elbil-stroem

Strøm til elbil

Find el til elbilen her, og sammenlign priserne på el-aftaler der passer til elbiler. 

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Få billig strøm til elbilen 

Når det omhandler el og strøm til elbiler, er det ikke helt irrelevant, hvilken el man vælger til sin bil. Ligesom alt andet brændstof koster el til biler også penge, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man kigger sig om efter det bedste elselskab til elbil. 

Alt efter den valgte elaftale til din elbil, kan prisen variere meget. Du finder her på siden prissammenligninger af forskellige elaftaler til elbiler, så du nemt kan finde billig el til din elbil.

Find den rette strøm til din elbil

Når du skal finde en el-aftale til din elbil, bør du først og fremmest være bevidst om, at der findes to slags el-aftaler at vælge i mellem, nemlig: 

  • Fast elpris 
  • Variabel elpris 

Der kan være stor forskel på din elbil-strømpris, alt afhængigt af hvilken af overstående slags aftaler du vælger. Typisk vil det være mest fordelagtigt at vælge en variabel-aftale til opladning af elbilen

Ved at vælge en variabel aftale, får du nemlig selv indflydelse på den endelige kWh-pris og dermed mulighed for at få billig strøm til elbilen. 

stroem-til-elbil
hvad-koster-stroem-til-elbil

Hvad koster strøm til elbiler?

Det kan være svært at regne ud, hvad det koster at oplade sin elbil. 

Spørgsmålet er, om der er en tommelfingerregel, når det kommer til at finde ud af, hvad strøm koster til elbiler.

Umiddelbart er der ikke en nøjagtig pris på el til elbil, da den afhænger af flere faktorer. 

Prisen afhænger nemlig af din ladesituation. Der er stor forskel på, om du primært oplader på en offentlig lader eller om du oplader via en ladeboks derhjemme

Ydermere forstærkes uigennemskueligheden af, at prisen på el til elbiler svinger afhængigt af ladetidspunkt, og også i forhold til hvilken udbyder der benyttes hvis man oplader offentligt. 

Prisen pr. kWh er afgørende

Det kan være en god idé at udregne, hvor meget strøm du forventer at din elbil bruger, da det kan give dig et praj om prisen på elbil strømmen.

Mere konkret afhænger prisen af el og strøm til din elbil af den aftale, du har med dit elselskab om prisen pr. kilowatt-time.

Når det kommer til opladning, er strømmen typisk billigst om natten, da prisen på el ofte er lavere her. Ønsker man at udnytte dette, kræver det at man har en variabel elpris, og det gælder altså om at finde den bedste aftale, som giver dig billig strøm til din elbil.

 

Elpriser elbil – Eksempel

Nedenfor har vi opsat et eksempel, så du kan se hvad strøm til elbilen cirka koster dig.

Der er taget udgangspunkt i følgende oplysninger:

  • Antal km: 10.000 årligt
  • Elbilens effektivitet: 5 kr. pr. kWh
  • Elpris: 2 kr. pr. kWh
  • Refusion: 90 øre pr. kWh
  • Abonnement: 79 kr. pr. måned.

Med afsæt i overstående oplysninger vil elbilen cirka koste 3.148 kr. om året i strøm, eller svarende til 262 kr. på månedsbasis.

Ønsker du selv at lave regnestykket for at beregne din elbil-strøm-pris? Så kan du blot udfylde nedenstående beregning med dine egne informationer.

Beregning af pris på strøm til elbil: (elpris – refusion) * (årlige km / elbilens effektivitet) + årligt abonnement = årlige omkostninger til strøm 

Vær opmærksom på dette, når du skal finde elbilabonnement på strøm

For at finde det rette elbil strøm abonnement, bør du kigge efter dem, som tilbyder den billigste pris af el og strøm til elbiler.

Anskaffer du dig en elbil, kan denne let være med til at fordoble din husstands samlede elforbrug. Eftersom prisen på strøm til din elbil kan variere helt op til en krone pr. kilowatt-time, er det vigtigt du finder den helt rigtige el-aftale til elbilen. 

At købe en billig elbil er altså ikke den eneste faktor ved at spare penge, da prisen på el netop kan variere så meget.

Om du har en billig elbil eller ej, kan du altså stadig med stor fordel kigge på vores sammenligning af selskaber, så du er sikret at finde den billigste strøm til din elbil – og den bedste aftale til dig.

