Forside > Opladning af elbil > Ladeboks med refusion

Ladeboks med refusion
Med en ladeboks med refusion, får du automatisk refusion for dit strømforbrug, som bruges til opladning af elbilen. Sammenlign priser på ladebokse med refusion lige her.
- Populær lige nu
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Påkrævet
Inkluderet
- Valgfri elaftale
1.999 kr.
89,5 øre/kWh
Ikke påkrævet
Inkluderet
- Kampagne: Spar 2.000
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Påkrævet
79 kr.
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Påkrævet
79 kr./md.
- Sammenlign mange udbydere
- Undersøg om du skal eje eller leje
- Få udregnet priser efter lige præcis dit behov
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Påkrævet
99 kr./md.
3.499 kr.
89,5 øre/kWh
Ikke påkrævet
49 kr./md.
4.054 kr.
89,5 øre/kWh
Ikke påkrævet
69 kr./md.
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Påkrævet
69 kr./md.
3.624 kr.
89,50 øre/kWh
Ikke påkrævet
69 kr./md.
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Påkrævet
Inkluderet
499 kr.
89,5 øre/kWh
Påkrævet
49 kr./md.
Inkluderet
89,5 øre/kWh
Ikke påkrævet
Inkluderet
3.895 kr.
90 øre/kWh
Påkrævet
49 kr./md.
Inkluderet
90 øre/kWh
Påkrævet
49 kr./md.
Inkluderet
90 øre/kWh
Påkrævet
49 kr./md.
3.895 kr.
90 øre/kWh
Ikke påkrævet
49 kr./md.
3.999 kr.
89,5 øre/kWh
Ikke påkrævet
69 kr./md.
3.894 kr.
89,5 øre/kWh
Ikke påkrævet
69 kr./md.
3.000 kr.
89,50 øre/kWh
Ikke påkrævet
69 kr./md.
Inkluderet
90 øre/kWh
Påkrævet
Inkluderet
Hvad betyder det at få refusion på sin ladeboks?
På din elregning vil du se en udgiftspost, der hedder ”elafgift.” Elafgift er en lovpligtig afgift, som du betaler til staten. Ud af din samlede elregning er i gennemsnit cirka 39 procent af regningen betaling af elafgift. Elafgift udgør altså en betydelig del af din elregning.
Når du har en elbil, som oplades derhjemme, så har du mulighed for at få refusion af din elafgift for den el, som du bruger til at oplade elbilen med.
En ladeboks med refusion kan give dig store besparelser på dine udgifter til at oplade elbilen og skal derfor gøre det attraktivt at vælge en elbil frem for en benzinbil eller dieselbil.
Refusion af elafgiften til elbiler skal foregå via en ladeoperatør
Det er kun muligt at få refusion af elafgiften til elbil gennem en ladeoperatør, og du kan altså ikke selv søge om at få udbetalt refusion af elafgiften. Herunder kan du læse meget mere om, hvad du skal gøre for at få refusion af elafgiften til elbilen, samt hvor mange penge du kan spare.
Sådan får du din egen ladeboks med refusion
Hvis du har en elbil og vil have refusion af elafgiften, så kræver det, at du opfylder en række krav. For at få el refusion til elbilen kræver det, at du enten:
- Lejer din ladeboks gennem en ladeoperatør
- Ejer din ladeboks, men har tilkøbt en serviceaftale.
Hvis du lejer din ladeboks, betaler du et fast månedligt beløb for at leje boksen, og operatøren står for at servicere og vedligeholde ladeboksen. Ejer du derimod din ladeboks, så skal du betale et engangsbeløb for at få boksen monteret, og du står selv for service og vedligeholdelse. Hvis du ejer ladeboksen og vil modtage refusion, skal du altså selv købe en serviceaftale hos en ladeoperatør.
Du kan ikke få el refusion til elbilen, hvis du har solceller eller varmepumpe
En ladeboks med refusion af elafgift kræver desuden, at du ikke allerede får refusion for elafgift på solceller, varmepumpe eller elvarme, som du har installeret i hjemmet. Du kan nemlig kun modtage refusion én gang. Du kan altså ikke både få refusion af elafgift til elbil og solceller på samme tid. I det tilfælde at du har solceller, varmepumpe eller andet, som du modtager refusion af elafgift for, må du altså beslutte dig for, hvilken elafgift du helst vil have refusion for.
