Energirenoveringspuljen – Søg tilskud til energirenovering

Indholdsfortegnelse

Energirenoveringspuljen er åben for ansøgninger

Du har nu mulighed for at søge tilskud til energiforbedringer i hjemmet, da Energirenoveringspuljen åbnede for ansøgninger d. 10. april. 

Vi anbefaler, at du indsender din ansøgning hurtigst muligt, da puljen fordeles efter først-til-møllet-princippet.

Energirenoveringspuljen er åben for ansøgninger

Du har nu mulighed for at søge tilskud til energiforbedringer i hjemmet, da Energirenoveringspuljen åbnede for ansøgninger d. 10. april. 

Vi anbefaler, at du indsender din ansøgning hurtigst muligt, da puljen fordeles efter først-til-møllet-princippet.

Hvad er Energirenoveringspuljen?

Energirenoveringspuljen giver dig mulighed for at søge et energitilskud i forbindelse med en energirenovering. Det kan eksempelvis være et tilskud til nye vinduer, et tilskud til isolering eller et tilskud til nyt tag. 

Tidligere var det Bygningspuljen, som gav tilskud til bl.a. energiforbedringer, men Energistyrelsen har besluttet sig for at oprette en selvstændig pulje, som udelukkende tager hånd om energirenoveringer – og derfor etablerede de Energirenoveringspuljen.

Det skyldes, at Energistyrelsen ønskede at lette den administrative byrde for både ansøgerne og for Energistyrelsen. Forhåbentligt vil dette medføre en væsentligt kortere behandlingstid for energirenoveringer, når puljen åbner.

hvad-er-energirenoveringspuljen

Hvilke energiforbedringer kan man få tilskud til?

Igennem Energirenoveringspuljen kan du søge tilskud til forskellige energiforbedringsprojekter derhjemme. Du har desuden mulighed for at søge tilskud til flere forskellige energiforbedringer på samme tid.

Du kan søge tilskud til nedenstående områder:

  • Isolering
  • Vinduer
  • Ventilationsanlæg
  • Vandbåret rumvarme
  • Energimærke

Nedenfor kan du se, hvilke specifikke energiforbedringsprojekter, du kan søge tilskud til:

  • Efterisolering af tag, loft og terrændæk
  • Facadeisolering i form af udvendig isolering af ydervæg
  • Konverting fra krybekælder til terrændæk
  • Udskiftning af bestemte typer vinduer – forsats-, ovenlys- og facadevinduer
  • Etablering af mekanisk ventilationsanlæg
  • Ny-etablering af vandbåret rumvarme
  • Allerede udarbejdet gyldigt energimærke i forbindelse med ansøgning om tilskud

Du kan læse mere om de specifikke betingelser for tilskud til renoveringsprojekter her.

 

Hvor mange penge er tildelt Energirenoveringspuljen?

I 2023 blev der afsat 101,2 millioner kr. til Energirenoveringspuljen. Fra 2024-2026 er der afsat ca. 825 millioner kr., som både skal fordeles mellem Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen. 

Politikkerne, som står bag disse puljer, beslutter i løbet af 2023, hvor mange millioner kr., der skal afsættes til hver pulje. Det er stadig uvist, hvor mange penge, der afsættes til puljen i 2024.

Hvem kan få tilskud til energirenovering?

Der er nogle betingelser, som din husstand skal opfylde, før du er berettiget til at ansøge om energitilskud. I 2021 blev betingelserne ændret, således det kun var boliger med et gyldigt energimærke E, F eller G, som var berettiget til tilskud. 

Energistyrelsen har fastlagt, at det kun er boliger med disse energimærker, som kan søge om tilskud til energiforbedring. Det skyldes, at der er tale om relativt ringe energimærker, som medfører et højt energiforbrug. 

Betingelser for ansøgning om energitilskud:

  • Boligens energimærke må maks. være 10 år
  • Boligen må ikke være renoveret siden energimærket er bestemt
  • Energiforbedring af boligen må først igangsættes efter tilsagn
  • Der må ikke være andre former for tilskud eller fradrag forbundet til projektet
  • Der skal være tale om en helårsbolig, som du selv ejer

Hvor meget kan man få i tilskud til energirenovering?

