Elselskaber i Danmark – Sammenlign elselskaber på din adresse
10.000+
Mdl. brugere
30+
Elaftaler
2 ud af 3
Kan spare ved at skifte
Forside > Elselskaber
I dag kan du frit vælge mellem et hav af elselskaber.
Nedenfor har vi samlet en liste over elselskaberne på FindEnergi, så du hurtigt og nemt kan sammenligne deres priser og produkter.
- Populær
- Månedsafregning
- Fremragende kundeservice
- Ingen abonnement eller binding
- Mest tilfredse kunder 2024
- 1. plads i EPSI undersøgelsen 2024
- Månedlig betaling
- Fast årlig Coop-bonus
- Billigste variable på FindEnergi
- El til børspris + 4 øre/kWh
- Ingen binding og gratis oprettelse
- 0 kr. i abonnement
- Nem og billig elaftale
- Kun 10 kr. i abonnement
- Ingen binding
- Gratis Energibesøg
- Billigste variable på FindEnergi
- El til børspris + 4 øre/kWh
- Ingen binding og gratis oprettelse
- 0 kr. i abonnement
- Mest tilfredse kunder 2024
- 1. plads i EPSI undersøgelsen 2024
- Månedlig betaling
- Fast årlig Coop-bonus
- Nem og billig elaftale
- Kun 10 kr. i abonnement
- Ingen binding
- Gratis Energibesøg
- Populær
- Månedsafregning
- Fremragende kundeservice
- Ingen abonnement eller binding
Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk
Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.
Elselskaber i Danmark
Energiselskaber i Danmark som er lukket eller fusioneret
Det kan være udfordrende at finde det rigtige elselskab i Danmark. Der er nemlig mange eludbydere at vælge mellem. Siden 2003 har elmarkedet været frit, og det betyder, at du selv kan bestemme, hvem du ønsker som dit elselskab. Ved at overveje nogle vigtige faktorer kan du træffe en velinformeret beslutning og finde frem til den ideelle elleverandør for dig.
Sådan finder du det rette elselskab
Det kan være overvældende at skulle finde frem til det bedste elselskab for dig og din husstand. Du kan nemlig vælge mellem mere end 45 forskellige elleverandører. Herunder har vi samlet en liste over vigtige ting, du bør overveje, inden du tager en beslutning om at skifte elselskab:
- Priser og betingelser
- Elselskabets miljøprofil
- Kundeserviceniveau
- Ekstra fordele – såsom velkomsttilbud eller gaver
- Aftalens varighed
Priser og betingelser
De fleste, som søger efter et nyt elselskab, gør det ofte, fordi de oplever, at deres elregninger er blevet dyrere, og derfor er man nysgerrig på muligheden for at finde et billigere elselskab.
Priserne på el varierer afhængigt af størrelsen på dit elforbrug, men også fra elselskab til elselskab. Sidst men ikke mindst har dit valg af elaftale – altså om du vælger en fast eller variabel elpris – også en betydning for dine priser.
Når du leder efter en ny strømudbyder, skal du især være opmærksom på skjulte gebyrer og betingelser hos eludbyderen, som kan være med til at påvirke den samlede pris. Derfor anbefaler vi altid, at du laver en grundig sammenligning af elselskaberne, inden du skifter.
Elselskabets miljøprofil
Hvis du har et ønske om at bidrage til den grønne omstilling, kan du vælge et elselskab, som har en grøn profil. Dette omfatter typisk, at elleverandøren i din aftale investerer i grønne klimatiltag, hvor der er fokus på vedvarende energi fra sol, vind eller vandkraft.
Det kan også være, at du ønsker en strømleverandør, som har lagt en langsigtet bæredygtighedsstrategi, hvor de har fokus på at reducere deres miljøpåvirkning.
Du kan se vores oversigt over eludbydere, som tilbyder grøn el her.
Kundeserviceniveau
God kundeservice er for nogle meget vigtigt, mens det for andre ikke betyder det store. Derfor er det værd at undersøge, om det elselskab, du kigger på, er til at komme i kontakt med – hvis det er en prioritet for dig. Det kan også være ved spørgsmål eller bekymringer.
Ved at læse anmeldelser fra andre kunder, kan du også få en idé om, hvordan eludbyderen generelt behandler deres kunder. Vi har samlet en oversigt over de bedst anmeldte elselskaber lige her.
Ekstra fordele
Du vil ofte kunne finde en række elselskaber, der tilbyder attraktive introtilbud eller fordele sideløbende med din elaftale. Det kan være alt fra rabatter på andre produkter og tjenester, fra den du vælger den som leverandør af el, til intropriser på el, gavekort eller andet.
Du finder en oversigt over aktuelle introtilbud på el lige her.
