Elpriser sommerhus 2022 – Find billig el til sommerhuse her

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Leder du efter et nyt elselskab til dit sommerhus? Priserne på el har aldrig været højere, så det handler om at finde et godt elselskab. Her på siden kan du sammenligne priser på el til sommerhus og nemt danne dig et overblik over dine muligheder, så du vælger rigtigt første gang.

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Hvad er prisen på el i sommerhuse? 

Når det kommer til elpriser i sommerhus i 2022, er der mange forskellige faktorer, der har indflydelse på, hvor høj eller lav prisen er. Det er derfor ikke muligt at give et endegyldigt svar på, hvad prisen for strøm til sommerhus generelt ligger på. Elpriserne i sommerhuset påvirkes blandt andet af faktorer som forbrug, størrelse på sommerhuset og årstiderne.

Dit elforbrug har naturligvis stor indflydelse på sommerhusets elpriser, og derudover vil din varmekilde også være med til at bestemme, hvor meget du kommer til at betale for dit elforbrug i sommerhus. En varmepumpe har nemlig et højere elforbrug end andre løsninger, hvilket kan resultere i højere priser på el til sommerhuset. 

Flere ting påvirker prisen på el til sommerhus

Derudover har størrelsen på selve huset også en stor betydning for dit elforbrug i sommerhuset. Typisk vil et større hus også kræve mere energi, hvilket kan påvirke elpriserne for sommerhuset. Årstiderne har også en effekt på størrelsen af din elregning. Om vinteren vil du formentlig betale mere for din el end om sommeren, da man typisk bruger mere el i sommerhuset om vinteren, hvilket er med til at påvirke de samlede el- og vandpriser i 2022 i sommerhuset.

1 kWh koster ca. 3,57 kr. i et sommerhus

Hvad koster et sommerhus i forbrug?

Så hvad koster el i et sommerhus? Det er meget forskelligt fra hus til hus. Men her på siden kan du se en sammenligning af elaftaler, du kan få til dit sommerhus. Du kan på den måde sammenligne priserne og finde den elaftale, der passer bedst til dig og dit sommerhus. Præcis ligesom når du skal have en ny elaftale til din normale bolig.

Er du i tvivl om, hvor mange kWh du bruger om dagen i dit sommerhus, kan du altid tjekke din nuværende elregning. Derudover ligger de sidste kendte elpriser til sommerhus i gennemsnit på 3,57 kr. pr. kWh., hvilket kan give en idé om, hvordan din elaftale med fordel kan se ud.

Sådan finder du billig el til sommerhuse 

Hvis du leder efter billigere el til sommerhuset, er du landet det rigtige sted. Vi giver dig nemlig mulighed for at sammenligne priserne mellem forskellige elleverandører, så du kan få den billigste elaftale. Priserne på el til sommerhuset er nemlig stigende og har aldrig været højere, så at finde billig el til sommerhuset kan give store besparelser gennem de næste mange år.

Tjek derfor sammenligningen i toppen af siden, så du kan få den billigste elpris til sommerhusudlejning. 

Hvor meget el bruger man i et sommerhus? 

Det er svært at give et specifikt svar på, hvor meget el du bruger i dit sommerhus. Der er flere ting der spiller ind på elforbruget i sommerhuset, herunder: 

  • Størrelsen på sommerhuset
  • Sommerhusets varmekilde
  • Hvilken varmekilde sommerhuset har
  • Hvor meget du er i sommerhuset

Det kommer nemlig an på størrelsen af sommerhuset samt en række andre faktorer. Det handler blandt andet også om, hvilken varmekilde du anvender i sommerhuset, og hvor ofte og hvor mange personer der bruger sommerhuset. 

Det bedste, du kan gøre, inden du vælger en elaftale, er at tjekke din elregning for sommerhuset. Det giver dig nemlig en klar indikator på, hvor stort et forbrug af strøm I har i dit sommerhus om året. Du kan derefter sammenligne elaftalerne her på siden og finde de bedste og billigste elpriser til sommerhuset.

Sådan kan du spare på dine elpriser i sommerhuset

Ligesom i dit almindelige hus kan du spare en del penge på sommerhusets elpriser ved at være ekstra opmærksom på, hvad der forbruger mest strøm. Vær blandt andet opmærksom på varmen i sommerhuset. Sluk for varmen, når sommerhuset ikke bruges, og anvend brændeovnen, hvis der er én.

Sørg derudover for at fylde vaskemaskinen ved tøjvask, og reducér standbyforbruget på elapparater og lys, når rummet og apparaterne ikke længere bruges. Du kan derudover med fordel anvende for- og eftervarmen i ovnen i din madlavning. Generelt skal du være mere opmærksom på kun at anvende den el, der er nødvendig. Overstående kan altså opsummeres til følgende spareråd til sommerhuset: 

  • Sluk for varmen, særligt hvis du har elvarme
  • Sluk for alt det el som du ikke bruger 
  • Fyld vaskemaskinen op og sænk temperaturen
  • Tænk over de gode elvaner når du laver mad. Husk låg på gryder, og udnyt for-og eftervarme.

Fjernstyring af el i sommerhus

Hvis du vil spare ekstra på elregningen, kan du med fordel anvende fjernstyring af el. Så er du sikker på at kunne skrue ned for lys og strøm, når du ikke er i sommerhuset. Du kan gøre det hele fra din telefon, hvilket kan være med til at gøre elpriserne for sommerhuset lidt mindre. Det er derudover også bedre for miljøet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster 1 kWh i sommerhus?

Prisen for 1 kWh i dit sommerhus ligger i øjeblikket på 3,57 kr. Det er gennemsnittet for 2. kvartal i 2022 og inkluderer afgifter, transport og moms.

Hvor meget strøm bruger man i et sommerhus?

Dit elforbrug i sommerhuset afhænger af flere forskellige faktorer. Det gælder blandt andet størrelsen på huset, hvor ofte du er i sommerhuset og meget andet. Det kan derfor være svært at give et generelt estimat af strømforbrug i et sommerhus.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.