solenergi

Solcelleanlæg og solceller - Hvad koster solceller, og er det en god investering?

Sammenlign solcelle priser ved at få et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg her. Vi giver dig svar på alle relevante spørgsmål, hvis du overvejer solceller. 

Indholdsfortegnelse

Har du overvejet at investere i et solcelleanlæg for at kunne udnytte fordelene ved solceller? I så fald har du fundet det rette sted, hvor du kan lære meget mere om fordelene ved at have et solcelleanlæg. 

Der er en del at vide, når du først begynder at undersøge mulighederne for at anskaffe dig et billigt solcelleanlæg, og vi har gjort vores bedste for, at du kan finde alt information om solceller lige her på siden.

Hvad er solceller?

Solceller producerer strøm med energi fra solens stråler. I første omgang er det vigtigt at klargøre forskellen på et solcelleanlæg og et solvarmeanlæg. Mange tror nemlig, at disse er ens, men det er langt fra tilfældet. Et solvarmeanlæg er med til at levere varme til din bolig og dit varmtvandsforbrug, hvorimod et solcelleanlæg laver strøm til din bolig

De enkelte solcellemoduler omdanner solens stråler til jævnstrøm, som via kabler og en inverter bliver sendt videre til husligt behov. Det er disse som betegnes som en solcelle. 

Eftersom et solcelleanlæg har behov for solens stråler til at kunne producere strøm, kommer det ikke som nogen overraskelse, at produktionen af strøm fra et solcelleanlæg klart er størst i sommerhalvåret. Generelt set er det også midt på dagen, at solcelle produktionen er størst.

solcelleanlaeg solceller

To typer af solcelleanlæg

I Danmark findes der to typer af solcelleanlæg, som du kan vælge imellem. Den mest anvendte i Danmark er den net-tilsluttede. Denne type kan tilsluttes det offentligte elnet. Dette gør det muligt for dig at sælge den strøm videre, som du ikke selv forbruger. Det er selvfølgelig afhængigt af boligens behov, om dette er nødvendigt, men for visse boliger kan det være en fordel i det økonomiske budget. 

Har du en mindre bolig, som ikke har et kæmpe behov for strøm, kan du vælge at investere i et stand alone-solcelleanlæg. På den måde får du stadig strøm fra et solcellepanel, men du kan ikke sælge videre af overskydende strøm. Dette går også under betegnelsen solcelleanlæg uden nettilslutning. Prisen på de to typer varierer selvfølgelig også en del.

Pris på solcelleanlæg

Prisen på et solcelleanlæg afhænger af flere ting, hvilket selvfølgelig også kan påvirke din beslutning om, hvilket solcelleanlæg du skal gå efter. Som udgangspunkt er den første faktor, der påvirker prisen, størrelsen på anlægget. Der findes forskellige størrelser solcelleanlæg, afhængigt af dit elforbrug. Jo større forbrug du har, jo mere behov for et større solcelleanlæg. 

Du kan se de estimerede priser for solcelleanlæg nedenfor. Priserne starter fra ca. 50.000 inkl. montering.

 

Estimerede solcelle priser:

Solcelleanlæggets størrelse Estimeret fra pris inkl. montering
50.000 kr.
60.000 kr.
80.000 kr.
100.000 kr.

Prisen for solceller afhænger som sagt af flere forskellige variabler. Ønsker du en nøjagtig solcelle pris, kan du få denne beregnet ved at indhente 3 uforpligtende tilbud på priser. 

Hvad koster solceller? 

Solceller koster et sted mellem 50.000 – 100.00 kr. Den endelig pris afhænger af hvilken størrelse/effekt solcellerne har. Hvis du er interesseret i, hvad solceller koster pr. m2, er det en god idé at indhente et tilbud. Der er nemlig mange variabler i spil, hvorfor solcelle prisen pr. m2 vil være varierende. 

 

Hvad koster solceller pr. m2?

Hvis du gerne vil kende solcelle prisen pr. m2, kan du måske finde inspiration i følgende eksempel. 
En familie på fire personer, er bosat i et hus på 120 m2. For at få dækket deres elforbrug, kræver det 40 – 50 m2 solceller. Et sådan anlæg vil koste familien et sted mellem 80.000 – 100.000 kr. I det tilfælde vil det give en solcelleanlæg pris pr m2 på ca. 1.600 kr. pr. m2. 
 