Aftalens varighed
Hos de forskellige elleverandører kan du også opleve, at nogle aftaler er tidsbegrænsede. Det betyder, at du typisk vil være placeret på et produkt i en bestemt periode, hvorefter du typisk overgår til en dyrere aftale. Vær derfor opmærksom på aftalens varighed, når du skal finde et nyt energiselskab.
Elselskaber på Fyn
Elselskaber på Sjælland
Elselskaber i Kolding
Elselskaber i Nordjylland
Elselskaber i København
Elselskaber i Århus
Derfor bør du sammenligne elselskaber
Vi anbefaler altid, at du sammenligner de forskellige el udbydere. I dag tilbyder elselskaberne nemlig forskellige strømprodukter og priser, og det kan derfor være en god idé at sammenligne dine muligheder, hvis du er på udkig efter det billigste elselskab.
“Elselskaber tilbyder forskellige aftaler, så du kan enten spare penge ved at skifte elselskab eller ved at skifte aftale.” – Forbrugerrådet Tænk.
Ved at sammenligne elselskabernes priser får du et bedre overblik over dine muligheder, og dermed kan du hurtigt og nemt spotte, hvor du kan få den billigste strøm.
Du kan enten sammenligne elselskaberne i vores sammenligningsoversigt øverst på denne side, eller du kan indtaste din adresse i vores beregner. Så finder vores beregner de bedste elpriser baseret på dit årlige strømforbrug.
Så meget kan du spare ved at sammenligne elleverandører
Vidste du, at der kan være penge at spare ved at sammenligne elleverandører? For at give dig en idé om, hvor meget man potentielt kan spare, har vi beregnet en reel besparelse mellem to elaftaler på FindEnergi.
I beregningen har den dyreste elaftale en kWh pris på 2,32 kr., hvor den billigste elaftale har en kWh pris på 2,07 kr. Derudover tager beregningen udgangspunkt i en adresse i Vestdanmark med et årligt strømforbrug på 4.000 kWh.
Så meget kan du spare ved at sammenligne elselskaber:
- Du sparer 0,25 kr. pr. kWh
- Du sparer ca. 1.028 kr. om året i dette tilfælde
Sammenlign elselskaber i 2024
Vi anbefaler altid, at du laver en elselskaber sammenligning, før du træffer valget om at skifte elselskab. En sammenligning af elselskaberne og deres priser, kan nemlig være en rigtigt god idé, da det giver dig et bedre overblik over dine muligheder, og dermed kan du hurtigere spotte den bedste aftale.
Nedenfor har vi samlet en liste over elselskaberne på FindEnergi, så du hurtigt kan sammenligne dem med hinanden:
- Budget Energi – priser fra 2,32 kr. pr. kWh
- Vest Energi – priser fra 2,35 kr. pr. kWh
- Gasel – priser fra 2,38 kr. pr. kWh
- Modstrøm – priser fra 2,39 kr. pr. kWh
- OK – priser fra 2,42 kr. pr. kWh
- Go’ Energi – priser fra 2,42 kr. pr. kWh
- Energi Fyn – priser fra 2,46 kr. pr. kWh
- Velkommen – priser fra 2,48 kr. pr. kWh
- NRGi – priser fra 2,51 kr. pr. kWh
- AURA – priser fra 2,51 kr. pr. kWh
- Nettopower – priser fra 2,53 kr. pr. kWh
- Norlys – priser fra 2,55 kr. pr. kWh
- Energidrift – priser fra 2,57 kr. pr. kWh
- iWatt – priser fra 2,57 kr. pr. kWh
- Energi+ – priser fra 2,86 kr. pr. kWh
Ovenstående liste er senest opdateret september 2024. Priserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret, og priserne er forskellige i Øst- og Vestdanmark.
Dit elselskab har kun indflydelse på en del af din elregning
Når du modtager din regning fra din elleverandør, skal du være opmærksom på, at de opkræver dig på vegne af flere aktører. kWh-prisen er nemlig sammensat af en lang række elementer, som blandt andet betales til dit elselskab, netselskab og staten.
Kun omkring 12% af den samlede regning betaler du direkte til energiselskabet, og det dækker elprisen og abonnementet for din elaftale. De resterende 88% går til faste afgifter, såsom moms, elafgift, tariffer og transport af strømmen. Du kan se, hvordan elprisen er sammensat her.
Find dit nye elselskab – 3 ting, du bør overveje
“Det kan være svært at afgøre, hvilket elselskab, man bør vælge. I dag kan man frit vælge mellem mange energiselskaber, og det kan derfor hurtigt blive uoverskueligt at navigere rundt i mængden. Vi anbefaler derfor, at man sætter sig ordentligt ind i sin nuværende elaftale og gør sig nogle overvejelser om, hvilken type elaftale, man foretrækker.” – Nicoline Høgh Stoubæk, områdeekspert på FindEnergi.dk.
Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at finde den rette strømudbyder. Derfor har vi nedenfor samlet 3 gode råd, som kan hjælpe dig på rette vej.
1. Hvordan ser din nuværende elaftale ud?
Først og fremmest bør du starte med at undersøge, hvad din nuværende elaftale lyder på. Det er nemlig vigtigt, at du ved, hvad du betaler pr. kWh hos din nuværende el udbyder. Derved får du et godt udgangspunkt, når du skal sammenligne elpriser.
Derudover kan det også være en god idé at undersøge, hvor mange kWh du bruger om året. Når du kender til dit årlige strømforbrug, har du nemlig lettere ved at finde den rette elaftale for dit vedkommende.
Er du i tvivl om, hvordan du skal forstå din elregning? Så kan du læse mere om, hvordan du aflæser elregningen her.
2. Hvilken elaftale er du på udkig efter?
Dernæst bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvad du er på udkig efter i et elselskab. Det kan eksempelvis være, at du foretrækker et elselskab med grøn strøm, månedlig betaling eller billig strøm?
I dag er der mange muligheder, som du kan vælge mellem, og det kan derfor være en god idé at gøre dig nogle nøje overvejelser om dette, før du begynder at sammenligne elselskaber.
3. Sammenlign eludbyderne med hinanden
Når du har fået styr på ovenstående, anbefaler vi, at du sammenligner el-leverandørerne. Der kan nemlig være penge at spare ved at sammenligne elselskaber, og vi anbefaler derfor, at du sammenligner dine muligheder, hvis du er på udkig efter den bedste løsning.
Du kan hurtigt og nemt sammenligne elleverandører øverst på denne side. I menuen til venstre for sammenligningsoversigten kan du vælge dit årlige kWh-forbrug, så resultaterne bliver mere præcise for dit vedkommende.
Det skal du være særligt opmærksom på hos elleverandørerne
Når du skal sammenligne strømselskaber, er der dog nogle elementer, som du bør være særligt opmærksom på. På grund af den store konkurrence på elmarkedet, prøver elselskaberne hver især at fremstå som den billigste løsning – men det er dog ikke altid, at det er tilfældet.
Du bør derfor være særligt opmærksom på disse elementer:
- Introtilbud
Først og fremmest bør du være særligt opmærksom på, hvorvidt du er ved at skifte til et introtilbud. Et introtilbud er et tilbud, som elselskaberne tilbyder i en begrænset periode, hvor du kan få en billig elaftale. Typisk er elementer såsom spottillæg og abonnementsgebyr nemlig fjernet fra disse elaftaler. Når introtilbuddet udløber, vil du overgå til elselskabets standardprodukt, som typisk er væsentlig dyrere.
“Introtilbud på elaftaler giver typisk besparelser i seks måneder, men man skal være opmærksom på, hvad prisen stiger til efterfølgende.” – Politikken.
- Bindingsperiode
Dernæst bør du undersøge, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Så længe du er bundet af en bindingsperiode, har du nemlig ikke mulighed for at skifte elselskab. Ligeledes kan det være en god idé at undersøge, hvorvidt din nye elaftale har en bindingsperiode eller ej. - Øvrige gebyrer og tillæg
Endelig bør du være opmærksom på øvrige gebyrer og tillæg, som elselskabet kan opkræve. Nogle strømudbydere opkræver eksempelvis et abonnementsgebyr, gebyr for grøn strøm eller månedlig betaling – og det kan derfor være en god idé at være opmærksom på dette, da det påvirker din samlede pris pr. kWh.“Noget af det, som gør priserne på el forskellig fra elaftale til elaftale, er den merpris, som elselskabet lægger oven i den pris pr. kWh, som er bestemt på elbørsen Nord Pool – den såkaldte spotpris. Det tillæg kan være meget lavt, fra 0 øre pr. kWh til over 1 kr. pr. kWh.” – Forbrugerrådet Tænk.
Hvor mange elselskaber er der i Danmark?
Det kan være en udfordring at danne sig et overblik over alle elselskaber i Danmark, da der findes mere end 40 forskellige eludbydere i landet. På denne side kan du få et overblik over nogle af de mest populære udbydere i hele Danmark. Samtidig kan du få information om aktive elselskaber samt elselskaber, der måske er lukket eller fusioneret.
Elselskaber priser lige nu
Er du på udkig efter elselskaber med de bedste priser? I tabellen nedenfor har vi samlet et overblik over de elselskaber, der har de bedste priser på FindEnergi lige nu.
I tabellen kan du se, hvad det koster at være kunde hos disse elselskaber om måneden ved et forbrug på 1.800 kWh om året, og hvad du potentielt kan spare ved at skifte til disse elselskaber.
