Solceller sommerhus – kan det betale sig?

Drømmer du om at få solceller til sommerhuset, så du kan spare penge på elregningen i en tid, hvor elpriserne aldrig har været højere? Med solceller til sommerhuset kan du nyde godt af de mange fordele, og her på siden kan du læse mere om solceller til sommerhuset og samtidig indhente de bedste tilbud på markedet fra vores samarbejdspartner.

solcelleanlaeg-sommerhus

Det skal du vide om solcelleanlæg til sommerhus

Der er mange ting, du skal have styr på, inden drømmen om et solcelleanlæg til sommerhuset kan blive en realitet. Derfor kan det være en rigtig god idé at få den rette rådgivning, inden du finder et godt tilbud. Vores samarbejdspartner kan heldigvis hjælpe dig igennem hele processen.

Ikke nok med at du kan indhente tilbud fra dem, står de også klar til at hjælpe dig med alle de spørgsmål, du måtte sidde inde med, inden du tager skridtet videre og takker ja til et tilbud. Det er nemlig vigtigt, at du har helt styr på størrelsen af solcelleanlægget. Skal du have et lille solcelleanlæg, eller er det bedre med større solpaneler til sommerhuset? Alt det vil du få svar på hos vores samarbejdspartner. 

Udover solcelleanlægget er det vigtigt, at du kender til reglerne og lovgivningen for dit sommerhus. Så er du nemlig sikker på, hvad der kan lade sig gøre, og om du eksempelvis skal have en byggetilladelse, inden projektet starter.

Hvad koster et solcelleanlæg til sommerhus?

Et af de vigtigste spørgsmål er selvfølgelig, hvad solceller til sommerhuset koster. Det kommer naturligvis an på, hvor meget strøm du forbruger i dit sommerhus. Er sommerhuset i brug hele året, og skal det være selvforsynende, kan et solcelleanlæg til dit sommerhus koste mellem 50.000 og 100.000 kroner.

Dog kommer det an på størrelsen af solcelleanlægget. I nogle situationer er det slet ikke nødvendigt med et stort solcellepanel til sommerhuset, og du kan i stedet nøjes med små solcelleanlæg, der sagtens kan klare opgaven for dig. Alt dette kan du få svar på ved at sammenligne priser og indhente tilbud fra vores samarbejdspartner. 

Kan det betale sig med solceller i sommerhus?

Er et solpanel til sommerhuset pengene værd? Det har i mange år været til debat, om solceller til sommerhuset virkelig er pengene værd. Men idet solcellerne bliver bedre og bedre, og energipriserne stiger, må svaret være et endegyldigt ja. 

Selvfølgelig afhænger det af flere forskellige faktorer, og investeringen vil altid være en langtidsinvestering. Du kommer nemlig til at spare betydeligt på din elregning, og derudover får du mange andre gode fordele ved at have solceller til sommerhuset. Ved at klikke ’indhent tilbud’ her på siden kan du sammenligne priser på solceller til sommerhus og nemt finde ud af, om investeringen kan betale sig for dig.

Fordele ved solceller til sommerhus

Der er masser af fordele ved at have et solcelleanlæg på dit sommerhus. Har du derudover solceller med batteri til sommerhus, kan du endda lagre strømmen og bruge det på et senere tidspunkt. Strømmen kan altså anvendes, netop når du får brug for det. Producerer solcellerne mere strøm, end du kan nå at bruge, kan du faktisk også sælge det overskydende strøm fra solcellerne, hvilket gør investeringen endnu bedre. Andre fordele tæller:

  • Solcellerne larmer ikke.
  • Du har en energikilde, der ikke påvirkes af elpriserne.
  • Solceller til sommerhus har lang levetid med lave vedligeholdelsesomkostninger.
  • Det giver mulighed for håndværkerfradrag og har mange års garanti.
  • Det er en langt mere miljøvenlig løsning end mange andre.
  • Værdien på dit sommerhus stiger efter installationen.

Kan man få tilskud til solceller i sommerhus?

Det er ikke længere muligt at søge om tilskud til solceller i sommerhuset. Det gælder, uanset hvilken løsning du er på udkig efter. Så uanset om du leder efter solceller til ventilation til sommerhus, en god solcelleudluftning eller bare et solcelleanlæg med batteri, er det altså ikke længere muligt at få et økonomisk tilskud.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er solceller til sommerhus en god investering?

Ja, et solcelleanlæg vil på sigt være en rigtig god investering, der kommer med mange andre fordele end blot besparelser på elregningen.

 

Kan man sælge sin overskydende strøm fra solceller i sommerhus?

Ja, hvis du har et solcelleanlæg med batteri, kan du lagre strømmen og sælge strømmen til elnettet. Det giver dig store besparelser og er meget simpelt.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.