Dette er blot et eksempel på en solcelle pris pr m2. Vil du have en konkret pris estimeret, kan du bestille et uforpligtende tilbud her på siden. 
 
 

Prisen afhænger af størrelse og kvalitet på solcelleanlægget

Kvaliteten af dine solceller har også en stor betydning for prisen. Jo mere du er villig til at betale, desto bedre kvalitet kan du være sikker på at få. Alt for billige solcelleanlæg kan være lokkende i første omgang, men hvis ikke de yder optimalt til prisen, kan det være lige meget. 

Desuden forlænger du også levetiden på dine solceller, når du skruer op for kvaliteten. 

 

De bedste solceller har en levetid på op til 35 år

Vælger du nogle af de bedste solcelleanlæg på markedet, kan du regne med, at de vil have en levetid på op til 35 år. Dog skal du regne med, at inverteren ikke har samme levetid som resten af anlægget. Inverteren skal du med stor sandsynlighed skifte ca. hvert 10. år. Den sidste faktor, som kan påvirke prisen på dit kommende solcelleanlæg, er monteringen.

 

Solceller størrelse – hvilke findes der? 

Du kan forvente at solcellerne fylder et sted mellem 15 – 40 m2. Det endelige antal m2 afhænger selvfølgelig af, hvor stor en procentdel af dit strømforbrug, du ønsker, dit solcelleanlæg skal dække. Hvor mange m2 solceller du skal bruge, afhænger altså primært af dit forbrug. 
 
 

Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Når du skal vælge størrelsen på dit solcelleanlæg, skal du kigge på dit behov for strøm. Har du eksempelvis et elforbrug på 6.000 kWh årligt, bør du vælge et 6kw solcelleanlæg

I nedenstående tabel kan du danne dig et overblik over hvilken størrelse solceller du bør vælge. 

Solcelleanlæg størrelse – anbefalet ud fra elforbrug

Elforbrug årligt Anbefalet størrelse solceller
1.000 - 2.500 kWh
1-2 kW
2.500 - 5.000 kWh
2-4 kW
5.000 - 7.000 kWh
4-6 kW
7.000 +
6-12 kW

Hvad koster et solcelleanlæg inkl. montering?

Når vi tager udgangspunkt i et familiehus, hvor anlægget gerne skal dække 6 kW, og hvor husstanden har et kWh-forbrug, der ligger mellem 5.000 og 7.000, anbefales det, at du gerne har 25-35 m2 solcellepanel. Dette er den mest typiske opsætning af solcelleanlæg, og prisen vil lande et sted mellem 60.000 og 80.000 kr. Men dertil kan du også se frem til en CO2-besparelse på minimum 1.600 kg/år.

Billige solceller koster fra 25.000 kr. 

Måske er du blot på udkig efter billige solceller og ikke vægter kvalitet. I så fald vil den billigste investering i solceller til dit hus ligge på 25.000 kr. med minimum 6 m2 solcellepaneler og et minimalt forbrug på 1.000. Har du et forbrug, der overstiger 7.000 kWh, kan du nemt se frem til en udgift, der ligger tæt på 100.000 kr. for et solcelleanlæg inkl. montering. 

Derfor er det heller ikke en beslutning, der træffes i løbet af en enkelt dag. Der er flere parametre, som skal overvejes og undersøges. Du kan med fordel altid rådføre dig med en ekspert på området, ved at indhente tilbud på solceller og solanlæg. På den måde kan du også få beregnet din præcise pris og størrelse på solcelleanlægget. 

Inden du investerer i solceller og solanlæg

Der er flere praktiske ting, som du skal undersøge, inden du begynder at kigge efter billige solcelleanlæg. Først og fremmest skal du sikre dig, at dit tag rent faktisk kan bære at få monteret solceller. 

Et solcelleanlæg vejer trods alt en del, og du skal derfor være sikker på, at din tagkonstruktion har den rette bæreevne. Hvis det ikke er tilfældet, vil det være nødvendigt at understøtte taget det ekstra for at kunne bære solcelleanlægget.

 

Vær opmærksom på solcelleanlæggets størrelse

Størrelsen på anlægget har selvfølgelig også en betydning for placeringen af den. Placeringen er også afhængig af, at den får nok sollys i løbet af et døgn, hvorfor det er en stor fordel, at anlægget sidder mod syd og har en hældning på 30 grader på taget. 