Disse udbydere tilbyder ladeboks med refusion
Er du i tvivl om, hvilke udbydere, der tilbyder ladebokse med refusion? For at gøre det nemmere for dig, har vi nedenfor samlet en oversigt over udvalgte udbydere, som tilbyder ladebokse med refusion. Fuld refusion (dvs. inkl. moms) forudsætter, at du har en elaftale hos udbyderen.
- AURA – tilbyder 0,89 kr. pr. kWh i refusion
- LOOAD – tilbyder 0,89 kr. pr. kWh i refusion
- Greenbow – tilbyder 0,89 kr. pr. kWh i refusion
- Zapp – tilbyder 0,0,89 kr. pr. kWh i refusion
- Powerfuel – tilbyder 0,89 kr. pr. kWh i refusion
- OK – tilbyder 0,89 kr. pr. kWh i refusion
- NRGi – tilbyder 0,89 kr. pr. kWh i refusion
Sådan fungerer refusion af elafgift til elbils-ejere
For at få refusion af elafgiften skal du have et firmas hjælp til at søge om refusion for dig. Det er nemlig ikke muligt at få refusion af elafgiften som almindelig privatperson. Det er altså derfor, at du skal have abonnement eller serviceaftale ved en ladeoperatør for at få den eftertragtede refusion af elafgiften. Det er operatøren, der ansøger og modtager refusionen, og efterfølgende bliver den tilbagebetalte elafgift udbetalt til elbilejeren.
Refusion af elafgift til elbil kan spare dig for rigtig mange penge om året, men husk at undersøge, hvordan tilbagebetalingen af elafgift foregår hos din ladeoperatør, og hvad et abonnement eller en serviceaftale vil koste dig. Der findes mange forskellige ladeoperatører på markedet, så vælg ikke den første og den bedste, men brug i stedet tid på at sammenligne priser hos de enkelte operatører.
Refusion af elafgift til elbil privat – krav til dig
Udover at du skal være tilknyttet en ladeoperatør gennem enten et abonnement eller en serviceaftale, er der også en række andre krav, du skal leve op til for at kunne få refusion af elafgift til elbil. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at din bil er en elbil eller en hybridbil. Dette skal fremgå i indregistreringen af bilen.
Du må som nævnt heller ikke modtage refusion af elafgift for andre eludgifter, som for eksempel for solceller, varmepumpe eller elvarme. Og sidst men ikke mindst skal du have en særskilt elmåler til at registrere dit strømforbrug ved opladning af bilen. Det skyldes, at det kun er strømmen til din elbil, du kan få refusion for. Dit øvrige strømforbrug tæller dermed ikke med. Kontakt altid en elektriker eller elinstallatør, hvis du har brug for hjælp til at foretage ændringer af din el installation.
Du kan indhente kan indhente et tilbud på på opgaven nedenfor.
Hvem tilbyder billige ladebokse med refusion?
Hvor kan man få den billigste ladeboks med refusion? Det er et godt spørgsmål. For at hjælpe dig på rette vej, har vi samlet en oversigt over de billigste ladebokse med refusion lige nu.
Tabellen er senest opdateret marts 2025. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden tabellen sidst blev opdateret.
Refusion af elafgift til elbil – hvor meget kan jeg få?
- Du kan få 89 øre/kWh inkl. moms refunderet. Helt konkret betyder det, at hver gang du har brugt 1 kWh til opladning, så får 89 øre/kWh retur.
Det vil naturligvis sige, at hvis du oplader bilen derhjemme til en pris på 2 kroner per kWh, så vil du få 89 øre tilbage i refusion per kWH, du forbruger. Det vil altså sige, at du reelt kun skal betale 1,1 kroner per kWh efter refusion.
Din samlede årlige besparelse vil selvfølgelig afhænge af, hvor meget du kører. Jo flere kilometer, du kører, jo flere penge vil du også få i refusion af elafgift.
