Bedste elselskab – Find den bedste eludbyder for dig (2024)

Hvem er den bedste elleverandør? Vi sammenligner de bedste elselskaber, så du kan finde det ideelle tilbud til dit forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Priserne er senest opdateret: 21. oktober 2024

Er du i tvivl om, hvordan du finder det bedste elselskab i Danmark? I dag kan du frit vælge mellem mere end 45 forskellige elselskaber, og der er derfor ikke noget at sige til, at det hurtigt kan blive en udfordring at finde frem til det rette elselskab. Uanset om du leder efter et nyt elselskab, eller blot vil lære mere om, hvordan du finder den bedste elleverandør for dig, så er FindEnergi.dk det helt rette sted. 

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Vi hjælper dig med at vælge det bedste elselskab

Det kan hurtigt blive en uoverskuelig opgave, når man skal på udkig efter det bedste strømselskab – for hvilket elselskab er egentlig bedst? 

Det bedste elselskab for dig afhænger i høj grad af dine præferencer, og det er derfor ikke muligt at komme med et konkret svar på, hvilket elselskab, der er det bedste. Det kan eksempelvis være, at det bedste elselskab for dig, er det elselskab som har den billigste elaftale, tilbyder grøn strøm eller har de bedste kundeanmeldelser.

For at gøre det nemmere at finde det rette elselskab for dig, bør du derfor starte med at gøre dig nogle overvejelser om, hvad det er, du er på udkig efter i et elselskab. 

“Det kan hurtigt blive uoverskueligt at gennemskue elmarkedet i dag. De mange muligheder indenfor elselskaber, kan gøre det svært at vurdere, hvilket elselskab, der er det bedste for ens eget vedkommende. Vi anbefaler, at man sørger for at tage stilling til, hvad man egentlig er på udkig efter et i elselskab. Derudover bør man altid sammenligne elselskaberne for at sikre det bedste overblik over sine muligheder.” – Nicoline Høgh Stoubæk, områdeekspert på FindEnergi.dk.

Vælg den bedste elleverandør ud fra dine præferencer og behov

Uanset om du er på udkig efter det billigste elselskab, det bedst anmeldte elselskab eller noget helt tredje, så er der mange muligheder, som du frit kan vælge mellem. For at give dig en idé om, hvilke elselskaber, du kan vælge mellem, har vi samlet en oversigt over vores bud på de bedste elselskaber til de forskellige el-typer.

Flytning er en god anledning til at vælge en bedre elaftale

Hvis du står over for en flytning, kan det være en oplagt mulighed for at vælge et nyt elselskab. Det er der flere gode grunde til, herunder: 

  1. Ændring i forbrugsstørrelsen: Når du flytter, kan dit energiforbrug ændre sig på baggrund af ændringer i boligens størrelse, varmekilde, beliggenhed og energimærke på hvidevarer. Fordi størrelsen på dit elforbrug har indflydelse på, hvilket elselskab der er billigst, er det derfor essentielt, at du undersøger, om du bør vælge et andet elselskab i forbindelse med flytning.

  2. Din aftale udløber: Hvis du har valgt et introduktionstilbud på el, hvor prisen på din strøm er lav i en begrænset periode, kan det også være en god anledning til at undersøge markedet igen.

  3. Du kan spare penge: Når du sammenligner elselskaber, kan du måske finde en leverandør, som er billigere end din nuværende. Det kan også være, at du kan finde et elselskab, som bedre kan imødekomme dine krav til den bedste mulige elaftale – såsom månedlig betaling for el eller en app, hvor du kan følge elprisen.

Vi har lavet en fyldestgørende guide til dig, som skal melde flytning til dit elselskab

Disse elselskaber har landets mest tilfredse kunder 

Hvis du er på udkig efter et elselskab med tilfredse kunder, så kan vi anbefale, at du tager udgangspunkt i nedenstående liste. I den seneste EPSI-rapport for 2023, fremgår det nemlig tydeligt, hvilke elselskaber, der havde landets mest tilfredse kunder baseret på kundetilfredshed. 

Her er den fulde liste over de bedste elselskaber målt på kundetilfredshed:

Så meget kan du spare ved at sammenligne de bedste elselskaber

Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne priserne blandt de bedste elselskaber. For at give dig et konkret eksempel på, hvor meget en potentiel besparelse kan lyde på, har vi sammenlignet priserne blandt det dyreste og billigste elselskab på FindEnergi.

Beregningen tager udgangspunkt i en bopæl i Vestdanmark med et årligt forbrug på 4.000 kWh. Den dyreste elaftale har en kWh pris på 232,25 øre, hvor den billigste elaftale har en kWh pris på 206,54 øre. 

