Sammenlign elpriser – Find bedre elpriser på din adresse
10.000+
Mdl. brugere
30+
Elaftaler
2 ud af 3
Kan spare ved at skifte
Forside > Elpriser
- Populær
- Månedsafregning
- Fremragende kundeservice
- Ingen abonnement eller binding
- Mest tilfredse kunder 2024
- 1. plads i EPSI undersøgelsen 2024
- Månedlig betaling
- Fast årlig Coop-bonus
- Billigste variable på FindEnergi
- El til børspris + 4 øre/kWh
- Ingen binding og gratis oprettelse
- 0 kr. i abonnement
- Nem og billig elaftale
- Kun 10 kr. i abonnement
- Ingen binding
- Gratis Energibesøg
- Billigste variable på FindEnergi
- El til børspris + 4 øre/kWh
- Ingen binding og gratis oprettelse
- 0 kr. i abonnement
- Mest tilfredse kunder 2024
- 1. plads i EPSI undersøgelsen 2024
- Månedlig betaling
- Fast årlig Coop-bonus
- Nem og billig elaftale
- Kun 10 kr. i abonnement
- Ingen binding
- Gratis Energibesøg
- Populær
- Månedsafregning
- Fremragende kundeservice
- Ingen abonnement eller binding
Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk
Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.
Indhold opdateret d. september 23, 2024
Derfor er det en god idé at sammenligne elpriser
I dag kan du frit vælge mellem et hav af elselskaber, og derfor kan det hurtigt blive svært at gennemskue elmarkedet. Hvis du gerne vil have en god elaftale med en lav pris pr. kWh, kan det være en god idé at sammenligne elpriserne.
“Det kan være svært at gennemskue, hvordan man finder den bedste elpris. Vi anbefaler altid, at man starter med at sammenligne priserne på el. Derved får man et bedre overblik over mulighederne, hvilket gør det nemmere at spotte, hvor man kan få den bedste pris.” – Nicoline Høgh Stoubæk, områdeekspert på FindEnergi.dk.
Her på siden kan du læse mere om, hvordan du finder de bedste elpriser og hvilke elementer, du skal være særligt opmærksom på.
Hvor kan man sammenligne priser på el?
Det kan hurtigt virke som en stor mundfuld, når man skal sammenligne elpriserne – men bare rolig, vi har gjort det væsentligt nemmere for dig.
På FindEnergi kan du nemlig hurtigt lave en el sammenligning af de bedste elpriser. Vi har samlet et overskueligt overblik over nogle af de bedste elpriser øverst på denne side, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder.
For at få det bedste resultat i vores sammenligningsoversigt, anbefaler vi, at du indtaster din adresse i vores beregner, som du også finder øverst på siden. På baggrund af din adresse, beregner vi et årligt estimeret elforbrug, som vi bruger til at finde de bedste elpriser til dig.
Sammenlign elpriser
Ved at sammenligne strømpriser, kan du hurtigt og nemt se, hvor du kan få den bedste elpris. Nedenfor har vi derfor samlet en oversigt over de top 10 bedste elpriser på FindEnergi lige nu.
Sammenlign de bedste elpriser lige nu på FindEnergi:
- Budget Energi – elpriser fra 2,32 kr. pr. kWh
- Vest Energi – elpriser fra 2,35 kr. pr. kWh
- Gasel – elpriser fra 2,38 kr. pr. kWh
- Modstrøm – elpriser fra 2,39 kr. pr. kWh
- OK – elpriser fra 2,42 kr. pr. kWh
- Go’ Energi – elpriser fra 2,42 kr. pr. kWh
- Energi Fyn – elpriser fra 2,46 kr. pr. kWh
- Velkommen – elpriser fra 2,48 kr. pr. kWh
- NRGi – elpriser fra 2,51 kr. pr. kWh
- AURA – elpriser fra 2,51 kr. pr. kWh
- Nettopower – elpriser fra 2,53 kr. pr. kWh
- Norlys – elpriser fra 2,55 kr. pr. kWh
- Energidrift – elpriser fra 2,57 kr. pr. kWh
- iWatt – elpriser fra 2,57 kr. pr. kWh
- Energi+ – elpriser fra 2,86 kr. pr. kWh
Ovenstående liste er senest opdateret september 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vestdanmark.
Kan det betale sig at sammenligne priser på el?
Ja, det kan godt betale sig at sammenligne priserne på strøm. I dag er der nemlig stor konkurrence blandt de mange elselskaber, og det betyder også, at der kan være stor forskel i de elpriser, som de tilbyder.
“Normalt plejer vi at sige, at det er positivt, at forbrugerne har flere produkter at vælge mellem, men i det her tilfælde er den store mængde af produkter med til at gøre elmarkedet uoverskueligt.” – Christian Sand, Forbrugerpolitisk Rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.