Vis nabohensyn når du vælger solcelleanlæg

Det er heller ikke nogen dårlig idé at have dine naboer med i betragtningen, når du skal finde nye solceller. Det er ikke, fordi solcelleanlægget giver forstyrrende meget genskin, men der findes stadig de naboer, som vil finde det irriterende. Heldigvis findes der solceller, som har fået en antirefleksbehandling, der mindsker genskinnet betydeligt.

 

Undersøg din kommunes regler for solceller

Det er altid en god idé at undersøge din kommunes reglement i henhold til solceller, inden du begynder at udtænke vilde planer for dit fremtidige solcelleanlæg. Diverse lokalplaner kan have restriktioner og regler for, hvor du helt præcist må placere solcellerne, så de ikke overskrider en specifik æstetik for området. Desuden kan du i samme omgang finde ud af, om dit hus er fredet, og i så fald får du med stor sandsynlighed ikke lov til at opsætte solceller på dit hus.

 

Sørg for at solcelle placeringen er korrekt 

Ifølge Bygningsreglementet kan der også være andre regler for solcelleanlæg, som du skal forholde dig til, når du skal placere dit solcelleanlæg. Her bliver der også taget højde for naboskel og andre ting, som du altid bør sætte dig ind i. Dette vil du også kunne blive vejledt og rådgivet omkring, hvis du indhenter konkrete tilbud på installationen af solcelleanlæg.

Er du i tvivl om solceller er det rette valg for dig og din bolig?

Indhent tilbud på solceller – sammenlign priserne

Overvejer du at få solceller og solcelleanlæg, kan du med fordel sammenligne forskellige tilbud på solceller og solcelleanlæg. Herefter vil du blive kontaktet af en installatør, som efterfølgende vil komme ud og gennemgå dit hus. Herefter vil vedkommende kunne rådgive dig om, hvilken størrelse anlæg du bør investere i, og hvor du bedst kan placere det. Du vil også kunne få et mere præcist estimat på dine solceller priser, når du modtager tilbud på solceller. 

Som med mange andre store investeringer anbefales det også, at du indhenter flere tilbud fra forskellige installatører, så du på den måde kan være sikker på at finde det bedste tilbud til lige præcis dit hus. Indhenter du tilbud her på siden, modtager du op til tre tilbud, gratis og uforpligtende fra VE-godkendte installatører. 

 

Du får kun tilbud på solceller fra VE-godkendte installatører 

Du skal altid finde en installatør, som er VE-godkendt. VE står for vedvarende energi, hvor solenergi også dækkes indgår. Hold øje med, at den pågældende installatør er VE-godkendt til solceller, inden du begynder at tage imod et tilbud. Får du tilbud på solceller her på siden, vil du kun modtage tilbud fra VE-godkendte solcelleinstallationer. 

En anden god ting at holde øje med er, hvad tilbuddet rent faktisk indeholder. Langt de fleste tilbud vil være en såkaldt pakkeløsning, hvor du får en solcelle pris inkl. montering, men du skal holde øje med, at de som minimum indeholder solcellerne, inverteren, monteringen og installationen af det hele.

 

7 gode råd, når du indhenter tilbud på solceller

For at gøre det endnu nemmere og overskueligt har vi skåret det ned til syv praktiske råd, du skal huske, når du skal finde og sammenligne tilbud på solcelleanlæg. Og husk som alt andet, at du får tilbuddet på skrift. På den måde har du altid noget, du kan se tilbage på og forholde dig mere konkret til, når du sidder med flere tilbud og skal træffe en beslutning om hvilket solcelleanlæg du skal vælge. 

  1. Sørg for at få en samlet pris på solcelleanlægget og monteringen af samme.
  2. Sørg for at få alle anbefalinger fra installatøren om størrelsen og solcelle placeringen. 
  3. Sørg for at få et estimeret tal på hvor meget el solcellerne producerer. 
  4. Sørg for, at alt er dækket af de rette garantier når du køber et solcelleanlæg.
  5. Sørg for, at du til enhver tid kan tilkøbe forlængede garantier.
  6. Sørg for at have forsikringen ordentligt på plads for alt.
  7. Forsøg at få lavet et overslag over de økonomiske forhold ved. solcelleanlægget. Dette bør dække forventet køb og salg af strøm ud over eget forbrug.

