Billig strøm – Find og sammenlign billig el

Sammenlign elselskaber og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Priserne er senest opdateret: 15. juni 2024

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Annonce
Indholdsfortegnelse

Det kan være lidt af en jungle at navigere rundt i, når man skal på udkig efter de billigste elpriser – i dag findes der nemlig mere end 45 forskellige elselskaber, og du har derfor rig mulighed for at finde billigere el.

Men hvordan finder man frem til de billigste elpriser? Hvem er billigst med strøm? Og er der noget, som man bør være særligt opmærksom på?

Det kan du læse mere om lige her.

billig-stroem

Vil du også have billig strøm?

Har du også undret dig over, om du kan få billigere strøm derhjemme? Hvis du gerne vil have den billigste el i Danmark, kan det være en god idé at sammenligne dine muligheder, når det drejer sig om elselskaber. Ved at sammenligne de forskellige elselskaber, kan du nemlig hurtigt og nemt se, hvem der kan tilbyde den billigste strøm – og dermed spare penge på elregningen fremover.

“Elmarkedet kan virke som en jungle. Der er mange forskellige gebyrer, tillæg og priser at tage hensyn til. De enkelte elselskaber henter deres indtægter hjem gennem enten et fast månedligt gebyr, et tillæg til spotprisen eller en kombination af disse to elementer. Derfor er det nødvendigt at være på vagt, hvis du vil vælge et nyt elselskab.”Videncentret Bolius.

Når du skal på udkig efter billigere el, så bør du være særligt opmærksom på følgende:

 • Abonnementsomkostninger
 • Spottillæg
 • Øvrige gebyrer

Den rå strømpris er ens hos alle elselskaberne, og deres indtægter stammer derfor fra øvrige gebyrer og tillæg. Det er derfor en god idé at undersøge, hvilke øvrige omkostninger, elselskabet opkræver udover den rå strømpris – det kan nemlig variere en del mellem elselskaberne. Eventuelle omkostninger og gebyrer bliver nemlig lagt oveni din elpris, og du kan dermed risikere, at din pris pr. kWh bliver dyrere end det, du havde regnet med.

Øverst på denne side har vi samlet en oversigt over elselskaberne på FindEnergi.dk, så du kan sammenligne priserne. Priserne er den samlede elpris, hvilket betyder, at den både består af den rå strømpris, moms, afgifter og omkostninger til elselskabet såsom spottillæg, abonnement mm.

Derfor skal du sammenligne billige elpriser

Vidste du, at det kan være en god idé at sammenligne elpriserne før du skifter elselskab? Elpriserne varierer nemlig en del blandt de forskellige elselskaber, og der kan være penge at spare ved at undersøge dine muligheder lidt nærmere.

“Der kan faktisk være en del penge at spare ved at sammenligne priserne blandt de forskellige elselskaber. På trods af, at den rå strømpris er ens for alle elselskaber, så er der stor forskel på, hvor meget elselskaberne opkræver i øvrige gebyrer såsom abonnement, spottillæg og lignende. Hvis man er på udkig efter det elselskab, som kan tilbyde den billigste el, så anbefaler vi, at man starter med at sammenligne sine muligheder.” – Nicoline Høgh Stoubæk, områdeekspert på FindEnergi.dk.

Skal man vælge en fast eller variabel pris for at få en billig elpris?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en fast eller variabel elpris? Hvorvidt du bør vælge den ene el-aftale fremfor den anden afhænger i høj grad af dit strømforbrug og dine præferencer.

Det kan være værd at overveje en fast el-aftale, hvis du har et lavt strømforbrug, hvor det ikke er muligt at ændre særligt meget på dine strømvaner. Det kan eksempelvis dreje sig om husstande, som hverken har opvaskemaskine, vaskemaskine mm. Ved en fast elpris vil prisen pr. kWh være den samme uanset, hvornår du bruger strømmen. Denne type el-aftale giver dermed også mere tryghed i budgettet, da du altid kender din pris pr. kWh.

