opladning-af-elbil

Opladning af elbil uden abonnement

Hvornår kan det bedst svare sig at vælge en ladeboks uden abonnement, og hvor finder man en billig ladeboks? Alt det forsøger vi at gøre dig klogere på her. Sammenlign priserne på ladebokse fra forskellige udbydere nedenfor. 

Indholdsfortegnelse
Opstartsperiode:
Pris
995 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
4.299 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
4.995 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
5.599 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
5.699 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
5.749 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
6.399 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
8.495 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
9.498 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
9.995 kr.
binding
pris
Opstartsperiode:
Pris
13.125 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:

Du kan oplade elbilen uden abonnement

Når man snakker opladning af elbil uden abonnement, så er det vigtigt at skelne mellem de forskellige typer af abonnementer, der findes.

Der findes nemlig både abonnementer til at lade elbilen op ved offentligt tilgængelige ladestationer, og så findes der abonnement eller serviceaftale på en ladeboks, der er installeret på hjemmeadressen.

I bund og grund er det dit kørselsbehov, der bestemmer, om opladning af elbil uden abonnement er den billigste og bedste løsning for dig. Derfor er det vigtigt, at du har en fornemmelse af, hvor mange kilometer du kører om året.

opladning-af-elbil-uden-abonnement

Fordele ved opladning af elbiler uden abonnement

En ladeboks uden abonnement er installeret på din hjemmeadresse og gør opladningen nem og hurtig, når bilen er parkeret derhjemme. En ladeboks derhjemme kan købes med eller uden abonnement eller serviceaftale. En ladeboks uden abonnement har du selv ansvar for at vedligeholde, og du betaler samme pris for strømmen som andre steder i din husholdning.

Fordele ved at oplade med et elbil abonnement

En ladeboks med abonnement/serviceaftale koster mellem 70 og 100 kroner om måneden og betyder, at operatøren har ansvar for at vedligeholde elladeboksen. Desuden kan du få reduceret din elafgift. Det er især en fordel at vælge en ladeboks til elbil uden abonnement, hvis du har et lille kørselsbehov, hvilket det vil sige under 5.000 km om året. Da du som skrevet skal betale mellem 70 og 100 kroner i abonnement for ladeboksen, skal du have et vist strømforbrug, før den reducerede elafgift er en gevinst for dig.

Skal jeg oplade min elbil uden et abonnement? 

Det er en god idé at oplade uden et abonnement, hvis du primært lader hjemme. Derudover kan det bedst betale sig at vælge en ladeboks uden abonnement hvis:

  • Du kører under 5.000 km. om året 
  • Du har solceller eller elvarme
  • Du selv kan vedligeholde ladeboksen

Hvis du ikke er afskrækket ved tanken om selv at skulle vedligeholde din ladeboks, så er der ingen tvivl om, at en ladeboks uden abonnement kan være det rigtige valg for dig. Hvis du har solceller eller elvarme, kan det også være, du skal overveje en ladeboks uden abonnement. Du kan nemlig ikke få reduceret elafgiften, hvis du i forvejen får refunderet din elafgift for dine solceller.

Sådan vedligeholder du din ladeboks

Det vigtigste, du i dagligdagen kan gøre for at vedligeholde din ladeboks uden abonnement, er at holde den ren samt sørge for, at der ikke ligger blade, is, sne eller andet på ladeboksen. Opstår der tekniske problemer er det dog vigtigt, at du tilkalder hjælp fra en professionel og ikke selv giver dig i kast med at fikse ladeboksen. 

hvad-koster-en-ladeboks-uden-abonnement

Hvad koster en ladeboks uden abonnement?

Hvis du køber en ladeboks uden abonnement, skal du betale for selve ladeboksen, ligesom du skal betale for monteringen af ladeboksen.

Der findes mange forskellige udbydere af ladeboksen, og det kan koste alt fra 4.000 kroner til omkring 30.000 kroner at købe og få installeret en ladeboks uden abonnement.

Priser for ladebokse til elbiler uden abonnement 

  • Du kan eksempelvis få en ladeboks uden abonnement inkl. en standard installation fra Norlys til 11.995 kr. 

En anden mulighed er at købe ladeboksen seperat, og selv indhente 3 tilbud på installationspirsen

  • Du kan eksempelvis få en Zapp Maxicharger til 4.299 kr.  