Så meget kan du spare:

  • Du kan spare 0,26 kr. pr. kWh
  • Dette giver en årlig besparelse på 1.028 kr. ved et årligt forbrug på 4.000 kWh

Liste over de bedste elselskaber baseret på anmeldelser

Hvilket elselskab er det bedste? På baggrund af tabellen nedenfor, er NRGi, Energidrift og AURA på nuværende tidspunkt nogle af de bedste elselskaber baseret på anmeldelser.

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de bedste elselskaber på FindEnergi.dk baseret på anmeldelser. Anmeldelserne tager udgangspunkt i Trustpilot.

Placering Elselskab Trustpilot score
1.
NRGi
4,7
2.
Energidrift
4,6
3.
AURA
4,6
4.
Energi+
4,3
5.
OK
4,3
6.
Gasel
4,5
7.
Go' Energi
4,2
8.
Norlys
2,7
9.
Energi Fyn
3,9
10.
Vest Energi
2,8

Kilde: Trustpilot

Uddrag af kundeanmeldelser – Hvad siger kunderne om disse elselskaber?

Foretrækker du også at læse anmeldelserne, før du træffer valget om at skifte elselskab? Nedenfor har vi samlet direkte udtalelser fra Trustpilot, så du kan få en fornemmelse af, hvad kunderne siger om ovenstående elselskaber. 

Det siger kunderne om Kärnfull Energi

  • “Kärnfull Energi yder en fremragende service” – Bent L.
  • “Overskueligt, gode priser og god support” – Henrik J. 

Det siger kunderne om NRGi

  • “God kundeservice, fair priser og ingen acontoregninger” – Anette B.
  • “Fantastisk kundeservice” – Jesper C.

Det siger kunderne om Energidrift

  • “Kæmpe tilfreds med mit valg af at skifte elselskab til Energidrift” – Mathias B.
  • “Personlig, meget venlig og nærværende kundeservice” – Lotte M.

Det siger kunderne om AURA

  • “God service og ærlighed omkring produkt” – Morten M.
  • “Utrolig god kundeservice” – Tonny M.

Det siger kunderne om Energi+

  • “Gode, billige og bæredygtige. Jeg er meget glad for Energi+” – Rikke H.
  • “Søde og gode medarbejdere med forståelse for kunderne” – Anders S.

Det siger kunderne om OK

  • “Aldrig nogen problemer” – Bente O.
  • “En lettelse at få god kundeservice” – Lonnie N.

Det siger kunderne om Gasel

  • “Fantastisk elselskab” – Susanne M.
  • “Super service” – Majbritt J.

Hvilket elselskab skal jeg vælge? Følg disse trin

Det kan være svært at vurdere, hvilket elselskab, der er bedst at vælge. I dag kan du nemlig frit vælge mellem et hav af forskellige elselskaber, hvilket kan gøre det uoverskueligt at danne sig et ordentligt overblik over sine muligheder. Kort fortalt bør du vælge den elleverandør, som bedst kan imødekomme dine krav til en fremtidig elaftale.

For at gøre det nemmere for dig at finde det helt rette elselskab, har vi nedenfor samlet nogle gode råd til dig, der er på jagt efter det bedste elselskab.

bedste elselskab
  1. Start med at undersøge, hvem dit nuværende elselskab er: Det kan gøres på din seneste elregning eller ved at logge ind på Eloverblik.dk.

  2. Find ud af dit årlige elforbrug: Tjek dit forbrug i kWh på din seneste regning og beregn, hvad dit årlige forbrug cirka er. Det har nemlig indflydelse på, hvilket elselskab der passer bedst til dig.

  3. Overvej dine krav til en elaftale: Er det vigtigt for dig, at strømmen du køber er grøn certificeret? Ønsker du månedlige eller kvartalsvise faktureringer? Er du klar på at prøve et begrænset kampagnetilbud? Og sidst men ikke mindst, giver det mening for dig at vælge en fast eller variabel elpris?

  4. Sammenlign elpriser og elaftaler: Benyt sammenligningsværktøjet øverst på denne side, så du kan se, hvilke produkter der passer bedst til dit forbrug og dine krav til den bedste elaftale.

  5. Tjek elselskabets ry og omdømme på Trustpilot: Inden du skifter elselskab, er det en god idé at tage et hurtigt kig på udbyderens Trustpilot, så du kan få en indikation af andre kunders oplevelser med leverandøren.

  6. Tilmeld dig den nye aftale: Udfyld formularen på elselskabets hjemmeside – det tager typisk ikke mere end et par minutter.