Hvis du derimod har et større strømforbrug, hvor du har mulighed for at flytte dit forbrug til de billigere timer, kan det være en god idé at overveje en variabel elpris. Ved en variabel elpris vil prisen pr. kWh følge markedsprisen, og den vil derfor variere time for time.

billig-elaftale

“Fastpris kan give mening for små husstande. Bruger du ikke ret meget strøm, eller har du ikke mulighed for at udnytte døgnvariationerne i elprisen, så kan gevinsten ved en variabel elpris være mindre. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo højere dit elforbrug er, jo mere vil du kunne spare ved at skifte til en variabel elpris.”Forbrugerrådet Tænk.

Som Forbrugerrådet Tænk også nævner i ovenstående citat, så afhænger den billigste løsning for dig i høj grad af dine strømvaner og dit strømforbrug. Vi anbefaler derfor, at dette er noget du overvejer, før du begynder at sammenligne dine muligheder.

 

Gode råd til at finde billigste strøm

Det er ikke altid lige nemt at finde de billigste elpriser. For at gøre det nemmere for dig, har vi derfor samlet nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at finde den billigste el, og hvad du bør være særligt opmærksom på.

gode raad til billig stroem

Har du billig el hos dit nuværende elselskab?

For at du overhovedet kan undersøge, hvorvidt du kan få billigere strøm, så kræver det, at du ved, hvad du betaler pr. kWh hos dit nuværende elselskab. Det kan du undersøge ved at gennemgå dine seneste elregninger, hvor dit elselskab oplyser din samlede elpris.

Du skal dog være opmærksom på, at elselskaberne sjældent oplyser, hvor meget de opkræver i spottillæg, og du har formentlig derfor ikke mulighed for at se, hvor meget du betaler i tillæg til spotprisen.

Når du har fået styr på, hvad du betaler pr. kWh, kan du begynde at undersøge dine muligheder.

Sammenlign dine muligheder for billigt strøm

Vi anbefaler som sagt, at du sammenligner priserne, når du skal finde den billigste strøm. Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt at sammenligne de mange elselskaber – og derfor vil vi gerne gøre det nemmere for dig.

På FindEnergi.dk kan du hurtigt og nemt sammenligne billige elpriser ved brug af vores sammenligningsoversigt øverst på denne side. For at få de mest nøjagtige elpriser, anbefaler vi, at du indtaster din adresse i vores beregner, som du også kan finde øverst på denne side.

Når du indtaster din adresse i vores beregner, har vi nemlig mulighed for at beregne et estimeret årligt strømforbrug på baggrund af dine oplysninger. Det gør det nemmere for os at finde nogle af de bedste elpriser på baggrund af dit forbrug og præferencer.

Husk at være opmærksom på den samlede elpris

Når du sammenligner de billige elselskaber, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad den samlede elpris kommer til at lyde på. Tidligere nævnte vi, at du skal være opmærksom på eventuelle abonnementsomkostninger og spottillæg, som kan gøre din elpris dyrere. Desværre er det ikke alle elselskaber, som oplyser deres øvrige tillæg klart og tydeligt, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvorvidt og hvor meget man skal betale udover selve elprisen.

På FindEnergi.dk er elpriserne i vores sammenligningsoversigt den samlede elpris. Det betyder, at prisen både er inklusiv moms, afgifter, spottillæg, abonnement mm., så du kan sammenligne de fulde priser.

billigste elpriser

Få billig strøm med et introtilbud

Vidste du, at nogle elselskaber tilbyder såkaldte introtilbud, hvor du kan få billigt strøm i en begrænset periode? Med et introtilbud får du ofte lov til kun at betale for den rene strøm – det vil sige, at du kan undgå at betale for både abonnement og spottillæg i perioden.

Hvis du vælger denne løsning, skal du dog være opmærksom på, at du muligvis vil overgå til et dyrere stømprodukt, når bindingsperioden for introtilbuddet er ovre.

Hvem har de billigste elpriser på FindEnergi.dk?

Hvem er billigst med el lige nu? For at gøre det nemmere for dig at finde den billigste el, har vi samlet en oversigt over nogle af de billigste elpriser nedenfor.

