Findenergi er reklamefinansieret – Sådan tjener vi penge

varmepumpe-ikon

Varmepumpe på abonnement

Indholdsfortegnelse

En varmepumpe på abonnement er den ideelle løsning for dig, der ønsker at skifte enten dit gas- eller oliefyr i hjemmet med en mere klimavenlig løsning. Samtidig skal du kun betale et engangsbeløb for at få luft til vand varmepumpen installeret, ligesom du betaler for dit elforbrug og et månedligt abonnement. 

Fordelen ved at få en varmepumpe på abonnement er, at du undgår uforudsete udgifter, ligesom du ikke behøver at tænke på hverken service eller drift af varmepumpen. Dette er nemlig inkluderet i abonnementet. 

Hvad koster en varmepumpe på abonnement?

Priserne varierer, fordi der findes forskellige udbydere på markedet, der tilbyder varmepumper på abonnement. Du skal typisk betale et engangsbeløb, når du opretter aftalen. Beløbet er på ca. 7.500 kr. 

Derudover skal du betale et månedligt abonnement og for dit efterfølgende strømforbrug. Prisen, du skal betale, afhænger nemlig også meget af dit varmebehov, din bolig, og om der skal være el til varmepumpen eller ej. 

Vil du gerne have en idé om den endelige abonnementspris, kan du med fordel lige her på siden indhente tilbud. Abonnementsprisen beregnes nemlig, når du indhenter tilbud. 

skift oliefyr til varmepumpe

Tilskud til varmepumpe på abonnement

Energistyrelsen har en ordning ved navn skrotordningen. Den har til formål at støtte forbrugere, som skifter til grøn energi, via tilskud. Selvom du køber varmepumpen på abonnement, kan du få tilskud. Du kan få tilskud op til 25.000 kr., hvis du får dig en varmepumpe og samtidig skiller dig af med dit gamle olie- eller gasfyr. 

For at du kan få tilskud til varmepumpe på abonnement, skal du vælge en leverandør, der kan søge tilskuddet for dig. Vi har listet de leverandører som tilbyder at søge tilskuddet for dig nedenfor. 

Leverandører som tilbyder varmepumpe abonnement og giver tilskud

Leverandør
Nærvarme

Fordele ved at vælge en varmepumpe på abonnement 

Fordelen er, at du i opstarten betaler en engangsydelse og så et fast månedligt beløb. Til gengæld får du lovpligtigt serviceeftersyn i hele perioden. Mange udbydere tilbyder nemlig hjælp til drift og vedligeholdelse af varmepumpen. Og det er også dem, som betaler serviceregningen. Derudover hjælper de dig med at finde den type varmepumpe, som passer din bolig bedst. Med en varmepumpe på abonnement skal du altså ikke tænke på reparation af varmepumpen, og du får ingen uforudsete udgifter. 

Hvem kan få en varmepumpe på abonnement? 

For at du kan modtage et tilbud på en varmepumpe på abonnement, kræver det at du ikke registreret i RKI eller hos Debitor Registreret. Er du derimod i RKI og forsat ønsker en varmepumpe, kan du forsøge at få et tilbud nedenfor. 

Er der forskel på leasing af varmepumpe og abonnement? 

Der er forskel på leasing og abonnement. Forskellen er, at du med leasing selv betaler for den strøm, som bruges til at drifte varmepumpen, hvor du med varmepumpe på abonnement får en “all inclusive-pris”, hvilken dækker el til varmepumpedriften. 

Du kan derfor med fordel lease din varmepumpe, hvis du gerne vil have indflydelse på varmepumpedriften eller har gode afgiftsgodtgørelsesmuligheder på el. Lej din varmepumpe, hvis du helt ønsker at slippe for at tænke på varme. Med en varmepumpe på abonnement får du altså tryghed og god service under hele perioden.

Hvad koster varmepumpeleasing? 