  7. Læn dig tilbage og nyd din nye elaftale: Dit nye elselskab klarer alt det praktiske for dig.

Start med at undersøge dit årlige elforbrug

Først og fremmest bør du undersøge din nuværende elaftale og dit årlige elforbrug. Det er vigtigt, at du undersøger din nuværende elaftale, så du kan se, hvad du betaler pr. kWh på nuværende tidspunkt. Dermed får du noget konkret at sammenligne med, når du skal sammenligne elpriser

Derudover er det vigtigt, at du kender til dit årlige elforbrug. Derved bliver det nemmere for dig at finde det helt rette elselskab, som kan tilbyde den bedste pris på baggrund af dit forbrug. 

Du kan både se din nuværende elaftale og dit årlige forbrug på dine seneste elregninger.

Hvad er du på udkig efter i et elselskab?

Dernæst bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvad du helt konkret leder efter i et elselskab. Her kan du eksempelvis overveje, hvorvidt det er vigtigt for dig, at elselskabet tilbyder billig el, grøn strøm eller måske månedlig betaling. Det kan også være, at du er på udkig efter et attraktivt introtilbud eller et elselskab med gode kundeservicemuligheder. 

Mulighederne er mange, og derfor anbefaler vi, at du tager stilling til dette, før du begynder at lede efter det bedste elselskab. Jo mere specifik du er i dine præferencer, jo nemmere er det at finde det helt rette elselskab for dig. 

Sammenlign dine muligheder

Når du har fået styr på ovenstående, anbefaler vi, at du sammenligner priserne blandt de elselskaber, der lever op til dine præferencer. Der kan nemlig være stor variation i priserne blandt elselskaberne, og det kan derfor godt betale sig at sammenligne muligheder. Det giver dig nemlig et overblik over, hvilket elselskab, der kan tilbyde den bedste og billigste elaftale. 

“Har du et højt forbrug, er det godt, at forbrugsprisen per kWh er lav, men abonnementet er lidt dyrere. Men hvis du har et lavt forbrug, kan det være godt, at forbrugsprisen er højere, og du så har et billigt abonnement.”Matilde Grøn Bjørneboe, konsulent i Energistyrelsen.

For at gøre det nemmere for dig at finde den bedste og billigste elaftale, kan du sammenligne de bedste elselskaber øverst på denne side. Vi anbefaler dog, at du indtaster din adresse i vores beregner øverst på siden, så du får de mest retvisende resultater. Vores beregner bruger nemlig din adresse til at beregne et årligt estimeret elforbrug, så den kan finde de billigste elselskaber baseret på dit forbrug.

sammenlign bedste elselskaber

Sammenlign nogle af de bedste elselskaber på FindEnergi.dk

I tabellen nedenfor har vi samlet en oversigt over nogle af de bedste elselskaber på FindEnergi. Så kan du sammenligne deres forskellige tillæg, gebyrer og andre elementer, så du kan finde den bedste elaftale for dig.

Gasel Modstrøm b.energy Vest Energi

modstroem fritlagt
El-produkt
El Til Børspris
NemEl
b.family +
Grøn Elaftale
El-aftale
Variabel aftale
Variabel aftale
Variabel aftale
Variabel aftale
Spottillæg
10 øre pr. kWh
5 øre pr. kWh
8 øre pr. kWh
8 øre pr. kWh
Grøn strøm
Ja
Nej
Ja
Ja
Betaling
Faktisk forbrug
Aconto
Aconto
Aconto
Månedlig betaling
Ja
Ja
Ja
Ja
Tillæg for månedlig betaling
0,00 kr.
10,00 kr.
0,00 kr.
29,00 kr.
Gebyr for oprettelse
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
Gebyr for abonnement
0,00 kr.
10,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
Opstart
Løbende måned + 30 dage
Løbende måned + 30 dage
1 hverdag
15 hverdage
Binding
0 mdr.
0 mdr.
0 mdr.
0 mdr.

Har du fundet et bedre elselskab? Sådan skifter du

Vidste du, at det faktisk er hurtigt og nemt at skifte elselskab? Hvis du har fundet et bedre elselskab gennem vores sammenligningsoversigt øverst på siden, skal du blot trykke på “Gå til udbyder”, hvorefter du bliver videresendt til elselskabets hjemmeside. Her skal du blot tilmelde dig som ny kunde – også sørger det nye elselskab for at klare resten.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er det bedste elselskab?

Der er ikke ét svar på, hvad det bedste elselskab er. Det bedste elselskab for dig afhænger nemlig af dine præferencer, og hvad du er på udkig efter i et elselskab.
Skrevet af

Maria

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.