Sammenlign priserne på ladebokse til elbil uden abonnement

Der kommer hele tiden nye ladeoperatører på markedet, hvilket vil sige, at konkurrencen og prisforskellene er tiltagende. Vælg derfor ikke den første og den bedste løsning, som du støder på. Undersøg i stedet hver enkelt ladeboks grundigt, og sæt dig ind i, hvilke krav og betingelser tilbuddet indbefatter. På den måde får du de bedste forudsætninger for at vælge en ladeboks uden abonnement, som i pris og funktioner er den bedste løsning for netop dig og din elbil.

Brug det rette ladekabel når du skal oplade

Når du har besluttet dig for en ladeboks uden abonnement, og operatøren har installeret den på din adresse, skal du bare i gang med at lade op derhjemme. Opladning med en ladeboks derhjemme er langt hurtigere og mere sikker, end hvis du brugte det såkaldte ”mormorkabel,” som følger med til elbilen. Vidste du i øvrigt, at det hedder et mormorkabel, fordi det er meningen, at det kan tages med på farten, så du også kan oplade, når du er hjemme ved mormor?

Du får ingen reduceret elafgift når du oplader uden abonnement

Når du oplader bilen i en ladeboks uden abonnement, betaler du for den strøm, du bruger, og du er selv ansvarlig for vedligehold og service af ladeboksen. Det er altså ikke muligt at få en reduceret elafgift, men hvis dit kørselsbehov er lille, og du hovedsageligt har behov for at oplade bilen derhjemme, kan det sagtens være den billigste løsning for dig.

Kom godt i gang med opladning af elbil uden abonnement


Når du køber – eller overvejer at købe – en elbil, så melder der sig straks en masse spørgsmål om opladning af elbil uden abonnement eller med abonnement. Der findes masser af tilbud og operatører, som udbyder fristende abonnementsløsninger til en fast månedlig pris. Inden du kaster dig ud i et ”ja tak” eller et ”nej tak,” er det vigtigste, at du kortlægger dit kørselsbehov.

Du behøver nemlig ikke et abonnement for at få strøm til din elbil. Du behøver for den sags skyld ikke en gang en ladeboks derhjemme, da det er muligt at oplade bilen med det medfølgende mormorkabel. Du skal dog være opmærksom på, at Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at mormorkablet ikke bruges i mere end to timer ad gangen, hvis man oplader med mere end seks ampere. Du skal altså have et meget beskedent kørselsbehov, hvis mormorkablet skal være din eneste opladningsmetode.

Oplad din elbil med og uden abonnement – hvad er billigst?

Når du har fastlagt, hvor mange kilometer, du regner med at skulle køre på din elbil, har du et godt og kvalificeret grundlag for at træffe en beslutning om opladning af elbilen. I meget grove træk kan man lave denne sammenhæng mellem kørsel og behov for opladning:

  1. Du kører under 5.000 kilometer om året eller har solceller/elvarme derhjemme: Det er billigst at bruge enten bilens mormorkabel eller en ladeboks uden abonnement/serviceaftale.
  2. Du kører mellem 5.000 og 50.000 kilometer om året: Som hovedregel vil en ladeboks med abonnement være billigst.
  3. Du kører over 50.000 kilometer om året: En ladeboks derhjemme med abonnement og mulighed for at oplade ved offentlige ladestandere er billigst.

Derfor må den vigtigste konklusion fra vores side være, at du får styr på dit kørselsbehov og træffer en beslutning derefter. Så kan det umuligt gå helt galt.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få refusion, hvis jeg oplader min elbil uden abonnement?

Nej, du kan kun få refusion af din elafgift, hvis du oplader din elbil i en ladeboks med abonnement.

Kan jeg oplade min elbil offentligt uden abonnement?

Ja, du kan sagtens oplade din elbil i offentligt tilgængelige ladestandere, uden at det er nødvendigt at tegne et abonnement. Du kan i stedet betale for dit faktiske forbrug af el gennem enten en app, over sms eller andre smarte og hurtige betalingsmetoder.

Skal jeg vælge at oplade min elbil uden abonnement?

Du kan sagtens oplade din elbil uden abonnement i en ladeboks eller uden abonnement ved offentligt tilgængelige ladestandere. Hvilken løsning, der er bedst og billigst for dig, afhænger af, hvor langt du kører om året, og hvor stort dit strømforbrug derfor er.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.