Hos disse elselskaber kan du få billig el:

 • Vest Energi – billige elpriser fra 2,22 kr. pr. kWh
 • Gasel – billige elpriser fra 2,24 kr. pr. kWh
 • Nettopower – billige elpriser fra 2,29 kr. pr. kWh
 • OK – billige elpriser fra 2,28 kr. pr. kWh
 • Energi Fyn – billige elpriser fra 2,32 kr. pr. kWh
 • NRGi – billige elpriser fra 2,37 kr. pr. kWh
 • AURA – billige elpriser fra 2,37 kr. pr. kWh
 • Norlys – billige elpriser fra 2,41 kr. pr. kWh
 • Modstrøm – billige elpriser fra 2,25 kr. pr. kWh
 • B.Energy – billige elpriser fra 2,22 kr. pr. kWh
 • Energi+ – billige elpriser fra 2,72 kr. pr. kWh
 • Go’ Energi – billige elpriser fra 2,28 kr. pr. kWh
 • Velkommen – billige elpriser fra 2,34 kr. pr. kWh

Ovenstående liste er senest opdateret juni 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vestdanmark.

Hvis du er i tvivl om, hvilket elselskab, der er billigst for dig baseret på dit forbrug, anbefaler vi, at du indtaster din adresse i vores beregner øverst på denne side. Så finder vores beregner nogle af de billigste elselskaber baseret på dit strømforbrug.

Hvad siger kunderne om disse elselskaber?

Det kan ofte være lidt nervepirrende at skifte til et nyt elselskab, som man ikke har erfaring med. Nedenfor kan du derfor læse direkte udtalelser fra Trustpilot om de elselskaber, der kan tilbyde de billigste elpriser på FindEnergi.dk.

Gasel

 • “Det billigste selskab jeg nogensinde har haft” – Lise Lotte
 • “Jeg er godt tilfreds med at være kunde hos Gasel” – Bente
 • “Jeg har anbefalet Gasel til flere og de er allesammen yderst tilfredse” – Susan

Nettopower

 • “Mega god service og hurtig betjening” – Klaus
 • “Kunde i mere end 10 år – og stadig tilfreds” – Christian
 • “Rigtigt godt overblik over forbrug og pris” – Mogens

OK

 • “Glimrende kundeservice” – Peter
 • “Fremragende som elselskab” – Alexander
 • “Problem løst med en tålmodig og humoristisk tilgang” – Jan

Energi Fyn

 • “Fantastisk kundeservice og support” – Mik
 • “Kompetent, kvalitetsfokuseret, ærlig vejledning” – Niels
 • “Intet mindre end fantastisk” – Karsten

NRGi

 • “God service og venlig konsulent” – Maybritt
 • “Jeg oplever fantastisk service hver evig eneste gang” – Katrine
 • “Generelt er jeg bare utrolig tilfreds med NRGi” – Anja

AURA

 • “Utrolig god kundeservice” – Tonny
 • “Meget kompetent og professionel håndtering af en sang, som var blevet lidt kompliceret” – Marianne
 • “Helt sublim god service” – Conny

Norlys

 • “Meget tilfreds med Norlys” – Margit
 • “Super kundeservice” – Dan
 • “God indsats fra deres medarbejdere” – Morten

Så meget kan du spare ved at sammenligne billig el

Vi har lavet en beregning på, hvor meget du potentielt kan spare ved at skifte fra den dyreste til den billigste elaftale på FindEnergi.

I beregningen har vi sammenlignet den dyreste elaftale med en kWh-pris på 2,65 kr. med den billigste elaftale med en kWh-pris på 2,49 kr.

Der tages udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 4.000 kWh.

På baggrund af beregningen, er vi kommet frem til følgende:

 • Du sparer 0,16 kr. pr. kWh
 • Det giver en årlig besparelse på 640 kr.

Sådan bestiller du billig el på FindEnergi

Nu er du måske blevet lidt klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på udkig efter den billigste el-aftale. Men nu kommer det næste spørgsmål: Hvordan bestiller man så billig el?

Det er faktisk ikke så svært. Du kan nemlig bestille billig strøm direkte her på FindEnergi.dk – og det er faktisk ganske simpelt.

