilbud med en pris på både ladestander, installation og eventuelt en serviceaftale, som ofte kan være en god idé. En serviceaftale betyder nemlig, at I ikke selv skal stå for vedligehold, reparation og softwareopdatering.

Hvad koster en opladning ved en ladestander i en boligforening?

Hvad koster det at oplade ved en ladestander i en ejerforening eller boligforening? Hvis din forening har indgået en aftale med en ladeoperatør, som også har opsat ladestanderen i boligforeningen, så vil du kunne se prisen for opladning på den enkelte ladestander. Det er desuden muligt for boligforening eller ejerforeningen at bestemme, hvilken opladningspris, som beboerne skal betale ved opladning.

Opladningsprisen kan opgives i forskellige formater, og du bør derfor være opmærksom på dette, før du sætter bilen til opladning. Typisk vil opladningsprisen dog opgives i “Kr. pr. kWh”, men nogle gange kan den også opgives i “Opstarts pris” eller “Pris pr. minut”.

Er opladningsprisen eksempelvis sat til 2,5 kr. pr. kWh, og du lader bilen op med 50 kWh, så vil det koste omkring 125 kr. for en opladning.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan man få tilskud til ladestander i en boligforening?

Det er ikke længere muligt at få tilskud til ladestandere i boligforeninger. Vejdirektoratet har meldt ud, at den seneste pulje for tilskud lukkede for ansøgninger i 2022, og der er ikke planer om at indføre en ny pulje foreløbig.

 

Hvor meget koster det at lade op på en ladestander i en boligforening?

Prisen for en opladning på en ladestander i en boligforening afhænger af, om I har indgået en aftale med en ladeoperatør. Har foreningen indgået en sådan aftale, kan du se prisen for en opladning på ladestanderen. Det er dog også muligt for foreningen selv at fastlægge opladningsprisen.

 

Kan man få en ladestander i min boligforening eller ejerforening?

Ja, du har mulighed for at få etableret en ladestander til din ejerforening eller boligforening. Hvis du ønsker at få opsat en ladestander i din forening, skal du først og fremmest kontakte din forening. Det er nemlig op til forening at afgøre, hvorvidt der skal opsættes en ladestander i bolig- eller ejerforeningen.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.