Kan det betale sig at købe et solcelleanlæg?

Det er meget forskelligt, om det kan betale sig at anskaffe et solcelleanlæg eller ej. Det kommer helt og aldeles an på den enkelte boligs elforbrug. Har din bolig et meget lille forbrug af el, er det ikke sikkert, at det kan betale sig for dig, uanset hvor miljøbevidst du gerne vil være. 

 

Solceller til hus – suppler med strøm fra elnettet

Foruden boligens elforbrug kommer det også an på, hvor meget du i forvejen betaler for din strøm. Selvom prisen for et solcelleanlæg i første omgang er en stor omkostning, bør du lave en beregning for, hvor meget det i sidste ende vil spare dig at have din egen elforsyning via solceller. I den udregning kan du også medregne anlæggets levetid, og hvorvidt det vil være nødvendigt at supplere med strøm fra elnettet.

Hvis alle beregninger peger på, at din bolig og din økonomi vil have godt af at investere i et solcelleanlæg, er der ingen forhindring i, at du begynder at undersøge markedet med det samme.

kan solceller betale sig

Hvor meget strøm kan et solcelleanlæg producere i Danmark? 

Solens tilstedeværelse i Danmark kan sommetider være sparsom, og derfor vil mange spekulere over, hvor meget strøm der rent faktisk kan produceres med et solcelleanlæg i landet. Men selvom solen skinner rigeligt, afhænger det i første omgang af solcelleanlæggets størrelse. Jo større anlægget er, jo mere strøm er der mulighed for at producere fra solens stråler. Du kan få en indikator af hvor meget strøm anlægget kan producere, ved at kigge på dets kW-forbrug. 

Et 6-kW solcelleanlæg kan eksempelvis ca. producere 6.000 kWh om året. 

I sidste ende bliver ydeevnen på anlægget påvirket betydeligt af vejrforholdene, og hvor anlægget er placeret. Derfor skal du altid være opmærksom på, at placeringen er i skyfri omgivelser (minimalt med træer til at skygge for eksempel) og bliver ved med at være det.

 

Hvor mange kw laver et solcelleanlæg? 

Hvis du er interesseret i at vide hvor mange kWh et solcelleanlæg kan producere, så vil et solcelleanlæg typisk kunne producere den mængde kWh, som tilsvarer solcellens effekt. Lad os komme med et eksempel, så det bliver lidt mere overskueligt for dig, hvor mange kw et solcelleanlæg laver. 

Et solcelleanlæg på 250 kw, vil typisk producere 2500 kWh årligt og et solcelleanlæg på 6 kw vil typisk kunne producere 6000 kWh om året. Der er stort set lighedstegn mellem kW og kWh, hvilket en god tommelfingerregel når du skal finde ud af hvilket solcelleanlæg du skal vælge og hvilken solcelle pris du kan forvente. 

 

Kan man gemme strømmen til senere?

Når du kan sælge din overskydende strøm, ligger det næsten i kortene, at andre gerne vil kunne gemme den overskydende strøm. Det kan også lade sig gøre, men det kræver en helt bestemt type hybrid batterier, som kan være meget dyre. Men hvis du vælger at investere i et batteri, kan du gemme strømmen, du ikke får brugt i første omgang, til en anden dag, hvor der er mere brug for det.

Et godt råd vil være, at du snakker med din installatør, om det kan betale sig for dig i forhold til dit forbrug, inden du investerer i et stort og dyrt batteri til dit solcelleanlæg.

 

Minisolcelleanlæg til fritidsboliger

Du kan altid også forbedre fritidsboliger og sommerhuse med et solcelleanlæg. Det er det såkaldte stand alone-solcelleanlæg. Denne type lagrer netop strømmen i batterier til solcelleanlæg, som venter på, du bruger det. Af samme årsag er denne type bedre at bruge på steder, hvor det ikke nødvendigvis er muligt at tilslutte sig et fast elnet. Det er den slags solcelleanlæg, som mange ynder at bruge til kolonihavehuse eller lign, eftersom de også fås i mange forskellige størrelser alt efter behov.