Øverst på denne side finder du som sagt en oversigt over nogle af de billigste elpriser lige nu, hvor du hurtigt og nemt kan sammenligne dem med hinanden. Når du har fundet den billigste elpris til dit forbrug, skal du blot klikke på “Gå til udbyder”, hvorefter du bliver direkte viderestillet til den pågældende el-aftale.

Når du har udfyldt formularen hos dit nye elselskab, skal du ikke gøre mere – de klarer nemlig resten af arbejdet for dig. Du kan derfor blot læne dig tilbage og nyde din billige elpris.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bestiller billig el, er du mere end velkommen til at kontakte os – så skal vi nok hjælpe dig bedst muligt. Du finder vores kontaktoplysninger nederst på denne side.

Til højre har vi lavet en trin-for-trin-guide, som kan guide dig på rette vej, når du skal på udkig efter den billigste strømpris.

bestil-billig-el

3 gode råd til en billigere elregning

Hvis du gerne vil have en lavere elregning, kan det være en god idé at holde øje med elpriserne i løbet af dagen. Ved at følge elpriserne kan du nemlig hurtigt og nemt se, hvornår strømmen er billigst i dag, så du kan få den billigste el.

Typisk kan du få den billigste elpris i tidsrummet kl. 00.00 – 06.00. Det skyldes, at elprisen er lavest i det tidsrum, hvor efterspørgslen er lavest, hvilket er i nattetimerne. Hvis du har en udskudt start-funktion på din opvaskemaskine eller vaskemaskine, kan du nemt indstille den til at starte en vask om natten, så du kan få billig strøm.

Hold styr på lave elpriser gennem en app

Vidste du, at du hurtigt og nemt kan holde øje med elpriserne time for time på din smartphone? I dag findes der nemlig et hav af elpriser-apps, som giver dig mulighed for netop det. Hvis du er på udkig efter en god app, kan vi anbefale, at du tager et kig nærmere på Elberegner-appen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får man billig strøm?

Ved at vælge en variabel elaftale har du mulighed for at påvirke din elpris og dermed planlægge dig til en billigere strømregning. På FindEnergi kan du sammenligne priser på billig el og finde en aftale, der passer til dit forbrug.

 

Hvem tilbyder den billigste el?

Hvor er el billigst? Og hvem har den billigste strøm? På nuværende tidspunkt kan du få den billigste el hos Vest Energi til en elpris på 2,24 kr. pr. kWh ved et årligt strømforbrug på 2.000 kWh.

 

Får man billig el ved at vælge et introduktionstilbud?

I nogle tilfælde får du billig strøm ved at vælge et introduktionstilbud. Du skal dog huske at læse det med småt, så du er sikker på, at tilbuddet også har en attraktiv elpris efter introduktionsperiodens udløb.

Det kan være lidt af en jungle at navigere rundt i, når man skal på udkig efter de billigste elpriser – der er nemlig utroligt mange elselskaber, som du frit kan vælge mellem. I Danmark er der nemlig mere end 45 forskellige elselskaber, og du har derfor rig mulighed for at finde billigere el. 

Vidste du, at du kvit og frit kan skifte elselskab? I Danmark har vi nemlig haft frit elvalg siden 2003, hvilket betyder, at du frit kan vælge mellem de mange elselskaber på markedet – og du har derfor selv indflydelse på, hvorvidt du får billig el eller ej.

billig-stroem

Sådan får du billig strøm

Det helt store spørgsmål er: “hvordan får man billigere strøm?”. Der er desværre mange danskere, som ikke undersøger deres muligheder, når det kommer til elselskaber – og det er en skam. Ved at sammenligne de forskellige elselskaber, kan man nemlig hurtigt og nemt finde frem til billigere strøm, og dermed spare penge på elregningen fremover. 

Når du skal på jagt efter billig energi, så er der særligt 2 elementer, som du bør være opmærksom på. På trods af, at mange elselskaber kan tilbyde billig el, så er det også vigtigt at være opmærksom på skjulte omkostninger og gebyrer – de har nemlig indflydelse på, hvor billig strøm, du ender med at få i sidste ende. 