Elselskab | Pris pr kWh | Månedlig pris |
---|---|---|
Budget Energi | 2,32 kr. | 387,23 kr. |
Vest Energi | 2,35 kr. | 392,23 kr. |
Gasel | 2,38 kr. | 397,23 kr. |
Modstrøm | 2,39 kr. | 398,90 kr. |
OK | 2,42 kr. | 402,59 kr. |
Tallene tager udgangspunkt i priserne for Vestdanmark og med et forbrug på 2000 kWh årligt.
Senest opdateret: 20. November 2024
Liste over alle elselskaber i Danmark
Vi har lavet en oversigt over udvalget af energiselskaber i Danmark, så du kan få et overblik over de mange tilbud, de tilbyder, i ro og mag og klikke dig ind på de enkelte hjemmesider.
Navne på danske elselskaber:
- AURA Energi A/S, 8260 Viby
- Andel Energi A/S, 4520 Svinninge
- B.Energy
- Bornholms Energi & Forsyning, 3700 Rønne
- Clever
- Dansk Strøm
- Edison El
- Elektron, 8000 Aarhus C
- ENKELT, 6200 Aabenraa
- Energi Fyn, 5250 Odense SV
- Energi Viborg A/S, 8800 Viborg
- Energi+
- Energidrift
- Energiselskabet Elg
- Energy Nordic
- EWII, 6000 Kolding
- Forskel, 8210 Aarhus V
- Forsyning Helsingør
- Forsyningen, 9900 Frederikshavn
- Fauna energi, 2900 Hellerup
- Gasel, 5250 Odense SV
- Go Energi, 6950 Ringkøbing
- Go Strøm, 2620 Albertslund
- GNP Energy, 2800 Kgs. Lyngby
- Grøn el-forsyning
- Jysk Energi A/S, 7500 Holstebro
- Kärnfull Energi
- Lokal-Energi, 2750 Ballerup
- Looad
- Modstrøm
- Nef Fonden, 5300 Kerteminde
- Nettopower
- Nordisk Energi ApS, 1260 København K
- NordiskEl
- Norlys a.m.b.a., 8600 Silkeborg
- Norsk Elkraft
- NRGi, 8200 Aarhus N
- OK A.m.b.A., 8260 Viby
- Samstrøm, 7200 Grindsted
- SEF A/S, 5700 Svendborg
- SK Forsyning A/S, 4220 Korsør
- SK Energi
- Struer Forsyning Elnet A/S, 7600 Struer
- Strømlinet, 8000 Aarhus C
- Strømtid
- Vedvarende
- Velkommen
- Verdo A/S, 8920 Randers NV
- Vest Energi
- Vestforsyning A/S, 7500 Holstebro
- Vesthimmerlands El forsyning, 9600 Aars
- Vindstød, 8000 Aarhus C
- iWatt
- Ørsted A/S, 2820 Gentofte
Har du fundet et bedre elselskab? Sådan skifter du hurtigt og nemt
Har du fundet et elselskab, som kan tilbyde den bedste elaftale til dig? Så er det heldigvis ganske simpelt at skifte elselskab. Du skal nemlig bare tilmelde dig som ny kunde hos det nye elselskab, også sørger de for at klare alt det praktiske.
Kan man frit vælge elselskab?
Siden 2003 har du frit kunnet vælge, hvem du ønsker som udbyder, og dermed skifte til hvilket som helst elselskab i Danmark. Det er til din fordel, da der mange gange er penge at spare ved at undersøge markedet og sammenligne energiselskaberne.
Har du set vores liste med:
De bedste elselskaber →
Vi har testet en lang række elselskaber, så du kan vælge det bedste til dine præferencer
De billigste elselskaber →
En samlet liste over de elselskaber, som vi oplever er de billigste over tid
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvilke elselskaber skal man undgå?
Vi anbefaler altid, at du sørger for at læse elselskabernes anmeldelser på Trustpilot, før du skifter. Dermed får du et godt indblik i, hvad både nuværende og tidligere kunder har at sige om det pågældende elselskab.
Hvor mange elselskaber er der?
I dag findes der omkring 45 forskellige energiselskaber i Danmark. Der bliver dog ofte oprettet nye energiselskaber, og derfor vil antallet formentligt fortsat stige. Her på siden kan du danne dig et overblik over de mest populære elselskaber på FindEnergi.
Hvad hedder mit elselskab?
Hvis du er i tvivl om, hvem der er dit elselskab på nuværende tidspunkt, kan du se dette på din seneste elregning. Her fremgår det nemlig klart og tydeligt, hvem du køber strøm hos. Her kan du i øvrigt også se, hvilken elaftale du har hos dit elselskab.