Tilskuddet til energiforbedringsprojekter bliver beregnet på baggrund af tilskudssatser for de enkelte tiltag. Det betyder, at tilskudssatsen afhænger af, hvilket energiforbedringsprojekt, du skal igang med. Derudover bliver tilskudssatsen også beregnet på baggrund af m2.

Du kan læse mere om de forskellige tilskudssatser her.

Hvor meget kan man få i tilskud til energirenovering?

Tilskuddet til energiforbedringsprojekter bliver beregnet på baggrund af tilskudssatser for de enkelte tiltag. Det betyder, at tilskudssatsen afhænger af, hvilket energiforbedringsprojekt, du skal igang med. Derudover bliver tilskudssatsen også beregnet på baggrund af m2.

Du kan læse mere om de forskellige tilskudssatser her.

Hvornår åbner Energirenoveringspuljen i 2024?

På nuværende tidspunkt er det stadig uvist, hvornår Energirenoveringspuljen åbner for ansøgninger i 2024. Energistyrelsen har dog meldt ud, at de regner med, at puljen åbner til foråret 2024. Vi opdaterer denne side, når der er ny information tilgængelig.

 

Indhent uforpligtende tilbud på energioptimering allerede nu

Før du går i gang med at energioptimere din bolig, anbefaler vi, at du indhenter uforpligtende tilbud på de projekter, du ønsker at energioptimere. Ved at indhente tilbud, får du mulighed for at sammenligne de forskellige tilbud med hinanden – og dermed har du lettere ved at udpege den bedste pris.

Hvordan søger man tilskud til energiforbedring?

  1. Beregn dine tilskudsmuligheder. Energistyrelsen har oprettet en tilskudsberegner, hvor du på forhånd kan beregne dine muligheder for tilskud.

  2. Få energimærket din bolig. Hvis du ikke på forhånd har fået energimærket din bolig, så skal du gøre dette før du begynder ansøgningen. Husk at dit energimærke maks. må være 10 år.

  3. Indhent tilbud på dit energioptimeringsprojekt. Det kan være en god idé at indhente uforpligtende tilbud på forhånd. Dermed får du nogle konkrete priser, som du kan sammenligne. Det sikrer også, at du nemmere kan udpege den bedste pris.

  4. Find dokumenterne frem. Når du skal ansøge om tilskud, kræver Energistyrelsen nogle specifikke dokumenter. Det drejer sig om følgende dokumenter:
    • Dokumentation for ejerskab af boligen
    • Energimærkningsnummer
    • En liste over de forbedringer, du har planer om at udføre

  5. Ansøg om tilskud. Når ansøgningsportalen åbner, kan du ansøge om tilskud til dine energiforbedringer. Ansøgningen finder sted på Energistyrelsens ansøgningsportal, som guider dig gennem hele ansøgningsprocessen.

  6. Vent på svar. Når du har indsendt din ansøgning, skal du vente på, at Energistyrelsen besvarer din ansøgning. Det er vigtigt, at du ikke begynder på dine optimeringsprojekter, før du har fået tilsagn fra Energistyrelsen.

  7. Indgå en aftale med en professionel. Når du har fået tilsagn fra Energistyrelsen, kan du starte dit optimeringsprojekt. Her kan du med fordel sammenligne de uforpligtende tilbud, som du indhentede tidligere. Du har 2 år til at gennemføre projektet. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er der tilskud til udskiftning af vinduer?

Ja, det er der. Energirenoveringspuljen dækker de samme præmisser, som den tidligere Bygningspulje – og du kan derfor søge om tilskud til udskiftning af vinduer. Her på siden kan du se, hvilke projekter, du kan søge tilskud til.

 

Hvornår bliver energitilskuddet udbetalt?

Dit tilskud bliver først udbetalt, når dit projekt er afsluttet, og når du har søgt om udbetaling med den korrekte dokumentation senest 60 dage efter, at dit projekt er afsluttet. Der kan gå op til 7 måneder, før udbetalingen bliver indsat på din NemKonto.

Vil du have besked, når Energirenoveringspuljen åbner i 2024?

Tilmeld dig vores liste herunder og få besked, når vi har mere information om den nye Energirenoveringspulje.

energirenoveringspulje
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.