Du bør derfor være særligt opmærksom på nedenstående, hvis du ønsker at finde den billigste el:

 • Undgå abonnementsomkostninger
 • Undgå gebyrer – herunder tillæg til spotprisen på el

På trods af, at mange elselskaber lover en billig el-aftale, er det vigtigt at være opmærksom på eventuelle skjulte gebyrer og omkostninger. Eventuelle omkostninger og gebyrer bliver nemlig lagt oveni din elpris, og du kan derfor risikere, at din elpris bliver dyrere end det, du havde regnet med. Før du takker ja til en endegyldig aftale, anbefaler vi derfor, at du læser alt det med småt, så du er sikker på at få billig el, som lovet. 

Sammenlign priser på billig el

I dag er der mange elselskaber, som kan tilbyde billig strøm. Hvis du er på udkig efter den billigste el, anbefaler vi derfor, at du sammenligner de billigste elpriser – og det kan du gøre hurtigt og nemt i vores sammenligningsoversigt øverst på denne side, hvor vi viser et udvalg af billige elselskaber. 

Hvis du gerne vil vide, hvornår strømmen er billigst, anbefaler vi, at du holder dig opdateret med elpriserne time for time. Elpriserne svinger nemlig en hel del, og det kan derfor godt betale sig at holde sig opdateret med elpriserne, hvis man ønsker at udnytte de billige strømpriser i løbet af dagen.

Her kan du få billig el lige nu

Er du også på udkig efter den billigste el? For at gøre det nemmere for dig, har vi samlet nogle af de billigste elpriser nedenfor, så du kan sammenligne priserne på kryds og tværs.

Hos nogle af disse elselskaber kan du få billig el lige nu:

 • Nordisk Energi | billigste elpriser fra 2,01 kr. pr. kWh 
 • Gasel | billigste elpriser fra 2,03 kr. pr. kWh
 • Nettopower | billigste elpriser fra 2,06 kr. pr. kWh
 • OK | billigste elpriser fra 2,06 kr. pr. kWh
 • Energi Fyn | billigste elpriser fra 2,11 kr. pr. kWh
 • NRGi | billigste elpriser fra 2,16 kr. pr. kWh
 • AURA | billigste elpriser fra 2,16 kr. pr. kWh
 • Norlys | billigste elpriser fra 2,21 kr. pr. kWh
 • Energidrift | billigste elpriser fra 2,30 kr. pr. kWh

Ovenstående liste er senest opdateret januar 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vest danmark.

Gode råd til at finde billig strøm

Hvis du ønsker at spare penge på din elregning, er der heldigvis mange gode råd at hente – men hvis du ønsker en mærkbar besparelse på din elregning, så bør du starte med at undersøge, hvorvidt du kan få en billigere elpris end din nuværende elpris. 

Vidste du, at man i langt de fleste tilfælde faktisk godt kan få billigere strøm?

Nedenfor har vi samlet nogle gode råd, som kan hjælpe dig på rette vej mod de billigste elpriser.

billig-stroem

Får du billig el hos dit nuværende elselskab?

Når du skal finde den billigste elpris, skal du først undersøge, hvordan dit nuværende elforbrug ser ud, således at du har noget at sammenligne med. Hvis du ikke allerede er bekendt med din nuværende elpris, så er det heldigvis ganske simpelt at undersøge – du kan nemlig se din nuværende elpris på din elregning, hvor det fremgår klart og tydeligt. Når du kender din nuværende elpris, har du nemmere ved at sammenligne de øvrige elpriser på markedet, så du hurtigt og nemt kan finde en billigere el-aftale. 

 

Find den billigste el ved at sammenligne

Det er altid en god idé at sammenligne elpriser – især hvis du er på udkig efter den billigste elpris. Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt at navigere rundt i de mange billige strømpriser, og ved at sammenligne priserne, får du dermed et overskueligt overblik over dine muligheder for billig strøm. 

Vi anbefaler, at du bruger vores sammenligningsoversigt øverst på denne side. Her har vi nemlig samlet en oversigt over de billigste el-priser på markedet, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste og billigste el-aftale.