Samtidig er det en tommelfingerregel, at det bedst kan betale sig for dig at oplade elbilen hjemme ved hjælp af en ladeboks, hvis du kører et vist antal kilometer om året. Udgiften til operatøren er den samme uanset dit kørselsbehov. Kører du meget lidt, er der også færre penge at spare gennem refusion af elafgiften.
Hvornår kan det betale sig at få ladeboks med refusion?
Der er desværre ikke noget entydigt svar på, hvornår det bedst kan betale sig at få en ladeboks med abonnement eller serviceaftale, så du kan få refusion af elafgiften. Vi vil dog hellere end gerne give dig nogle retningslinjer for, hvordan du finder ud af, om refusion af elafgift til elbilen er det rette for dig.
Som udgangspunkt kan det bedst betale sig for dig at oplade bilen hjemme med en serviceaftale eller et abonnement, hvis du kører over 5.000 kilometer om året.
Det skyldes, at du skal betale omkring 70-100 kroner om måneden for en serviceaftale eller et abonnement hos en operatør. Der skal altså tilbagelægges en vis mængde kilometer og bruges en del strøm, hvis din udgift til operatøren skal kunne svare sig i det, du får tilbage i refusion af elafgift.
Du kan også med fordel kigge på din elbils strømforbrug. Forbruger den meget eller lidt el? Elbiler, der forbruger meget strøm, vil også give større tilbagebetaling i kraft af refusionen. Det kan også have betydning for dig, om du primært oplader din elbil derhjemme gennem din egen ladeboks, eller om du også bruger offentligt tilgængelige ladestationer til opladning af din elbil.
Hvorfor kan man få afgiftsrefusion til elbiler?
Refusion af elafgift skal lokke flere danskere til at købe en elbil frem for en bil, der forbruger fossile brændstoffer. Elbilen er et langt grønnere og mere miljøvenligt transportmiddel, og derfor har staten også interesse i at gøre elbilismen langt mere udbredt, end den er i dag. Regeringen har store ambitioner om en fremtid med grøn el og en markant lavere udledning af fossile brændstoffer, og elbilerne spiller en vigtig rolle i at nå det mål.
Ordningen med refusion af elafgift er gældende frem til 2030, og i årene derefter vides det altså ikke, om man fortsat kan få refusion af elafgift. Det er altså desværre uvist, hvad der sker med refusion af elafgift til elbil efter 2030.
Få den billigste ladeboks med refusion hos disse udbydere
Nedenfor har vi samlet en oversigt over nogle af de billigste ladebokse med refusion lige nu.
Listen er senest opdateret marts 2025. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret.
3. fordele ved at få el refusion til elbil
Der er flere forskellige fordele ved at vælge en ladeboks med refusion, herunder at:
- Du sparer penge
- Du slipper for selv at søge om refusion
- Du får service og vedligehold
For det første giver det dig mulighed for at spare rigtig mange penge på din elregning til elbilen. Du slipper også for en del af det administrative bøvl med indberetning af dit strømforbrug, fordi det er ladeoperatøren, der skal søge om refusion på dine vegne.
Det er altså temmelig let for dig at modtage pengene for refusion af din elafgift. Som en tredje og ekstra sidegevinst kan det være betryggende at have en aftale med en ladeoperatør. Operatøren står for vedligehold og service af din ladeboks derhjemme, og det kan være rigtig rart at være fri for tekniske bekymringer i hverdagen.
Ulemper ved ladeboks med refusion
Den største ulempe ved at have en ladeboks med elbil refusion er, at det koster penge at montere ladeboksen, ligesom det koster omkring 49-100 kroner per måned at have et abonnement eller en serviceaftale hos en ladeoperatør.
Hvis du kører meget lidt, kan det endda være, at udgifterne ved at have en ladeboks og serviceaftale er så store, at det ikke kan opveje fordelene ved at modtage refusion af elafgiften. I et sådant tilfælde bør du i stedet overveje en ladeboks uden abonnement.
Derfor er det vigtigt, at du beregner, om det er fordele eller ulemper, der vejer tungest for netop dig.