Ved at sammenligne priserne på el får du nemmere ved at gennemskue dine muligheder, så du kan finde den bedste elpris på markedet.
Så meget kan du spare ved prissammenligning på el
Hvad kan man spare ved at sammenligne strømpriser? Det kan være svært at komme med en nøjagtig besparelse, da besparelsen afhænger af din nuværende elpris.
For at give dig en fornemmelse af, hvad en potentiel besparelse kan lyde på, har vi beregnet en reel besparelse mellem to elaftaler. Besparelsen tager udgangspunkt i den dyreste og billigste elaftale på FindEnergi.
Den dyreste elaftale har en elpris på 2,32 kr. pr. kWh, hvor den billigste elaftale har en elpris på 2,07 kr. pr. kWh. Beregningen tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 4.000 med en bopæl i Vestdanmark.
Ved at sammenligne elpriser, kan du i dette tilfælde spare som følgende:
- Du kan spare 0,25 kr. pr. kWh
- Dette giver en årlig besparelse på ca. 1.028 kr.
3 gode råd – Sådan finder du de bedste elpriser
Når du skal på udkig efter de bedste elpriser, er der nogle faktorer, som du bør være opmærksom på. Det drejer sig om disse faktorer:
- Hvor stort er dit elforbrug?
- Foretrækker du en fast eller variabel elaftale?
- Har du nogle særlige præferencer?
Hvor stort er dit elforbrug?
Først og fremmest bør du starte med at undersøge, hvad dit elforbrug ligger på. Når du kender til dit elforbrug, får du nemmere ved at finde de bedste elpriser for dit vedkommende.
Derudover bør du også undersøge, hvad din nuværende pris pr. kWh lyder på. Det er nemlig vigtigt, at du er klar over, hvad du betaler pr. kWh på nuværende tidspunkt, så du har et udgangspunkt at sammenligne med.
Foretrækker du en fast eller variabel elaftale?
Dernæst bør du overveje, hvorvidt du foretrækker en fast eller variabel elaftale.
Med en variabel elaftale vil prisen pr. kWh svinge hver time, fordi elprisen følger markedsprisen på el. Det kan være værd at overveje en variabel elaftale, hvis du har et større strømforbrug, hvor du har mulighed for at flytte forbruget til de billige strømtimer.
Med en fast elaftale vil prisen pr. kWh til gengæld være fast uanset, hvornår på døgnet du bruger strømmen. Det kan være værd at overveje en fast elaftale, hvis du har et lavt strømforbrug, hvor du ikke har mulighed for at ændre særligt meget på strømvanerne. Det gælder eksempelvis husstande, som hverken har vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine mm.
Har du nogle særlige præferencer?
Endelig bør du tage stilling til, hvorvidt du har nogle særlige præferencer til din nye elaftale. Det kan eksempelvis være, at du foretrækker et elselskab med billig el, grøn strøm, månedlig betaling eller noget helt fjerde.
Der er mange muligheder, og du bør derfor gøre dig nogle overvejelser om dette, før du begynder at sammenligne elpriserne. Jo mere specifik du er, jo nemmere er det at finde den helt rette elpris til dig.
Det skal du være særligt opmærksom på
Udover de gode råd, som vi har samlet ovenfor, så er der også nogle elementer, som du bør være særligt opmærksom på. Når man skal på udkig efter de bedste elpriser og lave en elpris sammenligning, er der nemlig nogle faldgruber, som man bør være særligt opmærksom på.
- Introtilbud
I dag tilbyder mange elselskaber såkaldte introtilbud, hvor du får en væsentligt lavere pris pr. kWh. Det skyldes, at elselskabet ofte fjerner både spottillægget og abonnementsgebyret, så du får en lavere elpris. Dette tilbud er dog kun gældende i typisk 6 måneder, hvorefter du automatisk overgår til elselskabets standardprodukt, som ofte er væsentligt dyrere. - Bindingsperiode
Før du skifter til en bedre elaftale, bør du undersøge, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Du har nemlig ikke mulighed for at skifte elselskab så længe, du er bundet af en bindingsperiode. - Gebyrer og tillæg
Det er forskelligt, hvad elselskaberne opkræver i gebyrer og ekstra tillæg – og derfor kan det godt betale sig at være opmærksom på dette. Nogle elselskaber opkræver eksempelvis gebyr for grøn strøm, månedlig betaling, abonnement eller lignende.
Top 5 bedste elpriser på FindEnergi
Nedenfor har vi samlet en oversigt over top 5 bedste elpriser lige nu på FindEnergi. Så kan du hurtigt og nemt sammenligne nogle af de bedste elpriser.