Husk den samlede pris, når du leder efter den billigste strøm

Hvis du finder et billigere elselskab end dit nuværende, er det vigtigt, at du husker at beregne den samlede pris for din strøm – det vil sige, at du også inkluderer diverse gebyrer, tillæg, moms og lignende i din samlede elpris. Når du skal på udkig efter en billig el-aftale handler det nemlig ikke kun om selve kWh-prisen. Som nævnt tidligere, tillægger nogle elselskaber omkostningsgebyrer oveni i din elpris, hvilket resulterer i, at du får en højere elpris. Det er derfor vigtigt, at du sammenligner den samlede elpris, som inkluderer alle udgifterne, så du finder frem til den reelt billigste elpris. 

Derudover kan det også være en god idé at være opmærksom på, at mange elselskaber kører med såkaldte introduktionstilbud, som betyder, at de kan tilbyde en billig elpris de første 3-6 måneder. Dog vil elprisen typisk stige, når introduktionstilbuddet er ovre, og det er derfor ikke sikkert, at du fortsætter med at have en billig elpris. Du bør derfor sikre, at du læser det med småt, så du er fuldt indforstået med, hvad din fremtidige elpris kommer til at lyde på, når introduktionstilbuddet ikke længere er gældende.

Skal man vælge en fast eller variabel pris for at få billige elpriser?

Når vi snakker om elpriser, kan du enten vælge en fast eller variabel elpris. Hvis du vælger en fast elpris betyder det, at du betaler en fast pris per kWh i en bestemt periode. Typisk drejer det sig om 12, 24 eller 38 måneder. Vælger du derimod en variabel elpris, betyder det, at din pris per kWh kan svinge fra måned til måned, da elprisen følger markedsprisen på el.

Uanset, hvorvidt du vælger en variabel eller fast elpris, vil strømmen dog være den samme – men hvis du gerne vil udnytte den billige strøm i løbet af dagen, kræver det dog, at du har en variabel elpris. Dog skal du være opmærksom på, at en variabel elpris kan have store udsving, og den kan derfor ikke give den samme økonomiske sikkerhed, som en fast elpris.

Hvem har de billigste elpriser i Danmark blandt elselskaberne på FindEnergi?

Så, hvem kan tilbyde den billigste strøm lige nu? Vi ved godt, det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilke elselskaber, der kan tilbyde den billigste elpris. Vi vil dog gerne gøre det lidt lettere for dig, og derfor kan du i tabellen nedenfor se, hvilke elselskaber på FindEnergi, der kan tilbyde de billigste elpriser lige nu – og forhåbentlig kan det hjælpe dig på rette vej mod den billigste el. 

Elselskab Elpris Trustpilot-score
Nordisk Energi
2,01 kr. pr. kWh
4,4
Gasel
2,03 kr. pr. kWh
4,3
Nettopower
2,06 kr. pr. kWh
3,4
OK
2,06 kr. pr. kWh
4,2
Energi Fyn
2,11 kr. pr. kWh
3,8
NRGi
2,16 kr. pr. kWh
4,7
AURA
2,16 kr. pr. kWh
4,6
Go' Energi
2,16 kr. pr. kWh
3,9

Ovenstående liste er senest opdateret januar 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vest danmark.

3 gode råd til en billigere elregning

Hvis du gerne vil spare på strømmen, kan det være en god idé at holde øje med elpriserne i løbet af dagen. Ved at følge elpriserne time for time kan du nemlig hurtigt og nemt se, hvornår strømmen er billigst, så du kan få den billigste el. 

Typisk kan du få billige elpriser i tidsrummet kl. 00.00 – 06.00. Det skyldes, at elprisen er billigst i det tidsrum, hvor efterspørgslen er lavest. Det er dog de færreste af os, som er vågne på det tidspunkt på døgnet – men heldigvis er mange af vores elektroniske apparater udstyret med en “udskudt-start”-funktion, som du med fordel kan bruge lidt oftere fremadrettet.

sådan får du billigere el

Hold styr på billige elpriser gennem en app

Vidste du, at du hurtigt og nemt kan holde øje med de billigste elpriser på din smartphone? I dag findes der nemlig et hav af elpriser-apps, som giver dig mulighed for netop det. Hvis du er på udkig efter en god app, kan vi varmt anbefale, at du tager et kig nærmere på Elberegners egen elpriser-app.