 

Sammenlign elselskabernes el-aftaler til elbilen

Leder du efter en el-aftale til bilen, bør du altid undersøge markedet grundigt inden. Når du sætter dig ind i elselskabernes forskellige el-aftaler til elbiler, får du nemlig det bedst mulige grundlag for at få billig strøm til din bil. 

Som allerede beskrevet gælder det først og fremmest om at finde den billigste aftale, når det kommer til din pris på el til elbiler. Dog findes der flere forskellige typer aftaler og abonnementer, hvoraf særligt én giver en god fordel. 

Ved at vælge en variabel elaftale på timepriser på strøm til elbiler, har du mulighed for at oplade, når strømmen er billigst, som den oftest er om natten. Den variable elaftale giver dig altså mulighed for at spare ekstra penge, når du oplader din elbil med strøm. Du kan nemt se, hvilke aftaler de forskellige selskaber tilbyder ved vores sammenligning øverst på siden. 

 

Flere elselskaber tilbyder skræddersyet el-abonnementer til elbiler

I takt med at flere og flere anskaffer sig en elbil, har flere af elselskaber udviklet skræddersyede el-aftaler som passer til elbiler. 

Disse kan muligvis godt være interessante for dig, at kigge nærmere på. Disse elselskaber er eksempelvis: 

Sådan får du mest muligt ud af el til biler

Vælger du at gå med en variabel-strøm-aftale til din elbil, er det en god idé at planlægge sin opladning efter hvornår strømmen er billigst.

Du kan altid følge elprisen time for time her, så du ved hvornår du skal sætte strøm til elbilen. 

Det bør du vide, inden du vælger elselskab til din elbil

Der findes som sagt forskellige aftaler, og hertil er den variable elaftale oftest at foretrække. Dog kan det stadig være en god idé at sætte dig ind i de forskellige selskaber, når det kommer til din elbil med strøm og dens pris. 

Ud over at kigge efter billige elpriser til din elbil tilbyder flere selskaber skræddersyede aftaler, så du får den, som er bedst egnet til dig og dit behov. Når det kommer til din elbil på strøm og det abonnement, som du skal kigge efter, skal du altså finde det, som passer bedst til dit budget og behov – husk, at jo billigere en aftale, desto bedre for dig.

Hvilke elselskaber tilbyder elaftaler til elbiler?

Som nævnt tilbyder enkelte elselskaber skræddersyet el-aftaler til elbiler. Det vigtigste er dog, at du er opmærksom på, hvilken el-aftale som kan give dig de størst økonomiske fordele når du skal have strøm til elbilen.

Øverst på siden kan du sammenligne elselskabernes forskellige priser, så du kan få indblik i hvilke muligheder du har, for at få billig strøm til elbilen.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en elbil i strøm?

Prisen kan variere meget og helt op til 1 krone pr. kilowatt-time. Strøm til din elbil og dens pris afhænger af det selskab, som leverer din el.  Ifølge vores beregninger koster en elbil der kører 10.000 om året cirka 3.148 kr.

 

Hvor meget strøm bruger en elbil?

Hvor meget strøm din elbil bruger, varierer af mærket på bilen, dens størrelse og ikke mindst hvor meget du kører. Hertil er det altid en god idé at høre forhandleren, så du samtidig kan udregne den pris på strøm, din elbil vil bruge. Kører du eksempelvis 10.000 km. om året, og elbilen har en effekt på 5 km pr. kWh, bruger bilen ca. 2.000 kWh om året.

Måske disse emner også er interessante for dig: 

Skrevet af

Nicoline

Nicoline har mere end 3 års erfaring inden for elmarkedet. Hun varetager dagligt dialogen med vores samarbejdspartnere, elselskaberne og har derfor en omfattende indsigt i, hvad der foregår på elmarkedet. Hun samarbejder med nogle af Danmarks største energiselskaber, som f.eks. OK, NRGI og Nettopower og denne indsigt og ekspertise deler hun gavmildt med dig her på FindEnergi. Nicoline har også bidraget med over 100 artikler om energi, bæredygtighed og grøn livsstil, som du kan læse her på FindEnergi.dk og Elberegner.dk. Hun har hjulpet tusindvis af forbrugere med at træffe velinformerede beslutninger om energi og bæredygtighed. Hendes engagement i at levere nøjagtig og værdifuld information er bevist gennem hendes mange artikler, der er blevet godt modtaget af læsere og eksperter inden for området.
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.