Leasing koster noget forskelligt hos de forskellige leverandører. Når du skal lease en varmepumpe, kan du fx hos OK selv vælge, om udbetalingen skal være på 25.000 kr. eller 50.000 kr. Herefter skal du betale mindst 1.245 kr. pr. måned. Dette beløb dækker over montering, vedligeholdelse, regulering, service og reservedele i hele leasingperioden. 

Hvor længe er jeg bundet ved at lease varmepumpe?

Det afhænger af udbyderen, men typisk er du bundet i 5-10 år. Med varmepumpeleasing hos OK kan du fx selv vælge, om du vil have en leasingperiode på 5 eller 10 år. Når perioden udløber, kan du hos nogle udbydere forlænge den, hvis du bliver meget glad for fordelene. Du kan også vælge at træde ud af en leasingaftale før tid, hvis det bliver nødvendigt.

Hvem tilbyder leje af varmepumpe? 

Der er en række varmeleverandører, som tilbyder varmepumpe på abonnement og lader dig leje. Men hvis du vil have tilskud, er det vigtigt, at du vælger en leverandør, som kan søge tilskuddet for dig. Der er nemlig en række leverandører, som er specielt udvalgt til at administrere skrotordningen. De skal holde styr på mindst 1.750 nye varmepumper på abonnement. På Energistyrelsens hjemmeside finder du en liste over disse. På listen er bl.a. OK, Nærvarme, Sustain og EWII. Men lige her på siden kan du danne dig et overblik over priser og se dine muligheder. Hent derfor tilbud nu, og dan dig et overblik over, hvor du får den bedste varmepumpe på abonnement, og kom ét skridt tættere på en varmepumpe. 

Firmaer som tilbyder et varmepumpeabonnement

Af firmaer, som tilbyder varmepumper på abonnement og finasering af varmepumper i  Danmark, kan følgende nævnes:

Med fx et OK-varmepumpeabonnement betaler du 35.000 kr. i engangsydelse, og derefter betaler du en fast rate månedligt. Det fungerer som fjernvarme. Med et abonnement fra Nærvarme betaler du 7.500 kr. i opstart samt et månedligt beløb. Med et abonnement fra EWII skal du ikke betale noget i udbetaling. Skifter du fra olie- eller gasfyr, skal du hos EWII betale 500 kr. i månedligt abonnement. 

Læs betingelserne grundigt, før du underskriver abonnement eller leasingaftalen

Med en varmepumpe på abonnement slipper du for meget besvær i forbindelse med service og vedligeholdelse af varmepumpen. Men du kan til gengæld få besvær, hvis du ikke laver dit forarbejde, før du køber en varmepumpe på abonnement. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i betingelserne, før du skriver under på en abonnement- eller leasingaftale. 

Tjek fx, om der i aftalen står, hvad det kan koste dig at komme ud af kontrakten før tid. Det er rart at vide, hvad man skal betale i tilfælde af, at man fx er tvunget til at flytte på grund af skilsmisse eller boligsalg. Ved at læse alt med småt sikrer du dig altså, at du ikke bliver overrasket af uforudsete udgifter i fremtiden, skulle du have lyst til at træde ud af kontrakten. Er der i kontrakten ikke konkrete priser på udtrædelse, skal du bede udbyderen om at give dig dem på skrift. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilke ulemper er der ved at leje en varmepumpe?

Ved leje af varmepumpe er driftsudgiften lidt større, end når du selv ejer en varmepumpe. Dermed sparer du færre penge. Ejer du selv din varmepumpe, bliver udgiften til opvarmning af din bolig nemlig ofte halveret.

Hvad er forskellen ved at få varmepumpe på abonnement og leje?

Der er ingen forskel. Både leje og abonnement dækker over en aftale, som du laver med et firma, hvor du i en begrænset periode betaler for et produkt. Når du får en varmepumpe på abonnement, lejer du altså en varmepumpe hos en leverandør i en tidsbegrænset periode på op til 10 år.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.