Bestil billig el på FindEnergi.dk

Nu er du forhåbentligt blevet lidt klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på udkig efter den billigste el-aftale. Men nu kommer det næste spørgsmål: hvordan bestiller man så billig el?

Det er faktisk ikke så svært. Du kan nemlig bestille billig strøm her på FindEnergi.dk – og det er faktisk ganske simpelt.

Øverst på denne side finder du nemlig en oversigt over de billigste elpriser lige nu, så du hurtigt og nemt kan sammenligne dem med hinanden. Når du har fundet den billigste elpris for dig, skal du blot klikke på “Gå til udbyder”, hvorefter du bliver guidet gennem processen. 

Når du har udfyldt formularen hos dit nye elselskab, skal du ikke gøre mere – nu klarer det nemlig resten af arbejdet for dig. Du kan derfor blot læne dig tilbage og nyde din billige elpris. 

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bestiller billig el, er du mere end velkommen til at kontakte os – så skal vi nok hjælpe dig bedst muligt.

Til højre har vi lavet en trin-for-trin-guide, som kan guide dig på rette vej, når du skal på udkig efter den billigste strømpris. 

bestil-billig-el

5 elselskaber med billig strøm lige nu – se hvor meget du kan spare

Elselskab Månedlig pris Besparelse årlig
Energi+ 258,00 kr 14.904,00 kr
gasel. 355,50 kr 13.734,00 kr
Energi Fyn 367,50 kr 13.590,00 kr
NRGi 375,00 kr 13.500,00 kr
NettoPower 385,50 kr 13.374,00 kr

Kilde: Forsyningstilsynet – aktuelle priser.

Ovenstående billige elpriser tager udgangspunkt i et årligt elforbrug på 1.800 kWh i vest Danmark. Priserne i tabellen er dynamiske, derfor vil du altid kunne se den aktuelle billige elpris. Den årlige besparelse beregnes på baggrund af, at man er placeret på det aktuelt dyreste produkt på markedet. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får man billig strøm?

Så, hvor køber man den billigste el? Der er heldigvis mange ting, du kan gøre, hvis du vil have en billigere el-aftale. Her på siden kan du sammenligne de billigste elpriser, så du hurtigt og nemt kan finde den billigste el.

Hvem tilbyder den billigste el?

Hvem har den billigste strøm? – Det er et godt spørgsmål. Når du skal på jagt efter den billigste strøm, anbefaler vi, at du også er opmærksom på skjulte omkostninger og gebyrer, som ofte er forbundet med eksempelvis en abonnementsordning. Her på siden har vi samlet en oversigt over de elselskaber, der kan tilbyde den billigste el lige nu.

Får man billig el ved at vælge et introduktionstilbud?

I nogle tilfælde får du billig strøm ved at vælge et introduktionstilbud. Du skal dog huske at læse det med småt, så du er sikker på at tilbuddet også indeholder billig el efter introduktionsperiodens udløb.

Skrevet af

Nicoline Høgh Stoubæk

Nicoline har mere end 3 års erfaring inden for elmarkedet. Hun varetager dagligt dialogen med vores samarbejdspartnere, elselskaberne og har derfor en omfattende indsigt i, hvad der foregår på elmarkedet. Hun samarbejder med nogle af Danmarks største energiselskaber, som f.eks. OK, NRGI og Nettopower og denne indsigt og ekspertise deler hun gavmildt med dig her på FindEnergi.

Nicoline har også bidraget med over 100 artikler om energi, bæredygtighed og grøn livsstil, som du kan læse her på FindEnergi.dk og Elberegner.dk.

Hun har hjulpet tusindvis af forbrugere med at træffe velinformerede beslutninger om energi og bæredygtighed. Hendes engagement i at levere nøjagtig og værdifuld information er bevist gennem hendes mange artikler, der er blevet godt modtaget af læsere og eksperter inden for området.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.