Så mange solcelleanlæg er der i Danmark

Ser man samlet på, hvor stor en andel solceller og solcelleanlæg udgør i forhold til vedvarende energi i Danmark, så er denne andel forholdsvis lille. Men kapaciteten har derimod slået rekord år efter år, og der er stor efterspørgsel på solcelleanlæg. Solcelleanlægene i Danmark er overvejende placeret i hele landet. Størstedelen af de store solcelleparker, er placeret i Region Midtjylland, Syddnmark og Sjælland, mens man i Nordjylland og Sjælland har en lavere andel. Regionerne med flest solcelleparker, har desuden også mange private solcelleanlæg, som er medvirkende til at forøge forskellen mellem regionerne, hvis man ser på den samlede kapacitet. 

Grafen nedenfor viser en oversigt over typer af solcelleanlæg pr. maj 2021. Det ses hvor meget de producerer, og hvor de er placeret i landet.

hvor-mange-solcelleanlæg-er-der-i-danmark

Kilde: Dansk solkraft, 2021

Er der tilskud til solcelleanlæg?

Det er desværre ikke længere muligt at få tilskud til solcelleanlæg og installation af samme. Per 31. marts 2022 kan man heller ikke bruge håndværkerfradraget til at modregne i det samlede beløb. De økonomiske fordele ved at installere et solcelleanlæg er langsomt forsvundet, men det betyder ikke, at de langsigtede økonomiske fordele ikke stadig opvejer i det samlede billede.

Låner du penge til at købe anlægget, vil du dog have mulighed for at trække renterne fra. Du kan læse mere via linket til SKAT.

Sælg din overskydende strøm

En anden måde, du kan forsøge at tjene lidt ekstra med dit solcelleanlæg er, hvis du vælger at sælge din overskydende strømproduktion. Dette kræver blot, at du er tilsluttet til elnettet samt en tilmelding hos en leverandør, der er villig til at sælge dit overskud. 

 

Hvad kan du tjene på at sælge din solcellestrøm?

Prisen for den overskydende strøm varierer i løbet af døgnet, hvor den selvsagt er højest midt på dagen. Her er forbruget højest, men produktionen af strøm er også størst, eftersom solen skinner mest.

Du bestemmer selv, hvilken produktions elleverandør, du ønsker at sælge din overskydende strømproduktion til. Dog skal du være opmærksom på, at din VE-godkendte strøm bliver solgt videre til VE-godkendte leverandører. På listen af disse kan du vælge mellem følgende elselskaber

Du kan sælge strøm fra solceller for 7.000 kr. skattefrit

Du har frit valg fra denne liste til at vælge, hvem du vil sælge din strøm til. Du skal huske, at når du sælger din overskydende strømproduktion på denne måde, tjener du penge, som du i mange tilfælde vil blive beskattet af. Dog kan du roligt regne med, at de første 7.000 kr. i løbet af et helt år ikke skal beskattes, og dit eget elforbrug er selvfølgelig altid skattefrit.

Solcelleanlæg montering 

Når du har fundet det rette tilbud på et solcelleanlæg, kan du godt gøre klar til, at installatøren ankommer. Installatøren vil starte med at montere solcellemodulerne på dit tag, alt efter hvordan dit tag er, og hvilken aftale I har udarbejdet. Installatøren vil medbringe de nødvendige beslag til lige præcis din tagtype. Derefter bliver inverteren installeret ikke langt fra solcellemodulerne, hvor den er sikret mod vind og vejr. Det er klart at foretrække, at inverteren monteres indendørs, men det er ikke altid muligt, hvorfor du skal være opmærksom på, at en udendørs placering af denne sikrer, at du altid selv kan komme til at vedligeholde den.

 

Skift din elmåler sammen med dit nye solcelle anlæg 

Hvis du har en elmåler, som er af meget ældre dato, kan det være en god idé at få den skiftet sammen med dit nye solcelleanlæg. Dette er dog en beslutning, dit pågældende netselskab også har indflydelse på, hvorfor du skal forhøre dig hos dem om mulige omkostninger ved dette.

Når alt er installeret og monteret korrekt, er det op til den autoriserede elinstallatør at tilslutte det hele til elnettet. Herefter er der ikke meget mere, der skal gøres fra din side – ud over den normale vedligeholdelse af dit solcelleanlæg.

Vedligehold dit solcelleanlæg

Hvis du ønsker at kunne nyde godt af dine solceller i rigtig lang tid, er det vigtigt, at du også holder dem ved lige, for at de netop kan arbejde for dig. Heldigvis kræver det ikke voldsomt meget at vedligeholde solceller, eftersom de gør meget af arbejdet selv. 