Elselskab | Pris pr kWh | Månedlig pris |
---|---|---|
Budget Energi | 2,32 kr. | 387,23 kr. |
Vest Energi | 2,35 kr. | 392,23 kr. |
Gasel | 2,38 kr. | 397,23 kr. |
Modstrøm | 2,39 kr. | 398,90 kr. |
OK | 2,42 kr. | 402,59 kr. |
Tallene tager udgangspunkt i priserne for Vestdanmark og med et forbrug på 2000 kWh årligt.
Senest opdateret: 20. November 2024
Hvad siger kunderne om disse elselskaber?
At skifte til et nyt elselskab kan være en nervepirrende proces – især når man ikke har personlige erfaringer med det pågældende elselskab. Vi har derfor samlet nogle direkte udtalelser fra Trustpilot, hvor du kan læse, hvad nuværende og tidligere kunder har at sige om ovenstående elselskaber.
Det siger kunderne om Vest Energi
- “God oplevelse med Vest Energi” – William
- “Stort 10-tal her fra!” – Jonas
Det siger kunderne om Gasel
- “Fantastisk elselskab” – Susanne
- “Rigtig nem og overskuelige aftale” – Peter
Det siger kunderne om Modstrøm
- “Danmarks absolutte bedste energiselskab” – Magns
- “Professionel og ordentlig håndtering” – Phillip
Det siger kunderne om OK
- “En fornøjelse” – Ole
- “Aldrig nogen problemer” – Bente
Det siger kunderne om Go’ Energi
- “Fremragende service og pris” – John
- “Super hurtig og problemfri overgang til ny leverandør af el” – Niels
Kan jeg påvirke min elpris?
Din elpris består af flere forskellige elementer – nogle kan du påvirke, og andre kan du ikke. Afgifter på el og moms udgør en stor del af den samlede elpris, og disse elementer har du ikke mulighed for at påvirke, da de er ens for alle.
Disse elementer kan du påvirke:
- Den rå elpris
- Spottillæg til elprisen
- Abonnement til elselskabet
Hvis du ønsker at finde den billigste elpris, er det derfor en god idé at sammenligne elpriserne. Elselskaberne konkurrerer nemlig ofte på deres spottillæg og abonnement, og der kan derfor være penge at spare ved at være særligt opmærksom på disse elementer, når du skal sammenligne elpriser.
Din elpris afhænger af, hvor du bor i Danmark
Vidste du, at elpriserne er forskellige i Øst- og Vestdanmark? Det skyldes, at Danmark er inddelt i to prisområder, som opdeles ved Storebæltsbroen.
Østdanmark er primært forbundet med Sverige, hvorimod Vestdanmark er forbundet med Tyskland og Norge. Det sikrer, at vi har mulighed for at få strøm importeret til Danmark, hvis vi ikke er i stand til at producere tilstrækkeligt med strøm på egen hånd.
Ofte vil man opleve, at elpriserne er en anelse højere i Østdanmark, men der er dog kun ganske få øre til forskel.
Find de bedste elpriser i dit område
Leder du efter de bedste elpriser i dit område? Få et overblik over elpriserne i din by nedenfor:
- El Aalborg
- El Aarhus
- El Esbjerg
- El København
- El Randers
- El Odense
- El Herning
- El Kolding
- El Silkeborg
- El Viborg
- El Helsingør
- El Frederikshavn
- El Svendborg
- El Horsens
Har du fundet en bedre elpris? Sådan skifter du hurtigt og nemt
Når du har fundet en bedre elpris, er det heldigvis ganske simpelt at skifte elselskab. Nu skal nemlig blot tilmelde dig som ny kunde hos det pågældende elselskab, hvorefter de sørger for at ordne alt det praktiske i forbindelse med overflytningen.
Find de bedste strømpriser i din by
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvem tilbyder de den bedste elpris?
Du kan frit vælge hvem som skal levere din el. Det betyder også at du selv kan få indflydelse på dine elpriser. For at finde frem til den bedste elpris, bør du give dine nuværende el priser et eftersyn ved at lave en elpris sammenligning.
Hvordan får man en ny elpris?
Det er nemt at bestille el og få en ny elpris. Du skal blot benytte dig af vores prissammenligning og vælge hvilken elpris som er bedst for dig. Dit nye elselskab sørger for at skifter dig over og afmelde dine tidligere priser på el.
Hvorfor er det en god idé at sammenligne strømpriser?
Det kan være svært at spotte, hvor man finder den bedste strømpris. Ved at sammenligne strømpriserne får du et bedre overblik over dine muligheder, så du nemmere kan spotte, hvor du kan få den bedste elpris.