Har du sørget for, at de er monteret med en hældning på mindst 15 grader, skal du ikke bekymre dig om støv eller snavs, eftersom regnen tager sig af det. Skulle der alligevel opstå en smule snavs, er det nemt at rengøre dem. Sørg for at følge anvisninger fra producenten af dine solceller, og vær opmærksom på, hvornår på dagen du gør det. Hvis du vælger at rengøre med koldt vand, når Solen er på sit højeste, kan du risikere at ødelægge glasset. Anbefalingen er derfor at gøre det i de sene eftermiddagstimer, hvor solen er på vej ned igen.

Sne og vinterhalvåret sænker solcelle effektiviteten 

Sne behøver du heller ikke bekymre dig synderligt om. I vinterhalvåret er solens stråler alligevel ikke så stærke som i sommerhalvåret, og du kommer ikke til at gå glip af den mængde energi, som sneen kan skygge for. Dog skal du være opmærksom på, om der kan samle sig store bunker af sne mellem solcelleanlægget og taget. Store mængder sne kan skade bæreevnen på dit tag og resultere i større skader på taget, som ingen har lyst til at stå med.

 

Vedligehold inverteren til solcellerne

Inverteren er nok den del, som kræver mest vedligeholdelse. Alligevel er det ikke meget, der skal til, før det hele passer sig selv igen. En gang om året skal du tjekke køleribberne på den og lige støve den let af, hvis der er behov for det. Ved samme lejlighed skal du også tjekke filtre og ventilatorer, hvis disse findes i dit anlæg. Den pågældende installatør skulle gerne have givet dig instruktioner eller en manual om, hvordan du gør. Du kan også altid holde øje med, om der er kommet revner i solcellerne. Det anbefales desuden, at du dokumenterer det hele med billeder.

 

Undgå at rengøre din inverter til solcelleanlægget med sæbe

Når du rengør kabinettet, må du endelig ikke bruge sæbe. Det er nok med en opvredet klud til at fjerne snavs efter behov. Hvis du oplever, at inverteren ikke producerer, som den skal, kan der være behov for, at du slukker afbryderne en enkelt gang om året også. Her bør du altid følge anvisningerne fra producenten af dit pågældende solcelleanlæg.

Såfremt du vedligeholder din inverter efter ovenstående instruktioner, kan du hjælpe til, at den holder op til 10 år. Det er dog ikke så lang tid som selve solcelleanlægget, der med en garanti sikrer dig minimum 20 års strømproduktion. 

 

God vedligeholdelse forlænger din investering i solceller

God vedligeholdelse kan sikre mange ting, og det er kun op til dig selv at sørge for, at dit solcelleanlæg kan producere den mængde strøm, som du har brug for. Foruden selve anlægget kan du også regne med, at du skal holde din have nede på din grund. Det nytter ikke noget, at du lader havens træer vokse sig kæmpestore, hvor de risikerer at ende med at skygge for dit solcelleanlæg.

Hvilket solcelleanlæg er bedst?

Det bedste solcelleanlæg er det som passer til dit elforbrug, og taget på dit hus. Monokrystallinske solceller er ifølge mange eksperter på området, den mest effektive teknologi. Disse har den mest effektive virkningsgrad, men er også nogle af de dyreste på markedet.  

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg omdanner solens stråler og lys til strøm. Når lyset rammer solcelleanlægget, skubbes der elektroner fra solcellens overside til bagsiden. Når elektronerne skal tilbage til forsiden igen, skabes der electricitet.

 

Hvor lang tid holder et solcelleanlæg?

Hvis du vedligeholder dit solcelleanlæg, kan du regne med, at det holder op mod 30 år. Det kræver desuden også vedligeholdelse af området, så træer ikke vokser op og skygger.

 

Kan man få tilskud til solcelleanlæg installation?

Desværre ikke. Det er ikke længere en mulighed efter d. 31. marts 2022. Førhen var det muligt at bruge håndværkerfradraget, men det er heller ikke muligt efter nævnte dato.

 

Er et solcelleanlæg en god investering?

Det afhænger helt af forbruget for den enkelte bolig og størrelsen på pågældende solcelleanlæg. Det er heller ikke unormalt, at en tilføjelse af et solcelleanlæg kan være med til at øge værdien på boligen. I mange tilfælde vil et solcelleanlæg dog være en fornuftig investering.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.